Derin bir kapta tereyağı ile esmer şekeri beş dakika boyunca mikser yardımı ile iyice çırpın. Ardından yumurta ve pekmez karışımını ekleyin. Başka bir kapta un, tarçın, zencefil ve vanilyayı karıştırın. Bu unlu karışımı ise diğer karışımınıza yavaşça ekleyin.
Elde edeceğiniz hamuru yumuşayana kadar yoğurun ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Sonrasında bir merdane yardımı ile hamuru inceltin. Yılbaşı temalı çiçek kurabiyeye kalıplarınız ile şekil verin.
Tepsiye dizip 10 dakika kadar buzdolabında bekletin. Ardından önceden ısıtmış olduğunuz 170 derecelik fırında 10 dakika boyunca pişirin. Dilerseniz soğuduktan sonra glazür'ler ile süsleme işlemi de yapabilirsiniz.
İlk olarak yumurta akı ve tuzu el mikseri yardımı ile iyice çırpın. Ardından şekeri ilave edip karıştırın. Limon suyunu da ekleyip çırpmaya devam edin.
Badem tozunu tarçın ve karanfil ile ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı ilk karışımınıza yavaşça ilave edin ve yumuşak kıvamlı bir hamur edin.
Hamurunuzu yıldız temalı silikon kurabiye kalıplarına eşit miktarda aktarın ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına verin. Yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Tamamen soğuduktan sonra ise kalıplardan çıkarıp servis tabağına alabilirsiniz.
Öncelikle şekeri bir tavada yavaşaca eritip karamelize edin. Ardından kaju fıstıklarını ekleyip ikiye katlanmış bir fırın kağıdına dökün ve tamamen soğumasını bekleyin. Diğer yandan unu bir kaseye aktarıp tuz, esmer şeker ve vanilya ekleyin.
Krema ve küçük parçalar haline getirmiş olduğunuz tereyağını da ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kalpli kalıplar ile şekil vererek fırın tepsisine dizin. Soğumuş olan kajulu karamel karışımınızı da ufak parçalar haline getirin.
Tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine biraz süt sürüp karamel karışımını gezdirin. Daha sonra önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 10 dakika kadar kurabiyelerinizi pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
İç malzemesini hazırlamak için kabuklarını soyup rendelemiş olduğunuz elma, şeker ve tarçını bir tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ceviz veya fındık ekleyip karıştırın. Bir yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
Ardından yavaşça un ilavesi yapıp yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle oyuk oluşturun. İçine elmalı karışımı koyup hamuru kapatın. Bal kabağı şeklini vermek için kalınca bir ipi balkabağının oyuk çizgilerini yapacak şekilde düşünün ve hamuru sıkmadan etrafına yavaşça dolayın.
Elma sağlarını ise tepsiye dizmiş olduğunuz hamurlarınızın üzerlerine yerleştirebilirsiniz. Böylece tamamen balkabağı görüntüsü vermiş olacaksınız. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ipleri yavaşça çıkarın ve kurabiyelerinizi servis tabağına aktarın.
İlk olarak hazır keklerinizi iyice ufalayın. İçerisine esmer şekeri ilave edin ve karıştırın. Diğer yandan kremayı ısıtın. ısınmış kremaya çikolatayı ekleyip eritin ve iyice karıştırın.
Krema karışımınızı kek karışımına ekleyin ve ceviz büyüklüğünde parçalar haline getirip yuvarlayın. Kakaolu gevreğinizi sırasıyla kozalak şekli verdiğiniz hamurlara dizin. Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.