Gündelik hayatımızın bir parçası haline gelen, cerrahi ya da kumaş maskeler cildimiz üzerinde tahribat yaratabiliyor. Özellikle hassas cilt tipine sahip olanlarımız, maskenin yarattığı tahribatı, yüzlerinde oluşan kızarıklık ve kabarıklıklar şeklinde deneyimlemiş olabilir. Aynı şekilde; karma ve yağlı cilde sahip kişiler de maskenin yarattığı sürtünme sonucu yüzlerinde; ter, ısı, tahriş ve kızarıklık gibi belirtilere rastlayabiliyor.
Bu gönderiyi Instagram'da görDon’t be an ass, #WearADamnMask
Charlize Theron (@charlizeafrica)'in paylaştığı bir gönderi ()
Yüz Maskesinin Cilt Üzerinde Yarattığı Tahribatı Nasıl Engelleriz?
Yüz maskesinin cildimiz üzerindeki yarattığı tahribatı engellemek için öncelikli olarak, hangi tip maske kullanmamız gerektiğini iyi biliyor olmamız gerekiyor. Cerrahi maske kullanıyorsak, bu maskelerin tek kullanımlık olduğunu bilmeli ve ikinci bir kez kullanmamalıyız. Gün içerisinde terimize maruz kaldığı için cerrahi maskeler nemlenip, ıslanabiliyor. Üstelik nemlenip, ıslanınca koruyucu özelliklerini yitirmelerinin yanı sıra minimum düzeyde hava alan cildimizde de tahribata neden olabiliyorlar.
Bu gönderiyi Instagram'da görKourtney Kardashian (@kourtneykardash)'in paylaştığı bir gönderi ()
Yüz Maskelerini; Pamuklu, Yumuşak ve Nefes Alabilen Kumaşlardan Seçmeliyiz
Kumaş yüz maskeleri kullanıyorsak; maskemizin kumaşını pamuklu, yumuşak ve nefes alabilen kumaşlardan seçmeliyiz. Yüz maskesinin, cildimizle uyumlu olması kadar yüzümüzün şekline uygun olup, tam oturması da önemlidir. En önemlisi ise yüz maskelerini gün içerisinde sürekli kullandığımız için her gün yıkamalıyız. Yıkama aşamasında en önemli olan ise “Nasıl yıkadığımız”. Zira çamaşır makinesinde yıkıyorsak kullandığımız deterjanın içerisindeki kimyasal oranına dikkat etmeliyiz. Sonrasında gelen durulama aşamasında, yüz maskemizin iyice durulandığından ve deterjan kalıntısı kalmadığından emin olmalıyız. En önemlisi ise yüz maskelerimizi, buharlı ütü ile ütülemek. Böylece yüksek ısı ile temas eden mikrop kalıntılarını temizleyebilirsiniz.