Vegan Tatlı Tarifleri

Mutfakta her malzemenin, severek tükettiğimiz her tadın muhakkak sağlıklı bir alternatifi vardır. Vegan tatlar da sağlıklı ve düşük kalorili içerikleriyle tatlı ihtiyacınızı alternatif yoldan gidermeye aday.

YAZAR: Gamze Altınay
12 Kasım 2021 Cuma 11:14 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Vegan Fıstık Ezmeli Bar


Malzemeler:


  1. 1 su bardağı şekersiz Hindistan cevizi tozu
  2. 1 çay bardağı şekersiz fıstık ezmesi
  3. ½ çay bardağı eritilmiş Hindistan cevizi yağı
  4. 1,5 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  5. 1 tutam deniz tuzu
  6. 1 tatlı kaşığı saf vanilya özü


Yapılışı:

Küçük bir fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştirin. Rondoya toz Hindistan cevizini ekleyin ve kremsi bir hal alana kadar yaklaşık 4-5 dakika boyunca yüksek devirde karıştırın. Ardından fıstık ezmesi ve eritilmiş Hindistan cevizi yağını da ekleyin ve bir kez daha karıştırın. Sırasıyla akçaağaç şurubunu, bir tutam deniz tuzunu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın. Tadına bakıp isteğe göre ekstra akçaağaç şurubu ekleyebilirsiniz.

Karışımı yağlı kağıda dökün ve eşit bir katman olana kadar yayın. Üstüne ezilmiş fıstık ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 15 dakika dondurucuda bekletin. Sonrasında eşit kareler halinde dilimlemek için sıcak bir bıçak kullanın. Ardından servise hazır.

Beyaz Çikolatalı Trüf


Malzemeler:


  1. ½ su bardağı çiğ fındık
  2. 1,5 su bardağı Hindistan cevizi tozu
  3. ¼ su bardağı eritilmiş kakao yağı
  4. 2 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi şekeri veya stevia
  5. 1/2 tatlı kaşığı vanilya özü
  6. 1 tutam deniz tuzu


Üzeri için:


  1. 3/4 bardak Hindistan cevizi tozu


Yapılışı:


Fındık ve Hindistan cevizini rondoya ekleyin ve kremsi bir yapı oluşana kadar yüksek devirde karıştırın. Erimiş kakao yağını, şekeri, vanilyayı ve deniz tuzunu ekleyin ve birleştirmek için bir kez daha karıştırın.

Karışımı sığ bir tabağa veya bir kaseye aktarın ve buzdolabında yaklaşık bir saat soğuması için bekletin. Üzeri için Hindistan cevizi tozunu geniş bir tabağa dökün ve yuvarlamak için hazırlayın.

Dinlenmiş karışımı buz dolabından çıkarın, ceviz büyüklüklerinde yuvarlak oluşturup Hindistan cevizi tozuna bulayın. Çok uzun süre yuvarlanırsanız erimeye başlayabilirler, bu yüzden şekille çok fazla uğraşmayın. Tekrar buzdolabında beklettikten sonra tatlınız hazır.

Afiyet Olsun.

Vegan Çorba Tarifleri

Vegan Kahvaltı Tarifleri

Vegan Hamur İşleri

EN ÇOK OKUNANLAR

8 OCAK 2025

8 OCAK 2025

1 dakika okunma süresi
Mocha Mousse: 2025'in En Sıcak Renk Trendi

Mocha Mousse: 2025'in En Sıcak Renk Trendi

4 dakika okunma süresi
2025 SAG Ödülleri Adayları Açıklandı

2025 SAG Ödülleri Adayları Açıklandı

5 dakika okunma süresi
Christian Lacroix'dan Geri Dönüş Sinyali!

Christian Lacroix'dan Geri Dönüş Sinyali!

2 dakika okunma süresi
Tiktok'ta Viral Olan 10 Güzellik Trendi: Gerçek mi, Mit mi?

Tiktok'ta Viral Olan 10 Güzellik Trendi: Gerçek mi, Mit mi?

6 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi

Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi

Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Diyet Dostu Detoks İçeceği Tarifi

Diyet Dostu Detoks İçeceği Tarifi

Vegan Chai Tea Latte Cheesecake Tarifi

Vegan Chai Tea Latte Cheesecake Tarifi

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Çilekli Antep Fıstıklı Vegan Güllaç Tarifi

Çilekli Antep Fıstıklı Vegan Güllaç Tarifi

Vegan Banana Bread Tarifi

Vegan Banana Bread Tarifi

Patlak Fasulye Salatası Tarifi

Patlak Fasulye Salatası Tarifi

Tatlı Patatesli Körili Nohut Tarifi

Tatlı Patatesli Körili Nohut Tarifi

Vegan Mercimek Krep Tarifi

Vegan Mercimek Krep Tarifi

Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Türkiye'nin En Başarılı Şeflerinden Yılbaşına Özel Tarifler

Türkiye'nin En Başarılı Şeflerinden Yılbaşına Özel Tarifler