Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in imza restoranı Avlu, yenilenen menüsünde sürdürülebilir ve yerel ürün felsefesi ile hazırlanan yaratıcı lezzetlere yer veriyor.

28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:10 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in, doğayla iç içe yemyeşil atmosferinde konumlanan imza restoranı Avlu, sürdürülebilir ve yerel ürün felsefesi ile yaratıcı lezzetlerden oluşan menüsünü misafirleri ile buluşturuyor. Michelin Rehberi 2024 İstanbul seçkisinde tavsiye listesinde ve Gault&Millau Gastronomi Rehberi 2024 Türkiye seçkisinde yer alan Avlu'nun Executive Chef'i Özgür Üstün'ün Anadolu mutfağını, modern yorumlarla bir araya getirdiği menüde, her tabak bir bölgeyi temsil ediyor.

Orijinal reçeteler referans alınarak hazırlanan menüde mevsimsellik ön planda tutuluyor. Anadolu'nun farklı bölgelerinde yetiştirilen sürdürülebilir ve ayrıcalıklı yemeklere odaklanılıyor. Aydın inciri, rezene ve pancar sos ile servis edilen Pirpirim Otu, Karadeniz Somonu'ndan, sardalya filetolarının baharatlı iç pilavı ile doldurulup panelendiği, zeytinyağında kızartılan sarımsaklı mayonez, soğan turşusu ve taze otlarla servis edilen Kızarmış Sardalya Dolma ve klasik mantı hamurunun iç dolgusunun karabiga karides ve zeytinyağında pişirilmiş İzmir enginarıyla yapıldığı, kuşkonmaz, enginar parçacıkları ve tereyağında kızarmış kıtır Bolu keşi ile servis edilen Enginarlı Karabiga Karides Mantı'ya dek yerel ürün felsefesi ile hazırlanan yaratıcı lezzetler ön plana çıkıyor. Anadolu'nun yedi farklı bölgesinden zengin lezzet deneyimlerini bir arada yaşatan mekanın bu yaratıcı menüsünü, papatya görünümlü tatlı, Fıstık, Kayısı Papatya finalize ediyor. Beyaz çikolata ile servis edilen Antep fıstıklı ıslak kek, papatya çayı aromalı Malatya kayısı sosuyla beğeni kazanıyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0212 402 30 00 no'lu numarayı arayabilir ya da buradan ulaşabilirsiniz.

Four Seasons Hotel Bosphorus x Atelier Rebul İş Birliği

Four Seasons Hotel Sultanahmet Dünyanın En İyi Oteli Seçildi

Four Seasons Hotels Istanbul'da Yılbaşı Festivali

EN ÇOK OKUNANLAR

Hollywood Yıldızlarının Gençlik Işıltısının Kaynağı

Hollywood Yıldızlarının Gençlik Işıltısının Kaynağı

1 dakika okunma süresi
19 ŞUBAT 2025

19 ŞUBAT 2025

1 dakika okunma süresi
Bu Sezon Mutlaka Gitmeniz Gereken Etkinlikler

Bu Sezon Mutlaka Gitmeniz Gereken Etkinlikler

30 dakika okunma süresi
Sessiz Moda Felsefesi: Sabato De Sarno

Sessiz Moda Felsefesi: Sabato De Sarno

8 dakika okunma süresi
Loft Art'ta "Yaşam, Şarkısını Söyler" Sergisi

Loft Art'ta "Yaşam, Şarkısını Söyler" Sergisi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Urla'nın En İyi Şef Restoranları

Urla'nın En İyi Şef Restoranları

Yeni Trend: Coffee Club

Yeni Trend: Coffee Club

İstanbul'un En Yeni Kafeleri

İstanbul'un En Yeni Kafeleri

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey

2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları

2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları

Sevgililer Günü'nü Unutulmaz Kılacak En Romantik Restoranlar

Sevgililer Günü'nü Unutulmaz Kılacak En Romantik Restoranlar

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna

Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna

Sevgililer Günü Kutlamaları İçin Otel Önerileri

Sevgililer Günü Kutlamaları İçin Otel Önerileri

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları