MICHELIN YILDIZI'NIN HİKAYESİ

Michelin Yıldızı'nı hak etmenin oldukça zor olduğunu biliyoruz. Peki nedir bu Michelin yıldızı, ortaya nasıl çıktı... İşte bu soruların cevabını merak ediyorsanız doğru adrestesiniz.

6 Ağustos 2019 Salı 14:14 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Dilara TAŞKIN - dilara.taskin@alem.com.tr

"Michelin Guides" yani Türkçe deyimi ile Michelin Rehberi, Fransız lastik şirketi Michelin tarafından 100 yılı aşkın süredir hazırlanıyor. Aslında "Michelin Red Guide" olarak da bilinen bu rehber, Avrupa'ın en köklü otel ve restoran rehberlerinden biri olarak kabul ediliyor. Michelin yıldızı ise, rehberdeki yüksek standartlı bazı kriterler sonucu seçilen sınırlı sayıda mekanın ulaşabildiği bir saygınlık derecesi gibi işlev gösteriyor. 

 

Andre ve Eduard isimli Michelin soyadlı kardeşlerin başlattığı bu rehber ve yıldız fikrinin ardında ise tabii ki satışları arttırma fikri yer alıyor. Lastik firması, bir rehber hazırlayarak insanların daha çok yola çıkmasını, böylece kendi markalarının daha çok reklamının yapılmasını hedefliyor. 1926 yılında ise restroranlara ilk defa yıldız verilmeye başlanıyor. Öncelerinde tek yıldız ile yürüyen sistem, 1933 yılında ikinci ve üçüncü yıldızın eklenmesi ile daha kompleks bir hal alıyor. Yıllar geçtikçe statüsünü arttıran Michelin yıldızları, her yıl yeniden gözden geçiriliyor. Michelin yıldızını kaybetmek; restoranların veya şeflerin en korkulu rüyası. 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

2025'e Stil Sahibi Bir Başlangıç: Hediye ve Moda İpuçları

2025'e Stil Sahibi Bir Başlangıç: Hediye ve Moda İpuçları

1 dakika okunma süresi
Orka Holding'ten 40. Yıl Kutlaması

Orka Holding'ten 40. Yıl Kutlaması

1 dakika okunma süresi
Avrupa'nın En Büyüleyici Christmas Marketleri

Avrupa'nın En Büyüleyici Christmas Marketleri

8 dakika okunma süresi
2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler

2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler

36 dakika okunma süresi
Mücevherlerin Büyüsüyle Yılbaşı Şıklığı

Mücevherlerin Büyüsüyle Yılbaşı Şıklığı

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?