MICHELIN YILDIZI'NIN HİKAYESİ

Michelin Yıldızı'nı hak etmenin oldukça zor olduğunu biliyoruz. Peki nedir bu Michelin yıldızı, ortaya nasıl çıktı... İşte bu soruların cevabını merak ediyorsanız doğru adrestesiniz.

ABONE OL
6 Ağustos 2019 Salı 14:14 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi
MICHELIN YILDIZI'NIN HİKAYESİ

Dilara TAŞKIN - [email protected]

"Michelin Guides" yani Türkçe deyimi ile Michelin Rehberi, Fransız lastik şirketi Michelin tarafından 100 yılı aşkın süredir hazırlanıyor. Aslında "Michelin Red Guide" olarak da bilinen bu rehber, Avrupa'ın en köklü otel ve restoran rehberlerinden biri olarak kabul ediliyor. Michelin yıldızı ise, rehberdeki yüksek standartlı bazı kriterler sonucu seçilen sınırlı sayıda mekanın ulaşabildiği bir saygınlık derecesi gibi işlev gösteriyor. 

 

Andre ve Eduard isimli Michelin soyadlı kardeşlerin başlattığı bu rehber ve yıldız fikrinin ardında ise tabii ki satışları arttırma fikri yer alıyor. Lastik firması, bir rehber hazırlayarak insanların daha çok yola çıkmasını, böylece kendi markalarının daha çok reklamının yapılmasını hedefliyor. 1926 yılında ise restroranlara ilk defa yıldız verilmeye başlanıyor. Öncelerinde tek yıldız ile yürüyen sistem, 1933 yılında ikinci ve üçüncü yıldızın eklenmesi ile daha kompleks bir hal alıyor. Yıllar geçtikçe statüsünü arttıran Michelin yıldızları, her yıl yeniden gözden geçiriliyor. Michelin yıldızını kaybetmek; restoranların veya şeflerin en korkulu rüyası. 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

37 dakika okunma süresi
Dice Kayek'in "İstanbul Contrast Koleksiyonu" İstanbul'da
Dice Kayek'in "İstanbul Contrast Koleksiyonu" İstanbul'da

Dice Kayek'in "İstanbul Contrast Koleksiyonu" İstanbul'da

1 dakika okunma süresi
“Back in Action” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Back in Action” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Back in Action” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

9 dakika okunma süresi
Gökyüzünün Ritmine Göre Cilt Bakımı
Gökyüzünün Ritmine Göre Cilt Bakımı

Gökyüzünün Ritmine Göre Cilt Bakımı

7 dakika okunma süresi
Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri
Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

5 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?
Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi