Malzemeler:
Yapılışı:
Un, sıvı yağ, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke ve sodayı bir kapta karıştırıp hamur haline getirin. Ardından üzerini kapatıp dinlenmeye alın.
Dinlendirdiğiniz hamuru küçük parçalar haline ayırıp içerisine dilimlenmiş zeytinlerden ilave edin. Ardından hamura yarım ay şeklini verip kenarlarını sıkıca kapatın. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
Pekmezi biraz sulandırıp hepsinin üzerine sürün ve çörek otu ile süsleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Ardından zeytinli vegan poğaçanız hazır.
Malzemeler:
Yapılışı:
Sütü, sıvı yağı ve kabartma tozunu düz ve geniş bir kapta karıştırın. İçine pirinç yufkalarını ekleyip yumuşamaya bırakın.
Mercimekleri haşlayın. Soğanı, kırmızı ve sivri biberleri zeytinyağında soteleyip; doğranmış maydanozları ve haşlanmış mercimekleri de ekleyip baharatlandırın. Islanan pirinç yufkasını tavaya alın, içine harçtan koyup kol böreği gibi sarıp borcama dizin.
Aynı işlemi her pirinç yufkası için yapın. Bittikten sonra tercihe göre üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz. 190 derece fırında kontrollü pişirin.
Afiyet olsun.