250gr brokoli
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
2 dal kereviz sapı
2 dal pırasa
3 su bardağı sıcak içme suyu
1 su bardağı badem sütü
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
İsteğe göre üzeri için baharatlı kruton
1.Orta ateşte ısıttığınız tencereye yağı ekleyip, ardından iri doğranmış patates, havuç, ince doğranmış kereviz sapı ve pırasaları ekleyip çevirin. Birkaç dakika kavurmanın ardından ince doğradığınız brokolileri de ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın.
2.Havuç ve patatesler hafif renk aldıktan sonra 3 su bardağı sıcak suyu ve baharatları ekleyip, 10-15 dakika kaynamaya bırakın.
3. Badem sütünü ilave edip bir taşım kaynatın ve altını kapatıp, blender'dan geçirin.
4. Krutonu kendiniz yapmak isterseniz bir dilim ekmeği küp küp doğrayın, küçük bir tavaya sıvı yağ ve kekik, nane, kırmızı toz biber gibi baharatlar ilave edin, yağ ısınınca ekmekleri ekleyin ve hafif kızarana kadar çevirin. Kıtır kıtır krutonlarınızı çorbalarla afiyetle tüketebilirsiniz.