HİNDİ, TAVUK VE YAĞSIZ KIRMIZI ETLERİ FIRINDA PİŞİRİRKEN KALORİSİ OLMAYAN LEZZETİNİ ARTIRAN ÖNERİNİZİ ÖĞRENEBİLİR MİYİM?

Haftanın merak edilen sorusu: Hindi, tavuk ve yağsız kırmızı etleri fırında pişirirken kalorisi olmayan lezzetini artıran önerinizi öğrenebilir miyim?

4 Ocak 2016 Pazartesi 09:39 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Öncelikle kırmızı ve beyaz etlerin yağı en az olan kısımlarını satın alırsanız sofranıza daha az kalori servis edeceğinizi unutmamalısınız. Marine ederken 1 kg tavuk ya da kırmızı ete yaklaşık 1 yemek kaşığını geçmeyecek kadar  zeytinyağı ve 1 paket fırın çeşnisi kullanarak kalite, lezzet oranını artırabilirsiniz.  Çünkü fırın çeşnileri; beyaz ve kırmızı etleri pişirirken birçok taze otların kurutulmuş şekillerinin harmanlanması sayesinde lezzeti artıran baharat çeşitleridir. Çeşniler kekik, fesleğen, sarımsak, susam, acı kırmızı biber, kişniş ve kereviz gibi sebzeleri içerdiğinden pratik kullanımları açısından da mutfakta zaman kazanmaya yardımcı olur. 

 

 


Beslenme uzmanı olarak güvenilir markaların et, salata ve sebzeler için özenle hazırlanmış fırın çeşnilerini hem pratik kullanımı hem de doğru yiyeceğe doğru çeşni seçimini sağlamak açısından güzel bir seçenek olduğunu söylüyorum. Çünkü hangi eti kullanırsanız kullanın baharatlar, etin lezzet duygusunu en yüksek düzeyde vermesini sağlamak için en büyük yardımcıdır. Örneğin tavuk için dağ kekikli ve susamlı, baharatlı ve sarımsaklı ya da kekikli ve fesleğenli karışımları yemeklerinizi lezzetlendirmek için iç rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bu çeşniler ile hazırladığınız sebze ve etlerinizi fırın torbası ile fırınınızda besin değerlerini de koruyarak pişirebilirsiniz.  Bu arada hatırlatmakta fayda var; sağlıklı pişirme yöntemlerinden biri olan fırın torbasında sebzeleri ve etleri taze otlar veya baharatlarla harmanlayarak pişirmek yemeğinize daha fazla lezzet katacaktır. 


Duyusal, besinsel, mikrobiyolojik ve kimyasal bozulmalarını önlemek için çeşniyi evinizde kendiniz hazırlayacaksanız tane baharatları hemen öğütülerek kullanmak, öğütülmüş halde olanları ise kalitesinin ve kokusunun korunması için paketi açıldıktan sonra kapakları sıkı kapalı cam kavanozlarda serin, ışıksız ortamda saklamanızı öneririm.

Uzman Diyetisyen Selahattin DÖNMEZ

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Altın Küre 2025: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

Altın Küre 2025: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
2025 Après-Ski Stili

2025 Après-Ski Stili

6 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buldu

2025 Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buldu

10 dakika okunma süresi
Loro Piana, 100. Yılında İlk Sergisini Açıyor

Loro Piana, 100. Yılında İlk Sergisini Açıyor

2 dakika okunma süresi
Altın Küre 2025: Kırmızı Halının En Çarpıcı Güzellik Anları

Altın Küre 2025: Kırmızı Halının En Çarpıcı Güzellik Anları

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

ŞİFA KAYNAĞI BAHARATLAR VE ÇAYLAR

ŞİFA KAYNAĞI BAHARATLAR VE ÇAYLAR

İYİ YAŞAM ETKİSİ

İYİ YAŞAM ETKİSİ

B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİZ Mİ VAR?

B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİZ Mİ VAR?

VEGAN İLE VEJETARYEN ARASINDAKİ FARK NEDİR?

VEGAN İLE VEJETARYEN ARASINDAKİ FARK NEDİR?

SAĞLIKLI KAHVALTI ALTERNATİFLERİ

SAĞLIKLI KAHVALTI ALTERNATİFLERİ

ŞİFA KAYNAĞI ÇÖREK OTU

ŞİFA KAYNAĞI ÇÖREK OTU

KIRMIZI ET MASUM MU DEĞİL Mİ ?

KIRMIZI ET MASUM MU DEĞİL Mİ ?

EN ETKİLİ EL KREMLERİ

EN ETKİLİ EL KREMLERİ

0-1 YAŞ ARASI BEBEKLER NASIL BESLENMELİ?

0-1 YAŞ ARASI BEBEKLER NASIL BESLENMELİ?

EVDE CİLT BAKIMI

EVDE CİLT BAKIMI

GÜNE SAĞLIKLI VE ENERJİK BAŞLAMAK İÇİN TÜYOLAR

GÜNE SAĞLIKLI VE ENERJİK BAŞLAMAK İÇİN TÜYOLAR

NEDEN KİLO VEREMİYORSUNUZ?

NEDEN KİLO VEREMİYORSUNUZ?