İstanbul'un Mutlaka Uğramanız Gereken En İyi Hamam ve Spa'ları

Yaz mevsimini geride bırakıp, sonbahara kapı araladığımız bugünlerde şehre dönüşler başladı. Yeni sezona girerken hem bedenen hem de ruhen yenilenebileceğiniz, sonbahara enerjik bir başlangıç yapabileceğiniz, İstanbul'un en iyi hamam ve spa'ları bir arada.

YAZAR: Melda Yüzbaşıoğlu
ABONE OL
19 Ağustos 2024 Pazartesi 13:25 | Son Güncellenme:
İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları
1/11

Sonbahar Sezonuna Hamam ve Spa ile Enerjik Başlangıç Yapın


Yaz mevsimini geride bırakıp, sonbahara kapı araladığımız bugünlerde şehre dönüşler başladı. Yeni sezona girerken hem bedenen hem de ruhen yenilenebileceğiniz ve suyla ilişkinizi hala devam ettirebileceğiniz yer tabii ki hamam ya da spa'lar. Yıkanma, şifalanma, arınma anlamına gelen hamamın tarihi M.Ö. 2500'e, dünyanın en köklü sağlık uygulamaları arasında sayılan, 'sudan gelen sağlık' anlamına gelen spa'nın tarihi ise 1326'ya dayanıyor. Yüzyıllık kökenleriyle her dönemde hem bedenen hem de ruhen yenilenme yolu olarak görülen hamam ve spa'lara olan bakış, 2024 yılında da değişmiyor. Yeni sezona girerken hem bedenen hem de ruhen yenilenebileceğiniz, sonbahara enerjik bir başlangıç yapabileceğiniz, İstanbul'un en iyi hamam ve spa'ları bir arada.

İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları
2/11

The Spa at Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul


The Spa at Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul; kişiselleştirilebilir hizmeti ve lüks dokunuşlarıyla eşsiz bir Spa deneyimi vadediyor. Boğazın kıyısında konumlanan The Spa at Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'da yer alan açık havuz, Mindfulness, Aqua Gym ve Barbara Sturm bakımları, deneyiminizi unutulmaz kılıyor. Hem şehrin merkezinde oluşu hem de doğanın içinde yer alışıyla fark yaratan The Spa at Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'da bireysel ya da grup şeklinde Mindfulness dersleri alabilir; suyun tadını çıkarmaya Aqua Gym seansları ile devam edebilir, Barbara Sturm'un özel bakım uygulamaları ile cildinize sağlık ve ışıltı katabilirsiniz. Uzak Doğu esintileri taşıyan hamam deneyiminden, geleneksel Türk hamamına ve kişiselleştirilebilir masajlara dek The Spa at Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul yeni sezon öncesi enerji depolamanız için sizleri bekliyor.


Rezervasyon


(0212)349 88 88


The Spa at Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul


İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları
3/11

Kurna Spa, Four Seasons Sultanahmet


Mimari dokusu ve etkileyici atmosferi ile Sultanahmet'in en özel yapılarından olan Four Seasons Sultanahmet, Kurna Spa sezon öncesi hem yenileyici hem de tazeleyici bir deneyim sunuyor. Uyguladığı özel bakım, hamam ve terapilerle cildi arındırarak, sonbaharı taptaze ve rahatlamış bir ciltle karşılamayı vadeden spa, lüks ve konforlu bir ritüel yaşatıyor. Mevsim geçişlerinin cilt ve vücut üzerindeki etkilerini hafifletmek amacıyla özel olarak tasarlanan spa terapileri, keyif ve bakımları buluşturuyor. Otelin tarihi ve mimari dokusu ile uyumlu spa, otantik dekorasyonu ve özgün bakım ritüelleri ile misafirlerini sezon öncesi enerji depolamak için bekliyor.


