Her hangi bir gıdayı tükettiğiniz anda direkt yağ yakması söz konusu değildir. Örneğin en bilinen YANLIŞ bilgilerden biri de limonlu suyun yağ yaktığıdır. Ne yazık ki limonlu su yağ yakmaz ama yağ yakmaya yardımcı başka besinler var.
Yeşil çay
Araştırmalar ve bilim insanları günde 2-4 fincan yeşil çayın kilo kontrolünde ve kilo kaybında etkili olduğunu gösteriyor. İyi kalite bir yeşil çayı günde 2 veya 4 fincan içebilirsiniz. Fakat yeşil çay bazı kişilerde tansiyon yüksekliği/ düşüklüğü veya çarpıntı yapabiliyor, dikkat.. Yeşil çay demleme süresi bakımından da önemlidir. 1 tatlı kaşığı yeşil çayı 1 kupa sıcak suda 4 DAKİKA demlemek yeterlidir.
Chia Tohumu
Güney Amerika’da yüzyıllardır tüketilen ve üretilen bir besin olan chia tohumu , yüksek oranda lif içerdiği için günde 1 tatlı kaşığı veya 1 çorba kaşığı chia tohumu tüketmek günlük kalori alımını azalttığı gibi bazı araştırmalara göre düzenli kullanımda bel çevresi ölçüsünü de azaltmaya ve kilo vermeye yardımcı. Maximum günde 2 tatlı kaşığı tüketmek yeterli olacaktır.
Sirke
Mucize besinlerden biri de sirke. Sirke eski çağlarda alternatif tıp metotlarında şeker düşürücü ve diyabet tedavisinde kullanılmakta idi. Sirkenin hangi meyveden yapıldığı çok önemli olmamakla beraber , özellikle doğal sirkeler tercih edilmelidir. Yapılan araştırmalar salatanıza eklenen sirkenin tok tutucu özelliği olduğunu ve sirkenin oluşturduğu asedik asidin vücutta AMPK enzimini aktive ederek yağ yakmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Fakat sirkeyi doğal olarak kullanmak lazım, yapılan çalışmalara göre sirke hapları veya tabletleri aynı etkiyi göstermiyor.
Acı Kırmızı Biber
Kırmızı biber metabolizma hızlandırıcı ve yağ yakıcı olarak bilinir. Bu etki içeriğindeki kapsaisin adlı maddenin ektisi yüzünden ortaya çıkmaktadır. Fakat biberi kurutulmuş veya taze yemek bu etkiyi yapar. Abartmadan yemek gerekir. Mide hassasiyeti yaratabilir.
Bir dönem oldukça popüler olan biber hapları aynı etkiyi göstermemekle beraber, zayıflama hapları grubuna girdiği için sağlıklı değildir. İçeriğinde kimyasal zehir “sibutramin” olabilir. Aman dikkat!