Bağışık Güçlendiren Birbirinden Pratik ve Sağlıklı 11 Tarif

Dr. Ayça Kaya birbirinden pratik ve sağlıklı, bağışıklık güçlendiren 11 farklı tarif önerisi paylaşıyor. Hem yiyip hem de bağışıklığınızı güçlendirmek için bu tariflere bir şans verin.

YAZAR: DR. AYÇA KAYA
8 Aralık 2020 Salı 17:26 | Son Güncellenme:
10 dakika okunma süresi

1. Lahana Kokteyli


Malzemeler:


  1. ½ kırmızı lahana rendesi
  2. ¼ beyaz lahana rendesi
  3. 1 avuç ufalanmış çiğ karnabahar
  4. 10 tane dövülmüş çiğ badem
  5. Sarımsaklı yoğurt


Yapılışı:


  1. Lahanaları rendeleyin, limonla ve az tuzla ovun.
  2. Daha sonra içine çiğ karnabaharı koyun, bütün malzemeyi sarımsaklı yoğurt ile karıştırın.
  3. Üzerini çiğ bademle süsleyin.


2. Bağışıklık Güçlendiren Soğuk Çay


Malzemeler:


  1. ½ litre demlenip soğutulmuş yeşil çay
  2. ½ limonunun suyu
  3. 3 adet mürdüm eriği
  4. 1 çubuk tarçın
  5. 1 tutam taze nane
  6. Buz


Yapılışı:


  1. Erikleri blender’dan geçirdikten sonra süzgeç ile süzün.
  2. Ardından soğumuş yeşil çay ve limon suyu karışımına ilave edin.
  3. Çubuk tarçın, taze nane ve buzu da üzerine ekleyin.


3. Zencefilli Zerdeçallı Bağışıklık Çorbası


Malzemeler:


  1. 1 adet kereviz
  2. 500 gr beyaz lahana
  3. 250 gr brokoli
  4. 1 dilim balkabağı
  5. 2 sap pırasa
  6. 1 baş soğan
  7. 2-3 diş sarımsak
  8. 5-6 sap maydanoz
  9. 1 tatlı kaşığı zencefil
  10. 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  11. 1 çay kaşığı tuz
  12. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  13. 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
  14. Su


Yapılışı:


  1. Sebzeler iyice yıkanıp doğranır, diğer malzemeler ile birlikte kaynatılır.
  2. Sonra, blender’dan geçirilir.


4. Karabuğdaylı Tavuk Suyuna Çorba


Malzemeler:


  1. 1/2 orta boy tavuk but
  2. 1 su bardağı su
  3. 3 su bardağı tavuk suyu
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. ½ orta boy havuç
  6. 1 adet kereviz sapı
  7. 4-5 dal maydanoz
  8. 1 çay bardağı karabuğday
  9. Yarım limon


Yapılışı:


  1. Tavuk eti ve iyice yıkanıp doğranan sebzeler haşlanır.
  2. Tavuklar didiklenir.
  3. Hazırlanan tavuk suyuna sebze ve tavuk etleri ilave edilir.
  4. En son karabuğday, sıkılmış limon, maydanoz, az tuz ve karabiber eklenir.


5. Bağışıklık Kalkanı Yoğurt Kasesi


Malzemeler:


  1. 4 yemek kaşığı yoğurt
  2. ½ kivi
  3. ½ muz
  4. ½ sıkılmış limon
  5. 1-2 yaprak taze nane
  6. 2 tam ceviz
  7. 1 çay kaşığı zerdeçal


Yapılışı:


  1. Muz ve kivi küçük küçük dilimlenir.
  2. Tüm malzemeler karıştırılır.


6. Bağışıklık Güçlendiren Çay


Malzemeler:


  1. 500 ml su
  2. 1 tutam adaçayı
  3. 1 tutam ıhlamur
  4. 1 adet çubuk tarçın
  5. 3 tane karanfil
  6. 1 adet limon
  7. 1 çay kaşığı zerdeçal
  8. 1 çimdik zencefil rendesi


Yapılışı:


  1. Tüm malzemeleri 15-20 dakika kaynatalım.


7. Antioksidan Deposu Salata


Malzemeler:


  1. 1 demet roka
  2. 4 tane yarım haşlanmış pancar
  3. 2 yemek kaşığı lor peyniri
  4. 1/2 portakalın suyu
  5. 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  6. 1 tatlı kaşığı elma sirkesi


Yapılışı:


  1. Kabaca doğradığınız roka yapraklarının üzerine küp küp doğranmış pancarları ve lor peynirini koyduktan sonra; portakal suyu, limon ve sirkeyi karıştırıp ekleyelim.


8. Bağışıklık Güçlendiren Smoothie


Malzemeler:


  1. 200 ml kefir
  2. 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  3. 1 adet havuç
  4. 1 adet portakal
  5. 1 çay kaşığı zerdeçal
  6. 1 tatlı kaşığı bal
  7. 2 tam ceviz veya 5 adet badem


Yapılışı:


  1. Tüm malzemeleri blender’dan geçirin, sonra da afiyetle için.


9. Bağışıklık Güçlendiren İçecek


Malzemeler:

  1. ¼ kereviz
  2. ½ demet maydanoz
  3. ½ demet nane
  4. 1/2 portakal
  5. 1/2 limon
  6. 1 dilim ananas
  7. 100 gram ıspanak
  8. ½ çay kaşığı zerdeçal
  9. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı


Yapılışı:


  1. Tüm malzemeler katı meyve sıkacağından geçirilir.


10. Mor Renkli Şifa Salatası


Malzemeler:


  1. 2 adet kara havuç
  2. Yarım mor lahana
  3. 1 adet mor soğan
  4. 1 adet pancar
  5. 1 çay kaşığı zencefil
  6. 1 çay kaşığı zerdeçal
  7. 1 adet limon
  8. 1 yemek kaşığı sirke
  9. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı:


  1. Yarım mor lahanayı ince ince doğrayıp limon ve sirkeyle ovalım.
  2. Daha sonra soğanı ince ince piyazlık doğrayıp zeytinyağıyla ovalım.
  3. Pancarı ve havuçlarımızı rendeledikten sonra tüm malzemeleri birleştirip zerdeçal ve zencefille iyice karıştıralım, afiyetle yiyelim.


11. Bağışıklık Dostu Hindi Salatası


Malzemeler:


  1. 100 gr haşlanmış, didiklenmiş hindi
  2. ½ dilimlenmiş portakal
  3. 1 küçük boy rendelenmiş pancar
  4. 7-8 yaprak marul
  5. ½ bağ maydanoz
  6. ½ demet roka
  7. 2 tam ceviz, 5 çiğ badem
  8. 1 çay kaşığı zerdeçal
  9. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  10. ½ sıkılmış limon


Yapılışı:


  1. Yeşillikler doğranır.
  2. Zerdeçal, limon ve zeytinyağı ile harmanlanır.
  3. Üzerine didiklenmiş hindi eti konulur.
  4. Dilimlenmiş portakal ve rendelenmiş pancar eklenir.
  5. Kırılmış ceviz ve bademler de en son salatanın üzerine serpiştirilir.


Afiyet olsun!

Metabolizmamızı Nasıl Hızlandırabiliriz?

Klorella Tozu İle Hazırlayabileceğiniz 3 Sağlıklı Tarif

Aralık Ayı Meyve ve Sebzeleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?