Rezervasyon


(0212) 402 30 00


Kurna Spa, Four Seasons Sultanahmet


İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları
4/11

Raffles Spa


İstanbul'un görkemli silüetini kucaklayan Raffles İstanbul, yenilenmek isteyenlere Raffles Spa'nın imza terapileriyle benzersiz bir rahatlama sunuyor. Raffles İstanbul'un imza bakımı olan 90 dakikalık özel masajı, sıcak bitki keseleriyle uygulanan ritmik ve yenileyici tekniklerin mükemmel uyumuyla, bedeni ve zihni derinlemesine arındırarak canlandırıyor. Raffles Spa'nın en çok tercih edilen hamam bakımı Ege Saflığı ise geleneksel kese ve köpük masajının zarif dokunuşlarıyla cildi ölü derilerden arındırıyor, zeytinyağlı sabunun besleyici etkisiyle cildi canlandırıyor ve kan dolaşımını hızlandırıyor. Geleneksel Türk hamamı kültüründen saunalara, zindelik havuzlarından duyusal duşlara varan seçeneklerle Raffles Spa hem bedene hem de ruha hitap eden deneyimlerin adresi olmayı başarıyor.


Rezervasyon


(0212) 924 02 00


Raffles Spa


İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları
5/11

Chi, The SPA, Shangri-La Bosphorus, Istanbul


Asya ve Türk misafirperverliğinin mükemmel birleşimini sunan Shangri-La Bosphorus'ta yer alan Chi, The SPA, kendi bahçelerinde yetişen mis kokulu lavantalardan elde edilen organik yağların ve sabunların kullanıldığı masaj terapisiyle, şehrin yoğun temposu öncesinde enerji depolamanız için fırsat sunuyor. Huzuru tüm duyularınızda hissedeceğiniz Chi, The SPA Lavanta Özlü Yenileyici Hamam Terapisi ile 60 dakikalık benzersiz ve canlandırıcı bir deneyim yaşatıyor. Organik lavanta sabunlu kese ve köpük uygulaması ve lavanta suyuyla yapılan saç ve vücut yıkama ritüeli rahatlama ve yenileme vadediyor. Lavantanın sakinleştirici gücünden ilham alan 80 dakikalık Sakinleştirici Lavanta Masajı ritüeli ise yenileyici bir zemine hazırlık için vücuda uygulanan bir peeling ve lavanta yaprakları eşliğinde yıkama ile başlıyor. Sonrasında, lavanta esansiyel yağının yatıştırıcı ve sakinleştirici özellikleri kullanılarak yapılan ferahlatıcı aromaterapi masajı ile son dokunuş yapılıyor. Shangri-La Bosphorus, Istanbul Chi, The SPA'da, geleneksel Asya felsefesini deneyimlerken; ruh, beden ve zihin dengenizi tazelemeniz de garanti.


Rezervasyon


(0212) 275 88 88


Chi, The SPA, Shangri-La Bosphorus, Istanbul

İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları
6/11

Hammami, Naz City Hotel


Şehrin kalbinde, Beyoğlu'nun sanat caddesinde yer alan Naz City Hotel'in Hammami'si, adeta bir vaha. Hem vücudunuzu hem de ruhunuzu dinginleştirebileceğiniz Hammami, birbirinden sağlıklı ve zengin alternatifleriyle fark yaratıyor. Osmanlı döneminde geleneksel bir ritüel haline gelmiş Vip Hammami ile cildi ölü deriden arındırarak, köpük masajıyla dinlendiriyor. Sonrasında gülsuyu, bal ve süt ile karıştırılarak yapılan özel nemlendirici ile hamam içerisinde masaja devam ediliyor. Üstelik cildinize ve vücudunuza ışıltı kazandıracak ve nem verecek özel ve etkili maske seçenekleri de bakıma dahil edilebiliyor. Bedeni rahatlatan, kas ağrılarını dindiren, Hawai kültürünün geleneksel bir parçası olan Lomi Lomi Nui Masajı'ndan; Uzakdoğu esintisini hissedeceğiniz Geleneksel Bali Masajı ve Eski Hint şifalarına dayanan, bazalt taşlarla yapılan sıcak taş terapisine dek Hammami, yeni sezon öncesi aradığınız bedensel ve ruhsal yenilenmeyi sizlere sunuyor.


Rezervasyon


(0212) 313 81 00


Hammami, Naz City Hotel

İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları
7/11

Kılıç Ali Paşa Hamamı


Mimar Sinan'ın yarattığı eşsiz çizgi ve güzelliğin izinde hummalı bir restorasyon çalışmasının ardından açılan Kılıç Ali Paşa Hamamı, tarihin tozlu perdesini aralayan yapılardan biri. Renovasyonu 2012 yılında tamamlan hamamın duvarlarında değişime uğramış bölümler, orijinal haline getirildi. Ahşap mezanin kat ve sedirler sayesinde binanın mukarnas trompları ve kubbesinin ihtişamı ortaya çıktı. Alt katta kapatılmış olan pencereler açıldı. Külhan ve su depoları kullanılır hale getirildi. Yeniden Mimar Sinan devri özellikleri kazandırılan Kılıç Ali Paşa Hamamı, kişisel uygulamaların yanında toplu ziyaretler, gelin hamamı, damat hamamı, kırk hamam gibi farklı konseptlere de ev sahipliği yapıyor. Tarihi geleneklerin yanına tarihi lezzetler de ekleyen Kılıç Ali Paşa Hamamı'nın dinlenme bölümünde, şerbet, limonata, soğuk-sıcak içecekler, tatlı-tuzlu atıştırmalık gibi lezzetlerin tadına varmanız mümkün. Tarihi atmosferde keyifli bir hamam keyfi yaşamak için gitmeden önce randevu almayı unutmayın, deriz.


Rezervasyon


(0212) 393 80 10


Kılıç Ali Paşa Hamamı

İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları
8/11

Spa ve Wellness Merkezi, The Peninsula Istanbul


Tarihi Yarımada manzarasına hakim The Peninsula Istanbul; Roma banyoları ve Osmanlı hamamlarından ilhamla tasarlanan The Peninsula Spa ve Wellness Merkezi'nde misafirlerine alışılmışın dışında bir spa keyfi ve uzman terapistler eşliğinde eşsiz terapiler ve bakımlar sunuyor. Zeynep Fadıllıoğlu'nun imza stili ve otelin sanat koleksiyonundan eserlerle fark yaratan Spa ve Wellness Merkezi'nde; bakım odaları ve hamamların yanı sıra yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, su altı müzik sistemi, macera duşu ve buz çeşmesi gibi kapsamlı alternatifler de yer alıyor.


Rezervasyon


(0212) 931 28 88


Spa ve Wellness Merkezi, The Peninsula Istanbul

İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları
9/11

The Spa, Address Istanbul


İstanbul'un eşsiz manzarasına tepeden bakan The Spa Address Istanbul, geleneksel ve yenilikçi uygulamaları bir arada harmanlıyor. Otantik Türk Hamamı'ndan, geçmişin mirasını günümüze taşıyan termal süit ve panoramik manzaraya sahip ısıtmalı spa havuzuna dek misafirlerine dinlenmeleri ve yenilenmeleri için çok çeşitli alternatifler sunuyor. Masaj, nefes ve sıcak taş terapisi, aromaterapi, kişiye özel bakımlar, mucizeler yaratan doğal yöntemler ve gücünü doğanın saflığından alan cilt bakım ritüelleriyle birlikte The Spa Address Istanbul, yeni sezon öncesi enerji depolamanız için doğru adres. Zamana meydan okuyarak günümüze kadar gelen antik masaj teknikleri, geleneksel ve modern masaj ritüelleriyle The Spa Address Istanbul, misafirlerini içsel ve bütünsel bir yolculuğa davet ediyor.


Rezervasyon


(0216) 285 11 11


The Spa, Address Istanbul



İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları
10/11

Hürrem Sultan Hamamı


İstanbul'un tarihi yarımadasında, Sultanahmet ve Ayasofya Camileri arasında konumlanan, 1556 yılından bu yana varlığını sürdüren ve neredeyse beş yüz yıldır tarihe tanıklık eden Mimar Sinan imzalı Hürrem Sultan Hamamı; kurulduğu dönemin ritüellerini yaşatarak, masaj ve özel bakım uygulamalarıyla misafirleri adeta zamanda büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Deneyimli terapistler eşliğinde Pir-ü Pak, Keyf-i Hamam, Zevk-i Sefa, Ab-ı Hayat, Gelin Hamamı ve Damat Hamamı gibi birçok alternatife de ev sahipliği yapıyor. Zindelik ve sağlık sunarken bakım aralarında özel ikramları ile kurulduğu döneme ait detayları da korumaya ve yaşatmaya devam ediyor. Hürrem Sultan Hamamının yüzlerce yıllık kubbeleri altında, bir zamanlar sultanların yıkandığı mermer kurnalarında hamam deneyimi yaşayan misafirler için, Osmanlı arşivlerinde Hürrem Sultan'ın en sevdiği çiçek olduğu belirtilen erguvan çiçeğiyle hazırlanmış özel ürünler kullanılıyor.


Rezervasyon


(0212) 517 35 35


Hürrem Sultan Hamamı


İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları
11/11

Cağaloğlu Hamamı


1741 yılında inşa edilen Cağaloğlu Hamamı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde uzun bir süre sonra yapılan en son hamam. Kadın bölümünün giriş kapısı bir ara sokak olan Hamam Sokağı'nda; erkeklerin girişi ise her iki tarafta klasik mukarnas başlıkları olan iki mermer sütun ile ana yolda yer alan Cağaloğlu Hamamı; İstanbul'da inşa edilebilecek bu türün en son örneği. O kadar başarılı ki günümüzde hala hizmet veriyor. Atatürk'ten Kaiser Wilhelm'e, Franz Liszt'den Ömer Şerif'e, Adile Naşit'ten Kemal Sunal'a onlarca isme hizmet verip, dizi ve film çekimlerine ev sahipliği yapan Cağaloğlu Hamamı, New York Times'ın "Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 1000 Yer" listesinde yer alan tek Türk hamamı olma özelliği de taşıyor. Sıcak oda istirahatli, Türk çayı ve ev yapımı şerbet ile Türk lokumu ikram edilen İstanbul Rüyası'ndan, Osmanlı Sarayı'nın misafirperverliğini ve nezaketini yaşatan Lüks Osmanlı Servisi'ne dek Cağaloğlu Hamamı, şehrin içinde hamam geleneğinin özüne uzanan bir vaha görevi görüyor.


Rezervasyon


(0212) 522 24 24


Cağaloğlu Hamamı





EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları
İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları

İstanbul'un En İyi Hamam ve Spa'ları

Retro Eşarp Bağlama Trendi
Retro Eşarp Bağlama Trendi

Retro Eşarp Bağlama Trendi

2024 Yılının Saç Kesim Trendi: Bob Kesim Modeller
2024 Yılının Saç Kesim Trendi: Bob Kesim Modeller

2024 Yılının Saç Kesim Trendi: Bob Kesim Modeller

Bodrum Günlüğü: Feryal Gülman, Hande Ataizi, Simla-Hüsamettin Beyazıt, Pelin Karahan
Bodrum Günlüğü: Feryal Gülman, Hande Ataizi, Simla-Hüsamettin Beyazıt, Pelin Karahan

Bodrum Günlüğü: Feryal Gülman, Hande Ataizi, Simla-Hüsamettin Beyazıt, Pelin Karahan

Sonbahar Gardırobunuza Eklemeniz Gereken 6 Renk
Sonbahar Gardırobunuza Eklemeniz Gereken 6 Renk

Sonbahar Gardırobunuza Eklemeniz Gereken 6 Renk

Meghan Markle'ın Kolombiya Gezisinden Öne Çıkan Stil Görünümleri
Meghan Markle'ın Kolombiya Gezisinden Öne Çıkan Stil Görünümleri

Meghan Markle'ın Kolombiya Gezisinden Öne Çıkan Stil Görünümleri

American Express Card, “Dolce Vita” Daveti
American Express Card, “Dolce Vita” Daveti

American Express Card, “Dolce Vita” Daveti