Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı'nın hazırladığı haşhaşlı limonlu pankek tarifi ile hem formunuzu koruyabilir hem de damak zevkinizden ödün vermeden sağlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz. Limon, C vitamini bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirirken, vücudunuzu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Haşhaş tohumu ise sindirim sistemini destekleyerek uzun süre tok kalmanıza olanak tanır ve sağlıklı yağ asitleri ile vücudunuzun enerji ihtiyacını karşılar. Hem besleyici hem de ferahlatıcı bu pankek tarifi, pratik hazırlanışıyla kahvaltınıza renk katacak ve güne enerjik başlamanıza yardımcı olacak.
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı haşhaş
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar glütensiz un
1 yemek kaşığı bal
1. Yumurta ve sütü bir kâsede çırpın.
2. Limon kabuğu, limon suyu, haşhaş ve Hindistan cevizi yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
3. Tuz, kabartma tozu, vanilya ve unu ayrı bir kâsede karıştırıp, sıvı karışıma ilave edin.
4. Az yağladığınız tavada önlü arkalı pişirin.
5. Hazırlanan pankeklerin üzerine 1 yemek kaşığı bal gezdirin.
Afiyet olsun! Daha fazla sağlıklı tarif için buraya tıklayabilirsiniz.
Fotoğraf: iStock