Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in imza restoranı Avlu, yenilenen menüsünde sürdürülebilir ve yerel ürün felsefesi ile hazırlanan yaratıcı lezzetlere yer veriyor.

28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:10 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in, doğayla iç içe yemyeşil atmosferinde konumlanan imza restoranı Avlu, sürdürülebilir ve yerel ürün felsefesi ile yaratıcı lezzetlerden oluşan menüsünü misafirleri ile buluşturuyor. Michelin Rehberi 2024 İstanbul seçkisinde tavsiye listesinde ve Gault&Millau Gastronomi Rehberi 2024 Türkiye seçkisinde yer alan Avlu'nun Executive Chef'i Özgür Üstün'ün Anadolu mutfağını, modern yorumlarla bir araya getirdiği menüde, her tabak bir bölgeyi temsil ediyor.

Orijinal reçeteler referans alınarak hazırlanan menüde mevsimsellik ön planda tutuluyor. Anadolu'nun farklı bölgelerinde yetiştirilen sürdürülebilir ve ayrıcalıklı yemeklere odaklanılıyor. Aydın inciri, rezene ve pancar sos ile servis edilen Pirpirim Otu, Karadeniz Somonu'ndan, sardalya filetolarının baharatlı iç pilavı ile doldurulup panelendiği, zeytinyağında kızartılan sarımsaklı mayonez, soğan turşusu ve taze otlarla servis edilen Kızarmış Sardalya Dolma ve klasik mantı hamurunun iç dolgusunun karabiga karides ve zeytinyağında pişirilmiş İzmir enginarıyla yapıldığı, kuşkonmaz, enginar parçacıkları ve tereyağında kızarmış kıtır Bolu keşi ile servis edilen Enginarlı Karabiga Karides Mantı'ya dek yerel ürün felsefesi ile hazırlanan yaratıcı lezzetler ön plana çıkıyor. Anadolu'nun yedi farklı bölgesinden zengin lezzet deneyimlerini bir arada yaşatan mekanın bu yaratıcı menüsünü, papatya görünümlü tatlı, Fıstık, Kayısı Papatya finalize ediyor. Beyaz çikolata ile servis edilen Antep fıstıklı ıslak kek, papatya çayı aromalı Malatya kayısı sosuyla beğeni kazanıyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0212 402 30 00 no'lu numarayı arayabilir ya da buradan ulaşabilirsiniz.

Four Seasons Hotel Bosphorus x Atelier Rebul İş Birliği

Four Seasons Hotel Sultanahmet Dünyanın En İyi Oteli Seçildi

Four Seasons Hotels Istanbul'da Yılbaşı Festivali

EN ÇOK OKUNANLAR

Bvlgari'den Seul'de Büyüleyici Bir Yolculuk: Serpenti Infinito Sergisi

Bvlgari'den Seul'de Büyüleyici Bir Yolculuk: Serpenti Infinito Sergisi

2 dakika okunma süresi
Cilt Temizliğinde Hangi Ürünler Tercih Edilmeli?

Cilt Temizliğinde Hangi Ürünler Tercih Edilmeli?

7 dakika okunma süresi
Ünlülerin Annelerinden Güzellik Tavsiyeleri

Ünlülerin Annelerinden Güzellik Tavsiyeleri

3 dakika okunma süresi
Haftanın Mekanı: Zeffirino 1939

Haftanın Mekanı: Zeffirino 1939

3 dakika okunma süresi
Zamansız Bir Sanat Dokunuşu: Gigi Hadid X Miu Miu

Zamansız Bir Sanat Dokunuşu: Gigi Hadid X Miu Miu

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Güney Fransa'nın En Hit Restoranları

Güney Fransa'nın En Hit Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler

2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler

Haftanın Mekanı: Lokanta İst

Haftanın Mekanı: Lokanta İst

Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar

Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar

İstanbul'un Yaz Rotaları

İstanbul'un Yaz Rotaları

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

Haftanın Mekanı: Zeffirino 1939

Haftanın Mekanı: Zeffirino 1939

İstanbul'un En Yeni Kafeleri

İstanbul'un En Yeni Kafeleri

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar

Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar