Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in imza restoranı Avlu, yenilenen menüsünde sürdürülebilir ve yerel ürün felsefesi ile hazırlanan yaratıcı lezzetlere yer veriyor.

28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:10 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in, doğayla iç içe yemyeşil atmosferinde konumlanan imza restoranı Avlu, sürdürülebilir ve yerel ürün felsefesi ile yaratıcı lezzetlerden oluşan menüsünü misafirleri ile buluşturuyor. Michelin Rehberi 2024 İstanbul seçkisinde tavsiye listesinde ve Gault&Millau Gastronomi Rehberi 2024 Türkiye seçkisinde yer alan Avlu'nun Executive Chef'i Özgür Üstün'ün Anadolu mutfağını, modern yorumlarla bir araya getirdiği menüde, her tabak bir bölgeyi temsil ediyor.

Orijinal reçeteler referans alınarak hazırlanan menüde mevsimsellik ön planda tutuluyor. Anadolu'nun farklı bölgelerinde yetiştirilen sürdürülebilir ve ayrıcalıklı yemeklere odaklanılıyor. Aydın inciri, rezene ve pancar sos ile servis edilen Pirpirim Otu, Karadeniz Somonu'ndan, sardalya filetolarının baharatlı iç pilavı ile doldurulup panelendiği, zeytinyağında kızartılan sarımsaklı mayonez, soğan turşusu ve taze otlarla servis edilen Kızarmış Sardalya Dolma ve klasik mantı hamurunun iç dolgusunun karabiga karides ve zeytinyağında pişirilmiş İzmir enginarıyla yapıldığı, kuşkonmaz, enginar parçacıkları ve tereyağında kızarmış kıtır Bolu keşi ile servis edilen Enginarlı Karabiga Karides Mantı'ya dek yerel ürün felsefesi ile hazırlanan yaratıcı lezzetler ön plana çıkıyor. Anadolu'nun yedi farklı bölgesinden zengin lezzet deneyimlerini bir arada yaşatan mekanın bu yaratıcı menüsünü, papatya görünümlü tatlı, Fıstık, Kayısı Papatya finalize ediyor. Beyaz çikolata ile servis edilen Antep fıstıklı ıslak kek, papatya çayı aromalı Malatya kayısı sosuyla beğeni kazanıyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0212 402 30 00 no'lu numarayı arayabilir ya da buradan ulaşabilirsiniz.

Four Seasons Hotel Bosphorus x Atelier Rebul İş Birliği

Four Seasons Hotel Sultanahmet Dünyanın En İyi Oteli Seçildi

Four Seasons Hotels Istanbul'da Yılbaşı Festivali

EN ÇOK OKUNANLAR

Eylül Ayı Burç Yorumları

Eylül Ayı Burç Yorumları

24 dakika okunma süresi
Max Mara'nın İkonik Üyesi

Max Mara'nın İkonik Üyesi

1 dakika okunma süresi
Eylül Ayı Dizi Önerileri

Eylül Ayı Dizi Önerileri

13 dakika okunma süresi
İstanbul Modern'de Japon Sanatı

İstanbul Modern'de Japon Sanatı

1 dakika okunma süresi
Koton ve Zeynep Bastık'tan Özel Koleksiyon Tanıtımı

Koton ve Zeynep Bastık'tan Özel Koleksiyon Tanıtımı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna

Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

Hakkasan Bodrum'un İmza Lezzetleri

Hakkasan Bodrum'un İmza Lezzetleri

Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak

Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un Yaz Rotaları

İstanbul'un Yaz Rotaları

İstanbul'un En Yeni Kafeleri

İstanbul'un En Yeni Kafeleri

İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie

İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie

Güney Fransa'nın En Hit Restoranları

Güney Fransa'nın En Hit Restoranları

İstanbul'un En İyi Şef Restoranları

İstanbul'un En İyi Şef Restoranları

Urla'nın En İyi Şef Restoranları

Urla'nın En İyi Şef Restoranları

Hong Kong'un En İyi Restoranları

Hong Kong'un En İyi Restoranları