Lara MUTLU - [email protected]
ŞEF: Javıer Duarte Campos
Mutfak: İspanyol
La Viña ile ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?
La Viña’nın kurucu ortağı Rasim Özkanca, yıllar önce Londra’da gittiği bir İspanyol restoranından çok etkilenmiş ve bunun üzerine “İstanbul’da bir İspanyol restoranı hayata geçirebilir miyiz?” diye düşünmüş. Ardından bununla ilgili araştırmalar ve seyahatler yaparken yollarımız kesişti. Bu projeye dahil olmak İspanyol mutfağının en önemli lezzetlerini, yeni bir ülkeye taşımak, ekibimle Londra’dan sonra başka bir ülkede de farklı bir işe imza atmak beni heyecanlandırdı.
Menüyü oluştururken nelere özen gösterdiniz?
İspanyol mutfağının belli başlı lezzetlerini buraya taşımak istedik. Aynı zamanda lezzetlerin Türk damak tadına uygun olması da önemliydi. Bu noktada Rasim Özkanca’nin Türk mutfağındaki bilgi birikimi bize yol gösterdi. Uzun süren bir araştırma ve tadım sürecinden sonra özel reçetelerle menümüzü oluşturduk. Mevsimsel ürünlerle menümüzü yenilemeye devam edeceğiz.
Buraya gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler neler?
Menümüzdeki her şey başlı başına imza sayılabilecek lezzetler ancak Paella alternatiflerimiz, Türk ağız tadına da çok uygun olan Bomba de la Barceloneta ve Patatas Bravas’ın yanı sıra tatlılarımızdan ise Crema Catalana, San Sebastian Cheesecake ve İspanyol usulü sütlü ekmek tatlımız Torrijos misafirlerimizin tatmaları gereken lezzetler arasında. Bunların yanında Ahtapot, Kalamar, Marine Hamsi ve a la minute olarak hazırlanan tüm tapas’ları sayabilirim.
Adres: Zorlu Center; Levazım Mahallesi, Koru Sokağı No:2, Beşiktaş.