Vegan Tatlı Tarifleri

Mutfakta her malzemenin, severek tükettiğimiz her tadın muhakkak sağlıklı bir alternatifi vardır. Vegan tatlar da sağlıklı ve düşük kalorili içerikleriyle tatlı ihtiyacınızı alternatif yoldan gidermeye aday.

YAZAR: Gamze Altınay
12 Kasım 2021 Cuma 11:14 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Vegan Fıstık Ezmeli Bar


Malzemeler:


  1. 1 su bardağı şekersiz Hindistan cevizi tozu
  2. 1 çay bardağı şekersiz fıstık ezmesi
  3. ½ çay bardağı eritilmiş Hindistan cevizi yağı
  4. 1,5 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  5. 1 tutam deniz tuzu
  6. 1 tatlı kaşığı saf vanilya özü


Yapılışı:

Küçük bir fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştirin. Rondoya toz Hindistan cevizini ekleyin ve kremsi bir hal alana kadar yaklaşık 4-5 dakika boyunca yüksek devirde karıştırın. Ardından fıstık ezmesi ve eritilmiş Hindistan cevizi yağını da ekleyin ve bir kez daha karıştırın. Sırasıyla akçaağaç şurubunu, bir tutam deniz tuzunu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın. Tadına bakıp isteğe göre ekstra akçaağaç şurubu ekleyebilirsiniz.

Karışımı yağlı kağıda dökün ve eşit bir katman olana kadar yayın. Üstüne ezilmiş fıstık ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 15 dakika dondurucuda bekletin. Sonrasında eşit kareler halinde dilimlemek için sıcak bir bıçak kullanın. Ardından servise hazır.

Beyaz Çikolatalı Trüf


Malzemeler:


  1. ½ su bardağı çiğ fındık
  2. 1,5 su bardağı Hindistan cevizi tozu
  3. ¼ su bardağı eritilmiş kakao yağı
  4. 2 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi şekeri veya stevia
  5. 1/2 tatlı kaşığı vanilya özü
  6. 1 tutam deniz tuzu


Üzeri için:


  1. 3/4 bardak Hindistan cevizi tozu


Yapılışı:


Fındık ve Hindistan cevizini rondoya ekleyin ve kremsi bir yapı oluşana kadar yüksek devirde karıştırın. Erimiş kakao yağını, şekeri, vanilyayı ve deniz tuzunu ekleyin ve birleştirmek için bir kez daha karıştırın.

Karışımı sığ bir tabağa veya bir kaseye aktarın ve buzdolabında yaklaşık bir saat soğuması için bekletin. Üzeri için Hindistan cevizi tozunu geniş bir tabağa dökün ve yuvarlamak için hazırlayın.

Dinlenmiş karışımı buz dolabından çıkarın, ceviz büyüklüklerinde yuvarlak oluşturup Hindistan cevizi tozuna bulayın. Çok uzun süre yuvarlanırsanız erimeye başlayabilirler, bu yüzden şekille çok fazla uğraşmayın. Tekrar buzdolabında beklettikten sonra tatlınız hazır.

Afiyet Olsun.

Vegan Çorba Tarifleri

Vegan Kahvaltı Tarifleri

Vegan Hamur İşleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi

Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi

Vegan Çekirdekli Kraker Tarifi

Vegan Çekirdekli Kraker Tarifi

Diyet Dostu Detoks İçeceği Tarifi

Diyet Dostu Detoks İçeceği Tarifi

Vegan Zencefilli Yılbaşı Pastası Tarifi

Vegan Zencefilli Yılbaşı Pastası Tarifi

Karın Yağlarını Eriten 5 Tarif

Karın Yağlarını Eriten 5 Tarif

Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Pratik ve Lezzetli 5 Kurabiye Tarifi

Pratik ve Lezzetli 5 Kurabiye Tarifi

Vegan Banana Bread Tarifi

Vegan Banana Bread Tarifi

Türkiye'nin En Başarılı Şeflerinden Yılbaşına Özel Tarifler

Türkiye'nin En Başarılı Şeflerinden Yılbaşına Özel Tarifler

Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding

Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding