Bu temel reçete ile İngiliz çay saati çöreklerine kuruyemiş, kuru meyve, çikolata parçacıkları gibi dilediğiniz eklemeleri yapabilir, dilerseniz sade yapıp yaz meyveleri ile süsleyebilir ve sofralarınızı çok pratik bir şekilde renklendirebilirsiniz.
Fırını alt üst ayarda 200 dereceye ön ısıtın.
Soğuk ve küçük küpler halinde doğranmış tereyağı un ve kabartma tozuna ekleyip malzemeleri fazla ısıtmadan kum kıvamına gelene kadar parmak uçlarınızla yedirin.
Limon kabuğu rendesi ile toz şekeri ovalayıp aromasını açığa çıkarın ve tereyağlı karışıma ekleyin.
Yumurtaları sütle ayrı bir kapta karıştırıp kuru karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla hepsini bir araya getirin. Hafif yapışkan bir hamur olacak, fazladan un eklemeyin.
Tezgahı güzelce unlayıp hamurunuzu 2-2.5 cm kalınlıkta açın. 7-8 cm çapında kurabiye kalıplarıyla parçalara bölüp fırın tepsisine dizin. Artan hamuru bir kez daha açıp kesebilirsiniz, fakat daha fazla işlerseniz kıtır kıvamlarını kaybedeceklerdir.
Tepsiye dizdiğiniz sconeların üzerine biraz süt sürüp toz şeker serpin.
Fırının derecesini 170 dereceye düşürüp yaklaşık 15-17 dakika fırınlayın. Gözünüz fazla pişmemeleri için fırınınızda olsun, eğer daha ince parçalarınız varsa daha kısa sürede pişeceklerdir.
Piştikten sonra tel üzerinde biraz soğutun ve hafif ılıkken servis edin. Biraz çırpılmış krema ve şekersiz kırmızı meyve reçeli ile enfes oldular!
Fazla parçaları çiğ halde veya pişmiş olarak 2 ay derin dondurucuda saklayabilirsiniz.