Çam fıstığı enerjik olmanızı sağlayıp iştah hormonlarını baskılar. Çam fıstığını ya zeytinyağlı dolmada ya da irmik helvasında tüketiriz. Aslında tok tutan bu yağlı tohumu salatalar dahil birçok yiyecekte kullanmak oldukça sağlıklı. Çam fıstığı pinoleik asit içerir ve araştırmalar bu yağ asidinin tokluğu sağlayan kolesistokinin adlı hormonunu salgılatır. Çam fıstığı magnezyumdan en zengin tohumlardan biridir ve enerjik olmayı sağlar.
Düzenli çam fıstığı tüketenlerde araştırmalar LDL kolesterolün azaldığını, kalp damarlarında çam fıstığından gelen E vitamini sayesinde güçlenme sağladığı belirtilmektedir. Gözlerde yaşa bağlı görme kaybını önleyen luteinden zengin çam fıstığı ve avokado ezilerek tüketildiğinde karışım tam bir görme fonksiyonu düzenleyici görev yapar.