Asya sınırlarını aşıp dünyada bir fenomen haline gelen; BTS, BLACKPINK ve SuperM gibi birbirinden başarılı gruplara sahip bu müzik akımının tarihi 50'li yıllara dayanıyor. İçinde rock, hip-hop ve elektronik gibi birçok farklı müzik türünü barındıran K-Pop'un bugün dinlediğimiz versiyonunun temelleri ise 90'lı yıllarda atıldı. Çıktığın günden bu yana Batı müziğinden ve pop gruplarından etkilenen K-Pop'un başlıca ilham kaynağı ise Amerikan kültürü.
Seul merkezli BTS grubundan, Coachella festivaline damga vuran BLACKPINK grubuna kadar K-Pop müziğinin küresel fenomenleri dünya çapında -müziğin ana dili Kore ağırlıklı olmasına rağmen- büyük bir başarıya ulaştı. Amerika müzik listelerinin ilk sıralarında yer alan SuperM grubunun yanı sıra Jimmy Kimmel ve James Corden'ın şovlarına katılan NCT 127 ve Monsta X gibi gruplar K-Pop müziğinin potansiyelinin en büyük örneklerinden.
2019 yılında dünya çapında başarılı bir çıkış yakalayan BLACKPINK grubu; Jennie, Lalisa Manoban, Jisoo ve Rosé adlı dört kızdan oluşuyor. Kızlar "Kill This Love" şarkılarıyla çıkış yaptıkları yıl ABD Billboard listelerinde 24. sıraya ulaşırken; "Ddu-Du Ddu-Du" parçalarının klibi de K-Pop türünde izlenen en çok video klipler arasındaki yerini aldı. Üstelik Lady Gaga, Selena Gomez ve Dua Lipa gibi müzik dünyasının önde gelen isimleriyle de ortak çalışmalara imza attılar.
Hayran kitlelerinin kendilerini müzik grubunun 'army'si olarak gördükleri, K-Pop denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan BTS müzik grubunun başarısı aslında tesadüf değil. RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V ve Jungkook adlı yedi kişiden oluşan müzik grubunun "Dynamite" şarkıları YouTube'da bir milyar izlenmeyi geçti.
SuperM, 2019 tarihinde SM Entertainment ve Capitol Müzik Grup tarafından oluşturulan yedi kişiden oluşan Güney Koreli bir erkek grubu. Oldukça başarılı bir çıkış yakalayan grubun ilk teklisi "Jopping", Billboard's Critics'in yılın "En İyi 25 K-pop Şarkısı" arasındaki yerini aldı.
10 kişiden oluşan Seul üyeli grup isim ilhamlarını ülkelerinin koordinat numarasından alıyor. NCT 127, 7 milyonu aşan instagram takipçileri ve Spotify'da 2,4 milyonun üzerinde aylık dinleyicisi ile en popüler K-pop gruplarından biri.
2015'te "Trespass" ile ilk çıkışlarını yapan Monsta X grubu, geçtiğimiz yıl üyelerinden Wonho'nun ayrılığıyla beklenmedik bir durum yaşadı. Wonho'yu grupta tutmak için yapılan bir çevrim içi kampanyasında ise 480.000'den fazla imza toplandı.
2000'li yıllarda popülerleşmeye başlayanK-Pop, sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla beraber altın çağını yaşamaya başladı. Müziğin erişilebilir olması, müzik gruplarının dünya çapında hayran kitlesi kazanması, Amerika'nın müzik platformlarında yer almaları derken; K-Pop günümüzün en yaygın müzik türleri arasına girdi. Bağımlılık yapan sözler, senkronize dans ritmi, müzik gruplarının dizi, moda ve güzellik sektörlerinde yer almaları ve reklam anlaşmaları; spot ışıkları altındaki bu isimleri daha da yıldızlaştırdı. Üstelik medyanın ilgisi bir yana K-Pop üyelerinin hayranlarıyla 'fan toplantıları' yapmaları üzerlerindeki ilginin bir başka sebebi. Dünyanın günümüz K-Pop'u ile tanışması ise Psy'nin 2012'de yayınladığı "Gangnam Style" ile oldu. Üstelik bu isimleri Coachella gibi uluslararası platformlarda da görmeye başlamamız müziğin olası potansiyeli hakkında bir ipucu da taşıyor. Ana dili İngilizce olmasa da şarkılar alt yapıları bir yana yüksek kalite video klipleri ile de izleyicileri ekran başına kitlemeyi başarıyor. Bu eğlenceli dünyaya girmek ise sanıldığı kadar kolay olmuyor. Japonca ve İngilizce bilmek, güzel bir sesin ve rap becerisinin yanında dans etme kabiliyetine sahip olmak, uzun eğitimlerden geçmek ve aynı zamanda müzik sektörüne geç kalmamak için erken yaşta stajyer şeklinde başlamak bu adımlardan sadece birkaçı.