Yılbaşında klasik kırmızı ve yeşilden uzakta, masalsı bir ton olan pembeyi tercih ettim. Soframın hem renkli, hem de bahar tadında olmasını hayal ettim. Bu coşku ile şeker pembesinden oluşan bir yılbaşı sofrası hazırladım. Böylece sıradanlıktan uzak, farklı tonlarda da çok güzel yılbaşı masaları hazırlayabileceğimize, bunun tamamen bizim hayal gücümüze bağlı olduğuna dikkat çekmek istedim.
Öncelikle masa örtüsü, Amerikan servisi, peçete seçimlerimi yapar sonrasında da hangi tabaklar ile hangi çatal bıçak takımı, hangi kadeh ve bardaklar olacağına karar veririm. Masa için özel düşünülmüş bir çiçek ya da ağaç süslerken kullandığım dallar, kozalaklar, çiçekler ile bezenmiş bir masa ya da avizeden sarkan süsler soframın ana unsurları olur. Böylece çam ağacı süslerine ağaç dışındaki sofra ve aydınlatma süslemelerinde de yer vermiş oluruz. Yılbaşında eğlenceli, keyifli bir sohbetin eşlik edeceği masada yüz yüze iletişimimize engel olacak; devasa ve yüz hizasını geçecek aksesuar seçiminden kaçınırım, göz kontağını kaçırmamaya özen gösteririm. Misafirlerimin evlerinde gibi hissetmelerini isterim. Benim sofram renkli olmalı, baktığımda keyif almalıyım, heyecan duymalıyım. Belki ismimin Bahar oluşu sebebiyle, bu mevsimin coşkusunu ve bize sunmuş olduğu renk kartelasını, yılın her mevsimi kullanmaktan mutluluk duyuyorum. Ayrıca ışıltılı aksesuarlar gerek çam ağacında gerekse sofra dekorunda her zaman önceliğimde olmuştur. Bu bağlamda renk, ışıltı, pırıltı soframın ve kuracağım konseptteki dekorasyonun temel unsurudur.
Ailem ve arkadaşlarım ile İstanbul'da olacağım. Onlar için özenilmiş ve süslenmiş özel konseptteki soframı Spring&Kos'un yılbaşı süsleri ile renklendirmeyi planlıyorum. Yılbaşında her sene aynı menüyü yapmayı seviyorum: Kuşkonmaz çorbası, ayva dolması, portakallı kereviz, narlı roka salatası, paçanga böreği, kestaneli pilav, hindi dolması ve kabak tatlısı.
Charlie Chaplin ile olmak isterdim. Heyecan verici olurdu. O zamanı, dönemi konuşmak isterdim.
Bence hepsinin ayrı unutulmazlığı ve güzel anıları var. Çünkü her yılbaşı ailenizin büyüyen bireylerinin mutluluğunu görmek ve o heyecanını hissetmek hepsini benim için unutulmaz kılıyor.
Her yılbaşı olmazsa olmaz geleneğim nar patlatmak, bunu mutlaka yaparım. Çünkü nar bereketin sembolü kutsal bir meyve ve içindeki taneler kadar yeni yılda bizlere bereket getirdiğine inanıyorum.
Yılbaşı süsleri, ışıklı evler, çam ağaçları, müzik kutuları, sofra ürünleri, ev dekorasyonu, hediyelik eşya, parti malzemeleri, daha çok dönemsel ürünler; paskalya ve yılbaşı süslerinden oluşan ürün gamı yer alıyor. Markayla bağım 2013 yılına uzanıyor. Bir kadın girişimci olarak tamamen ev dekorasyon ürünlerine duyulan zevk ile yurt dışından çeşitli fuar ve markalardan ürün getirerek başlayan serüven benim için 2015 yılında gelen yoğun talep üzerine bir markaya dönüştü. Kısa süre içerisinde birçok uluslararası markanın Türkiye, Kıbrıs, Orta Doğu ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki tek distribütörü haline geldi. Brandroom, Harvey Nichols gibi birçok lüks segmentteki satış noktasından sonra; dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu iş birlikli ev tekstili koleksiyonu hazırladım. Pandemi etkisiyle şu an en çok online satışa yöneldik.
Yeni yıl için en büyük dileğim, sağlıklı, ferah ve mutlu bir sene olması. Yapmaktan mutlu olduğumuz işleri yapabildiğimiz ve hayallerimizi gerçeğe dönüştürebildiğimiz bir yaşam diliyorum.