Sofia Tilbury İle Makyajın Sanat Hali

“Makyaj sanatçısı olmanın en sevdiğim yanlarından biri de insanların özgüvenlerini açığa çıkarmalarına yardımcı olabilmek” diyen Sofia Tilbury ile güzelliğin sanatsal evrenine yolculuk ettik.

YAZAR: Filiz Şeref KULU
ABONE OL
16 Eylül 2024 Pazartesi 13:09 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Sofia Tilbury İle Makyajın Sanat Hali
Sofia Tilbury

Kariyerinin şu ana kadarki en unutulmaz anlarından birinin, Paris'teki Eiffel Kulesi'nde düzenlenen olimpiyat açılış törenindeki performansı için Celine Dion'a yaptığı olağanüstü, ışıltılı makyaj görünümü olduğunu söylüyor Sofia Tilbury. Kendisi; herkesin kendinin en güzel halinde hissetmesi gerektiğine ve bunu hak ettiğine inanan, dünyanın en ünlü güzellik girişimcilerinden ve makyaj sanatçılarından Charlotte Tilbury'nin de yeğeni aynı zamanda. Ve bu başarılı marka artık Türkiye'de. Sofia Tilbury ile bu vesileyle bir araya geldik, kendisine günümüzde sosyal medya ile birlikte değeri daha da katlanan makyaja dair merak ettiklerimizi sorduk.

Kariyerinde ilk adımlarını nasıl attın? Bu hikaye temelde nerede ve nasıl başlıyor?

Gençken tasarımcı Alice Temperley'de staj yaptım ve makyajın, modayı canlandırmak ve bir hikaye anlatmaya yardımcı olmak için nasıl kullanıldığını gördüm ve buna bayıldım. Daha sonra teyzem Charlotte'a yardımcı olmaya başladım, sahne arkasında ve fotoğraf çekimlerinde tekniklerini öğrendim. Bir gösteride sahne arkasında ona yardımcı olduğum ilk anı her zaman hatırlayacağım. Varır varmaz beni bir modelin önüne koydu ve makyajını yapmamı söyledi. Zor bir işti ama yaptım! Charlotte ile çalışmak alabileceğiniz en iyi makyaj eğitimidir ve her yeni fırsatla özgüvenim arttı! Ayrıca Charlotte'un tezgahlarından birinde makyaj sanatçısı olarak da çalışıyordum. Bana hangi ürünlerinin iyi sattığını, müşterilerin ne istediğini ve seride eksik olduğunu düşündüğüm şeyin ne olduğunu sorardı. Ürün geliştirme ve marka tarafında çalışmaya böyle başladım, sonra bunun kariyerim olmasını istediğimi fark ettim.

Ibiza ve Londra'da büyümenin hayata bakış açını, karakterini ve tabii ki kariyerini nasıl etkilediğini söyleyebilirsin?

Büyürken sanatçılar, müzisyenler ve yazarlarla çevrili olduğum Ibiza'da çok zaman geçirdim, bu yüzden yaratıcı sektörde bir yol izleyeceğimi her zaman biliyordum. İlk başta, bana renk, doku ve ışık hakkında çok şey öğreten büyükbabam Lance gibi bir sanatçı olmak istedim. Fırça darbelerinin büyüsüne takıntılıydım ve bana hala her gün ilham veriyor. Tabii ki teyzemin etrafında büyümek de benim üzerimde büyük bir etkiye sahipti! İngiltere'deki okul yıllarımda teyzemin dergi kapaklarında ünlülere yaptığı makyaj görünümlerini arkadaşlarım için yeniden yaratırdım!

Sosyal medyanın makyaj dünyasında nasıl bir devrim yarattığını düşünüyorsun?

Sosyal medyada sevdiğim şeylerden biri, birçok insanın makyajla yaratıcılıklarını, sanatlarını ve yeteneklerini nasıl ifade ettiğini görmek! İlhama ihtiyacım olduğunda baktığım yerlerden biri oluyor sosyal medya; getirebileceği neşeyi, özgüveni ve gücü bulmak çok heyecan verici. Sosyal medyanın güzellik topluluğunu gerçekten kapsayıcı bir şekilde bir araya getiren olumlu bir platform olabilmesini seviyorum. Charlotte'un YouTube kanalını açıp tüm sahne arkası ipuçlarını, püf noktalarını ve sırlarını paylaştığımızda, bu kesinlikle fark ettiğimiz bir şeydi! Ben de Charlotte Tilbury'nin sosyal medya kanallarına dahil olmayı, içerikler oluşturmayı seviyorum.

Estetik sektörünün bu kadar öne çıktığı bir dünyada makyaj şu anda nerede duruyor?

Charlotte Tilbury Beauty'de, ürünlerimizin her birimizi benzersiz bir şekilde güzel kılan doğal özellikleri nasıl ortaya çıkarabileceğimizi göstermek için kullandığımız "Önce güzel, sonra güzel" konseptimiz var! Bence bu, makyajın sağladığı akışkanlığı ve esnekliği, istediğimiz şekilde az veya çok kullanarak kendimizi en güzel versiyonumuz gibi hissetmemizi ve makyaj yapma şeklimizi ruh halimize veya duruma göre her zaman ayarlayabilmemizi veya geliştirebilmemizi özetliyor. Makyaj bir kendini ifade etme biçimidir. Makyaj sanatçısı olmanın en sevdiğim yanlarından biri de insanların özgüvenlerini açığa çıkarmalarına ve hayallerini gerçekleştirebileceklerini hissetmelerine yardımcı olabilmek!

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury markasıyla ve ayrıca teyzenle çalışmak senin için ne anlama geliyor?

Marka için çalışmak, sevdiğim işi yapmak ve Charlotte'un insanların kendilerinin en güzel versiyonu gibi görünmelerini ve hissetmelerini sağlama misyonunu ilerletmeye yardımcı olmak sanki bir rüya! Makyajın, cilt bakımının ve parfümün insanların özgüvenini dönüştürme gücünden her zaman bahsetmiştir... Hayatının önemli bir anında kendisini iyi hissetmesine yardımcı olmak için biriyle çalışma fırsatı bulduğumda, bu dönüşümün gücünü görüyorum ve bunun bir parçası olmaktan dolayı çok mütevazı ve onurlu hissediyorum. Charlotte bir güzellik yol göstericisi gibidir, ben de güzellik hakkında bildiğim her şeyi ondan öğrendim! Yani, ikimizin de kendi imza sanat tarzımız olsa da aynı aileden geldiğimizi fark edebilirsiniz. Charlotte kariyeri boyunca bugün hala gördüğümüz birçok güzellik trendini başlattı. Bir yaratıcılık ve ilham kıvılcımına ihtiyacım olursa, ilk baktığım yer onun ikonik arşivi! Harika teyzemle, CIO'muz olan annem Leah Tilbury ile ve pazarlama ekibimizde harika işler yapan yaratıcı stratejist ve marka ilham perisi olan kız kardeşim Bella ile çalışmayı seviyorum. Charlotte Tilbury Beauty'nin bir aile şirketi olması, hepimizin açık, yaratıcı ve özgün olabileceğimiz anlamına geliyor ve bu enerji, marka ilham perilerimizden Tilbury Pro Artist'lerine ve tüm global hayalimize kadar tüm işletmeye yayılıyor!

Sence makyajla ilgili en yaygın yapılan hatalar neler?

Gördüğüm en yaygın makyaj hatası, insanların cilt tipleri ve benzersiz yüz hatları için en iyi olan makyaj formüllerini ve tekniklerini kullanmamaları! Örneğin, kalın eyeliner küçük gözlerin daha küçük görünmesine neden olabilir ve allık yanaklarınıza çok aşağıdan uygulandığında yüz, aşağı doğru çekilebilir. Bu yüzden CharlotteTilburymağazasında randevular, sanal danışmanlıklar ve masterclass'lar sunuluyor, hatta bunlardan bazılarını kendim düzenliyorum! Herkesin güçlendiğini hissetmesi ve dünyalarını fethedecek doğru makyaj, cilt bakımı ve kokuya sahip olması için güzelliğin şifrelerini çözmek için buradayız. Ayrıca insanların makyajı sabitlemenin gücünü hafife aldığını düşünüyorum. Güzel bir makyaj görünümü yarattıktan sonra akması, solması ya da bulaşmasından daha kötü bir şey yoktur, bu yüzden bir makyaj sanatçısı olarak Charlotte's Airbrush Flawless Finish pudrasını ve Airbrush Flawless Setting Spray'ini gittiğim her yere yanımda taşıyorum!

Makyaj hakkında tek bir tavsiyede bulunacak olsaydın, bu ne olurdu?

Charlotte bana sayısız güzellik tavsiyesi verdi, ancak aklımdan hiç çıkmayan mantralarından biri "Güzel bir tuval olmadan güzel bir tabloya sahip olamazsınız"dır. Mükemmel makyaj bazını elde etmenin anahtarı Charlotte's Magic Cream gibi cilt bakım ürünleri. Bu ürünler, cildinizi yumuşatan, pürüzsüzleştiren ve yüz hatlarınızın görünümünü kaldıran, cildinizi makyaja hazırlayan ve gün boyu parlak görünmesini sağlayan, birikme veya kırışma olmadan, özel bir içerik karışımı olan Cushion + Lift Mesh Teknolojisi ile zenginleştirilmiştir. Üstelik, güneş korumasını asla atlamamanızı öneririm!

Oldukça geniş bir ünlü listesiyle çalışıyorsun. Ünlü isimlerle çalışmanın en sevdiğin yönü nedir?

Arkadaşım diyebileceğim bu kadar çok ilham verici insanla çalıştığım için inanılmaz derecede şanslıyım. Makyaj çok samimi bir şeydir ve VIP bir müşteri için bir görünüm yaratmak her zaman stilistler, saç stilistleri, tasarımcılar ve manikürcülerle bir ekip çalışmasıdır. Makyaj koltuğumda oturan herkesin kendilerinin en güzel, kendine güvenen versiyonu gibi hissetmesini sağlamak her zaman hedefimdir.

