Tercihinize göre sütlü veya bitter çikolata parçaları
2 yemek kaşığı filtre kahve
İçme suyu
Yapılışı:
İlk olarak çikolatayı rendeleyin. İstediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.
Rendelediğiniz çikolataları demlenmiş olan filtre kahve ile harmanlayın. Bu karışımı French Press'in içerisine aktarın.
Üzerine kaynamış içme suyunu ilave edin. Yaklaşık olarak 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın ve çikolata ile kahvenin enfes uyumunun tadını çıkarın.
Karamel Aromalı Filtre Kahve
Malzemeler:
2 yemek kaşığı filtre kahve
1 çay bardağı süt
Karamel şurubu
İçme suyu
Yapılışı:
French Press'te filtre kahveyi kaynar su ile demleyin. 7 dakika boyunca demlenirken diğer yandan sütü cezvede ısıtın.
Isıttığınız süte çok yoğun olmayacak şekilde karamel şurubunu da ilave edip karıştırın. Demlenmiş kahvenizi süzüp bir bardağa aktarın. Üzerine de karamelli sütü ilave edin.
Temizlenip yıkanan çilekleri de ilave edin. Bu üçlüyü güzelce kaynatın. Demlenen kahveyi bardağa aktarıp üzerine süzdüğünüz süt-çilek-tarçın karışımını ilave edin ve kahveniz hazır.
Fındık Aromalı Filtre Kahve
Malzemeler:
2 yemek kaşığı filtre kahve
1 çay bardağı süt
İçme suyu
Fındık şurubu
Yapılışı:
İlk olarak filtre kahveyi beş dakika kadar demleyin. Sonrasında bir cezvede sütü ısıtın. Isıttığınız süte az miktarda fındık şurubunu ilave edip karıştırın.
Kahveyi süzüp fincana aktarın ve üzerine de süt-fındık karışımınızı ilave edin. Ardından kahveniz hazır.