Yeşil çay, vücudunuzda depolanan yağın bir kısmını serbest yağ asitlerine dönüştürmeye yardımcı oluyor. Bu da yağ yakımını artırılmasını sağlıyor. Bu etkisi nedeniyle özellikle kilonuzun plato evresine takıldığı dönemlerde yeşil çaya bir şans verin derim. Ancak yaz aylarında yeşil çay sıcak içmeyi tercih etmeyebilirsiniz. Sizlere, yeşil çayın yağ yakıcı etkisinden faydalanırken aynı zamanda da ferahlayacağınız tarifler hazırladım. Sıvı tüketiminin öneminin büyük olduğu yaz aylarında bu tariflerimi rutininize ekleyin derim.
Malzemeler:
Yapılışı:
Limonu suyun içine sıkın. Ardından limon kabuğu, ananas kabuğu, kiraz sapı ve tarçını ekleyip kaynatın. 6-7 dakika demlenmesini bekleyin. Demlenirken içine bir adet sallama yeşil çay ekleyin.
Tüketim Önerisi: Haftada 2-3 kere bir bardak içebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Öncelikle 750 ml suyu kaynatıp içine iki adet yeşil çay ekleyin. 10 dakika demlemeye bırakıp, süzün. Ardından içerisine bir tane maden suyu (mutlaka sade olacak) ve bir limonun suyunu sıkın. Gün içinde tüketebilirsiniz.
Tüketim Önerisi: Haftada 2-3 kere aç karına bir bardak içebilirsiniz.