Vegan Tatlı Tarifleri

Mutfakta her malzemenin, severek tükettiğimiz her tadın muhakkak sağlıklı bir alternatifi vardır. Vegan tatlar da sağlıklı ve düşük kalorili içerikleriyle tatlı ihtiyacınızı alternatif yoldan gidermeye aday.

YAZAR: Gamze Altınay
12 Kasım 2021 Cuma 11:14 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Vegan Fıstık Ezmeli Bar


Malzemeler:


  1. 1 su bardağı şekersiz Hindistan cevizi tozu
  2. 1 çay bardağı şekersiz fıstık ezmesi
  3. ½ çay bardağı eritilmiş Hindistan cevizi yağı
  4. 1,5 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  5. 1 tutam deniz tuzu
  6. 1 tatlı kaşığı saf vanilya özü


Yapılışı:

Küçük bir fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştirin. Rondoya toz Hindistan cevizini ekleyin ve kremsi bir hal alana kadar yaklaşık 4-5 dakika boyunca yüksek devirde karıştırın. Ardından fıstık ezmesi ve eritilmiş Hindistan cevizi yağını da ekleyin ve bir kez daha karıştırın. Sırasıyla akçaağaç şurubunu, bir tutam deniz tuzunu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın. Tadına bakıp isteğe göre ekstra akçaağaç şurubu ekleyebilirsiniz.

Karışımı yağlı kağıda dökün ve eşit bir katman olana kadar yayın. Üstüne ezilmiş fıstık ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 15 dakika dondurucuda bekletin. Sonrasında eşit kareler halinde dilimlemek için sıcak bir bıçak kullanın. Ardından servise hazır.

Beyaz Çikolatalı Trüf


Malzemeler:


  1. ½ su bardağı çiğ fındık
  2. 1,5 su bardağı Hindistan cevizi tozu
  3. ¼ su bardağı eritilmiş kakao yağı
  4. 2 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi şekeri veya stevia
  5. 1/2 tatlı kaşığı vanilya özü
  6. 1 tutam deniz tuzu


Üzeri için:


  1. 3/4 bardak Hindistan cevizi tozu


Yapılışı:


Fındık ve Hindistan cevizini rondoya ekleyin ve kremsi bir yapı oluşana kadar yüksek devirde karıştırın. Erimiş kakao yağını, şekeri, vanilyayı ve deniz tuzunu ekleyin ve birleştirmek için bir kez daha karıştırın.

Karışımı sığ bir tabağa veya bir kaseye aktarın ve buzdolabında yaklaşık bir saat soğuması için bekletin. Üzeri için Hindistan cevizi tozunu geniş bir tabağa dökün ve yuvarlamak için hazırlayın.

Dinlenmiş karışımı buz dolabından çıkarın, ceviz büyüklüklerinde yuvarlak oluşturup Hindistan cevizi tozuna bulayın. Çok uzun süre yuvarlanırsanız erimeye başlayabilirler, bu yüzden şekille çok fazla uğraşmayın. Tekrar buzdolabında beklettikten sonra tatlınız hazır.

Afiyet Olsun.

Vegan Çorba Tarifleri

Vegan Kahvaltı Tarifleri

Vegan Hamur İşleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

6 dakika okunma süresi
Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

1 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Göz Altı Kapatıcıları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Göz Altı Kapatıcıları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sote Sebzeli Fırın Patates Püresi Tarifi

Sote Sebzeli Fırın Patates Püresi Tarifi

Bugün Ne Pişirsem? Köz Biberli ve Humuslu Mercimek Bowl Tarifi

Bugün Ne Pişirsem? Köz Biberli ve Humuslu Mercimek Bowl Tarifi

Çilekli Antep Fıstıklı Vegan Güllaç Tarifi

Çilekli Antep Fıstıklı Vegan Güllaç Tarifi

Tatlı Patatesli Körili Nohut Tarifi

Tatlı Patatesli Körili Nohut Tarifi

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Karın Yağlarını Eriten 5 Tarif

Karın Yağlarını Eriten 5 Tarif

Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi

Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi

Diyet Dostu Detoks İçeceği Tarifi

Diyet Dostu Detoks İçeceği Tarifi

Patlak Fasulye Salatası Tarifi

Patlak Fasulye Salatası Tarifi

Vegan Zencefilli Yılbaşı Pastası Tarifi

Vegan Zencefilli Yılbaşı Pastası Tarifi

Vegan Mercimek Krep Tarifi

Vegan Mercimek Krep Tarifi

Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?

Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?