İlk günden bugüne düşündüğünde, kariyerinin en unutulmaz anı hangisiydi?

Kariyerimin şu ana kadarki en önemli anlarından birinin, bu yıl Paris'teki Eiffel Kulesi'nde düzenlenen Olimpiyat Açılış Töreni'ndeki performansı için Celine Dion'a yaptığım olağanüstü, ışıltılı makyaj görünümü olduğunu düşünüyorum. Dürüst olmak gerekirse gerçekleşen bir rüyaydı, mutlak bir onurdu ve asla unutamayacağım gerçekten büyülü bir geceydi!

Charlotte Tilbury markası Sephora Türkiye'de lanse ediliyor. Türk kadınlarının markanıza ulaşıyor olması sana neler hissettiriyor?

Yeni bir pazara girdiğimizde her zaman çok heyecanlanırım, çünkü bu daha fazla insanın Charlotte Tilbury'nin büyülü dünyasını keşfedeceği anlamına geliyor. İster sadık bir takipçi olun ister markaya tamamen yeni olun, herkesin gelip muhteşem makyaj ve cilt bakım ürünlerimizi ve parfümlerimizi Sephora Türkiye'de denemesini sabırsızlıkla bekliyorum!

Çantandan hiç çıkarmadığın Charlotte Tilbury ürünleri neler?

Şu anda Charlotte'un yeni Exagger-Eyes Volume Maskarası'ndan vazgeçemiyorum. Kampanya çekiminde Kate Moss'un makyaj görünümünü yaratma ve onunla birlikte çalışma onuruna eriştim! Charlotte's Magic Cream veya Magic Water Cream olmadan asla makyaj yapmam. Unreal Skin Sheer GlowTintHydratingFoundationStick, Airbrush Flawless Finish pudra da favorim. İkonik Lip Cheats'e takıntılıyım.

EN ÇOK OKUNANLAR

Max Mara'nın İkonik Üyesi
Max Mara'nın İkonik Üyesi

Max Mara'nın İkonik Üyesi

1 dakika okunma süresi
Eylül Ayı Dizi Önerileri
Eylül Ayı Dizi Önerileri

Eylül Ayı Dizi Önerileri

13 dakika okunma süresi
İstanbul Modern'de Japon Sanatı
İstanbul Modern'de Japon Sanatı

İstanbul Modern'de Japon Sanatı

1 dakika okunma süresi
Aslı Gümüşel'den Magic Market Etkinliği
Aslı Gümüşel'den Magic Market Etkinliği

Aslı Gümüşel'den Magic Market Etkinliği

1 dakika okunma süresi
Eylül Ayı Burç Yorumları
Eylül Ayı Burç Yorumları

Eylül Ayı Burç Yorumları

24 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Frozen Face ve Frozen Eyes (İğnesiz Mezoterapi) Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Frozen Face ve Frozen Eyes (İğnesiz Mezoterapi) Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Frozen Face ve Frozen Eyes (İğnesiz Mezoterapi) Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Geçmişten Günümüze: Nicole Kidman
Geçmişten Günümüze: Nicole Kidman

Geçmişten Günümüze: Nicole Kidman

Geçmişten Günümüze: Winona Ryder
Geçmişten Günümüze: Winona Ryder

Geçmişten Günümüze: Winona Ryder

Prada'dan İmza Parfüm: Paradoxe Virtual Flower
Prada'dan İmza Parfüm: Paradoxe Virtual Flower

Prada'dan İmza Parfüm: Paradoxe Virtual Flower

Yaz Mevsiminin Kurtarıcı Saç Modelleri
Yaz Mevsiminin Kurtarıcı Saç Modelleri

Yaz Mevsiminin Kurtarıcı Saç Modelleri

2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri
2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

Ağustos Ayında Makyaj Çantanıza Eklemeniz Gerekenler
Ağustos Ayında Makyaj Çantanıza Eklemeniz Gerekenler

Ağustos Ayında Makyaj Çantanıza Eklemeniz Gerekenler

2024 Yılının Saç Kesim Trendi: Bob Kesim Modeller
2024 Yılının Saç Kesim Trendi: Bob Kesim Modeller

2024 Yılının Saç Kesim Trendi: Bob Kesim Modeller

500 Yıllık Hamamda Spa Deneyimi: Zeyrek Çinili Hamam
500 Yıllık Hamamda Spa Deneyimi: Zeyrek Çinili Hamam

500 Yıllık Hamamda Spa Deneyimi: Zeyrek Çinili Hamam

Blake Lively'den Hailey Bieber'a dek Güzellik Dünyasında Neler Oluyor?
Blake Lively'den Hailey Bieber'a dek Güzellik Dünyasında Neler Oluyor?

Blake Lively'den Hailey Bieber'a dek Güzellik Dünyasında Neler Oluyor?

Geçmişten Günümüze: Emily Blunt
Geçmişten Günümüze: Emily Blunt

Geçmişten Günümüze: Emily Blunt

Baharı Yoğa ve Doğa İle Karşılayın
Baharı Yoğa ve Doğa İle Karşılayın

Baharı Yoğa ve Doğa İle Karşılayın