American Journal of Clinical Nutrition dergisinde dirençli nişasta içeren kuru börülce, kuru barbunya ve yeşil mercimek yemenin doygunluk süresini uzatarak kilo almayı önleyen sihirli yiyecekler olduğunu açıklamıştır. Ve bu besinlerin basen bölgesine yerleşen yağların erimesinde büyük rol oynadığını da bildirmiştir. Bu nedenle ana yemeklerinizin yanında haftada 4 kere mutlaka bu özel kuru baklagilleri bulundurun. Çünkü dirençli nişasta ince bağırsaklarda metabolize olmadığı için kana karbonhidrat geçişini azaltarak insülin miktarının azalmasına neden olur ve böylece fazla yemek yemede önlenir. Ayrıca dirençli nişasta bağırsakta diğer karbonhidratlara göre bağırsağın içinde sıvıyı bulamaca çevirmez ve kısa zincirli yağ asitlerinin daha fazla sentezi için kaynak olarak kolon sağlığının korunmasını sağlar.
Bu üç süper kuru baklagil çeşidi haşlanınca yapısında bulunan doğal dirençli nişasta miktarı artar ve böylece bu yiyecekleri yiyerek zayıflama kolaylaşır. Balık, köfte ve tavukla yapılan yemeklerin yanına kuru börülce pilaki, haşlanmış yeşil mercimek ya da zeytinyağlı kuru barbunya yemeği koyarak fark etmeden zayıflamanızı sağlayabileceksiniz.