BOMONTİADA’DA YEPYENİ BİR KONSEPT: DELİMONTİ

Şehrin en yeni çekim noktalarından Bomontiada’da yer alan Delimonti, yenilikçi konsepti ve farklı lezzetleri ile misafirlerini ağırlamaya başladı.

4 Mayıs 2016 Çarşamba 13:42 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Anadolu’nun yerel lezzetlerini özel sunumlarla bir araya getiren mekan, mevsimsel ürünlerinden oluşan zengin bir menüye sahip. Farklı lezzetleri tadıp aynı zamanda satın alabileceğiniz Delimonti, Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen mahsulleri kendine özgün yorumu ile hazırlıyor. Anadolu’ya özel pişirme tekniklerinin, evrensel mutfak anlayışı ve zengin malzeme çeşidiyle buluştuğu Delimonti’nin menüsünde, birçok mekânda rastlayacağınız tariflerden farklılaşan lezzetler bulunuyor.

 

 

Market ve restoran konseptini aynı çatı altında buluşturan Delimonti’nin özel ambiyansında yemek keyfi yaşayabilir, dilerseniz de market bölümünde satışa sunulan ürünlerden eviniz için de satın alabilirsiniz.Delimonti’de taze ve mevsimsel değişkenliğe göre sezonsal olarak bulabileceğiniz lezzetler arasında; özel zeytinyağı ve sirke dolum alanlarında kendi damak zevkinize göre çeşnilendirilebilen zeytinyağları, katkısız ve doğal olarak hazırlanan çiçek ve meyve reçelleri, pekmezler, 10’dan fazla farklı yöreden getirilen özel bal ve kaymak çeşitleri, yöresel kahvaltı klasiklerinden olan mıhlama çeşitleri ve 50'den fazla yöresel ve el yapımı peynirler yer alıyor. Aynı zamanda Antakya’dan humus, kelle söğüş ve odun fırınından Konya etli ekmeği pek çok farklı lezzet bulunuyor.  Pideler ise özel taş fırınında pişirilerek misafirlere sunuluyor.

 

Delimonti’nin dikkat çeken özelliklerinden biri ise; 110 farklı çeşit sunan şarap kavı. Sommelier önerisi ile seçeceğiniz şarabınıza eşlik edecek peynir ve şarküteri çeşitlerinin yanısıra farklı mezeler  ile de şarap keyfinizi özelleştirebilirsiniz. Şehrin yeni yaşam merkezi Bomontiada’da misafirlerini ağırlayan Delimonti, yeni bir soluk arayanların vazgeçilmez buluşma noktası olmasının yanı sıra mevsimsel ve yerel lezzetleri market ve restoran konseptinde bir araya getiriyor.  

EN ÇOK OKUNANLAR

İlham Dolu Hikayeler: Ebru Döşekçi

İlham Dolu Hikayeler: Ebru Döşekçi

5 dakika okunma süresi
İlham Dolu Hikayeler: Simay Bülbül

İlham Dolu Hikayeler: Simay Bülbül

9 dakika okunma süresi
İlham Dolu Hikayeler: Ece, Ayşe Ege

İlham Dolu Hikayeler: Ece, Ayşe Ege

5 dakika okunma süresi
İlham Dolu Hikayeler: Demet Sabancı Çetindoğan

İlham Dolu Hikayeler: Demet Sabancı Çetindoğan

8 dakika okunma süresi
İlham Dolu Hikayeler: Gözde Durmuş

İlham Dolu Hikayeler: Gözde Durmuş

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery