Tatil sezonu yaklaşıyor. Kışın alınan kiloları vermek için yedi günlük detoks programı ve hem lezzetli hem de sağlıklı tarifler ile toparlanabilirsiniz. Yaz öncesi kolaylıkla yapabileceğiniz bir haftalık yağ yakıcı detoks programı.
1. GÜN
Güne, 1 bardak suyun içine ¼ limon sıkarak başlıyoruz.
Kahvaltı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 parmak kalınlığında 1 teker ananas
4 adet badem
Öğle
6 yemek kaşığı yoğurtlu semizotu salatası
Ara öğün
1 porsiyon meyve
1 fincan yeşil çay
Akşam
3 adet köfte
7 yemek kaşığı buharda veya fırın sebze
Malzemeler
1 demet semizotu
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 adet ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Dilediğiniz baharatlar
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırarak tüketin.
2. GÜN
Güne, 1 bardak suyun içine ¼ limon sıkarak başlıyoruz.
Kahvaltı
1 adet haşlanmış yumurta
2 yemek kaşığı lor peyniri
1 avuç yeşillik
Öğle
Yoğurtlu köz biber salatası
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara Öğün
1 fincan yeşil çay
1 çay bardağı leblebi
Akşam
100g kadar ızgara beyaz et
Çıtır nohutlu yeşil salata
Malzemeler
7 adet kırmızıbiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
5 yemek kaşığı kadar süzme yoğurt ve
Yaklaşık 5 yemek kaşığı kadar su
2 diş sarımsak ve istenilen baharatlar
Hazırlanışı
Kırmızıbiberleri fırında közlemek için öncelikle biberlerin bir iki yerine bıçakla çizikler atalım. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım. Pişen biberleri soğumaya bıraktıktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve tavaya alarak suyu gidene kadar ara ara karıştırarak 2-3 dakika kavuralım. Daha sonra zeytinyağı ekleyerek 5 dakika daha kavuralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Bu arada yoğurtlu sos için uygun bir kap içerisine alınan süzme yoğurdu su ile çırparak açalım. Tuz ve sarımsağı da ekleyerek tekrar karıştıralım. Soğuyan biberlerimizi de yoğurtlu sosun içerisine alalım ve güzelce karıştırdıktan sonra uygun bir servis tabağına alalım.
Malzemeler
½ su bardağı haşlanmış nohut
3 yaprak kıvırcık salata
1 adet büyük boy salatalık
1 adet yeşilbiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
½ adet limonun suyu
Hazırlanışı
Nohutları 1 saate yakın haşlayalım. Haşlanan nohutları iyice süzdükten sonra zeytinyağı ve dilediğiniz baharatlarla harmanlayıp nohutlarla karıştırın. Yağlı fırın kağıdında önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nohutları 20-25 dakika kızartın. Sonrasında tüm malzemeleri karıştırın.
3. GÜN
Güne, 1 bardak suyun içine ¼ limon sıkarak başlıyoruz.
Kahvaltı
1 yumurta ve 1 yemek kaşığı yulafla yapılmış omlet
1 dilim peynir
1 avuç yeşillik
Öğle
150 g kadar somon
Yeşil salata
Ara Öğün
1 su bardağı kefir
½ adet yeşil elma
Akşam
Fırında kabak sandal
1 su bardağı ayran
Malzemeler
1 orta boy kabak
30 g kaşar peynir
1 adet yumurta
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
2 adet kabağı ortadan ikiye keselim, içlerini kaşık yardımıyla boşaltalım. Kabakları sıcak su içine koyup haşlanmasını bekleyin. Haşlanan kabakların üzerine kaşar peyniri rendesi, dereotu, zeytinyağı karışımını ekleyin ve üzerine yumurta kırarak önceden ısıtılmış fırında 12-15 dk kadar pişirin.
4. GÜN
Güne, 1 bardak suyun içine ¼ limon sıkarak başlıyoruz.
Kahvaltı
2 adet wasa
1 yemek kaşığı labne
1 adet salatalık
1 fincan yeşil çay
Öğle
4 yemek kaşığı zeytinyağlı dilediğiniz sebze yemeği
2 yemek kaşığı yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
2 küçük hurma veya kuru kayısı
2 tam ceviz
Akşam
150 g kadar ızgara balık
Roka salatası
5. GÜN
Güne, 1 bardak suyun içine ¼ limon sıkarak başlıyoruz.
Kahvaltı
Mix Yulaf Lapası
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 küçük muz
1 çay kaşığı chia tohumu
1 çay kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı tarçın
Öğle
5 yemek kaşığı yeşil mercimek yemeği
1 su bardağı ayran
Mevsim sebzelerinden salata
Ara Öğün
1 dilim peynir
1 dilim tam buğday ekmeği
Akşam
100 g kırmızı et
1 küçük boy fırın patates
Fırın sebze
6. GÜN
Güne, 1 bardak suyun içine ¼ limon sıkarak başlıyoruz.
Kahvaltı
Smoothie
1 su bardağı kefir
5-6 adet çilek
1 yemek kaşığı yulaf
Öğle
120 g kadar ızgara tavuk
4-5 kaşık fırın sebze
Ara Öğün
1 fincan sade kahve
1 küçük muz
Akşam
2 kepçe çorba
Yeşil salata
7. GÜN
Güne, 1 bardak suyun içine ¼ limon sıkarak başlıyoruz.
Kahvaltı
Lor Salatası
1 fincan yeşil çay
Öğle
3 yemek kaşığı yoğurt
2 adet tavada sotelenmiş kabak
2 tam ceviz
Ara Öğün
1 fincan sade kahve
10 adet badem
Akşam
4 yemek kaşığı haşlanmış nohut
60 gram tavuk
1 tatlı kaşığı mısır
1 küçük kornişon turşu
Tüm malzemeleri karıştırın.
Malzemeler
100g lor peyniri
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 dal taze soğan
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri ince ince doğrayalım ve güzelce karıştıralım.