CEYLAN KENDİR & TUĞÇE ERKAYA

Misafirliq’in yaratıcıları Ceylan Kendir ve Tuğçe Erkaya ile Maslak 42’deki mekanlarında geleneksel yılbaşı lezzetlerini tatmak için bir araya geldik.

ABONE OL
18 Aralık 2019 Çarşamba 08:49 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi
CEYLAN KENDİR & TUĞÇE ERKAYA

Lara MUTLU - [email protected] / Fotoğraflar Fevzi ONDU

Misafirliq nasıl ortaya çıktı?
Ceylan Kendir: Misafirliq bizim ihtiyaçlarımızdan doğdu. İkimiz de hem iyi yemek yemeyi hem de davet vermeyi çok seviyoruz. Fakat fark ettik ki, davet verirken lezzetli ve uygun fiyatlı yemeklere ulaşmanın kolay bir yolu yok. Ya catering şirketleriyle uzun telefon görüşmeleri sonunda menüye karar verip, yüksek bir ödeme yapmak gerekiyor ya da büyük bir market alışverişi yapıp yemekleri kendimiz evde hazırlamamız gerekiyor.
Tuğçe Erkaya: Bunca zahmete katlanmadan, daha pratik bir şekilde davet verebilmek için “online catering” kavramını oluşturduk. Artık internet sitemizden kolaylıkla davetinizin türüne göre hazırlanmış menüyü bulup ödüllü şeflerimizin hazırladığı çok lezzetli yemekleri ulaşılabilir fiyatlara satın alabiliyorsunuz. Size sofranızı kurup misafirlerinizi beklemek kalıyor.

Maslak 42’nin içinde mekan açmaya nasıl karar verdiniz? Lokasyon olarak neden burayı tercih ettiniz?
C.K.: Daha önceki mutfağımız Levent civarında dışarıya kapalı, yani ziyaretçi kabul etmediğimiz bir yerdi. İlk senenin sonunda iş hacmimizin büyümesiyle mevcut mutfak altyapımızın bize yetmediğini gördük ve arayışa başladık.
T.E.: İki sene süren yer arayışımız boyunca, gelen talepleri göz önünde bulundurarak; yemeklerimizi herkesin tadabileceği, bizi tercih edenlere davetleri için mekan sağlayabileceğimiz bir açık mutfak kurmaya karar verdik. Bu sırada, 42 Maslak yönetimi Türk Lezzet Müzesi kapsamında catering hizmeti verebilecek ve açık mutfak konseptini oluşturacak bir şirket ararken yollarımız kesişti. 

Başka şubeler açmayı düşünüyor musunuz?
C.K.: Evet, düşünüyoruz. Ankara, İzmir gibi şehirlerden çok talep geliyor. Yakın zamanda olmasa bile ileride İstanbul dışında Ankara, İzmir, Bodrum gibi başka şehirlerde şubelerimiz olmasını planlıyoruz. 
T.E.: Farkımız online olarak hizmet verebiliyor olmamız. Bu sistemi sadece yurt içi değil yurt dışında da kurup geliştirmeyi planlıyoruz.

Bu mekanın nasıl bir servis anlayışı var? Ne tarz bir menüye sahipsiniz?
T.E.: Misafirliqhane hem hafta içleri 12:00-14:00 arası sağlıklı yemeklerden oluşan bir açık büfe şeklinde öğle servisi verdiğimiz hem de misafirlerimizi ağırlayıp tadımlar yapabildiğimiz ve etkinlikler düzenlediğimiz bir mekan. Burası aynı zamanda özel etkinlikler için de kiralanabiliyor ve 
misafirler davetini diledikleri gibi tasarlayabiliyorlar. 
C.K.: Menümüzde modern Türk mutfağından çeşitli lezzetler bulunuyor. Büfemizde her gün iki çeşit ana yemeğin yanı sıra çorbalar, mezeler, zeytinyağlılar, salatalar ve tatlı alternatifleri oluyor.

Yılbaşı için hazırladığınız menüde hindi var. Lezzetli bir hindi pişirmek için birkaç ipucu verir misiniz?
C.K.: Lezzetli bir hindi için öncelikle hindiyi ‘brine’ etmek gerekiyor. Bu bir çeşit salamura ve marinasyon yöntemi. Hindinin kendine has kokusunu gidermek için 
önemli bir adım.
T.E.: Biz ayrıca lezzet vermesi için çeşitli baharatlar da kullanıyoruz. Özellikle yıldız anason ve tarçın hindiye çok yakışıyor.

RÖPORTAJIN TAMAMI BU HAFTA ALEM'DE.

EN ÇOK OKUNANLAR

"The White Lotus" Artık BluTV'de!
"The White Lotus" Artık BluTV'de!

"The White Lotus" Artık BluTV'de!

1 dakika okunma süresi
Machka'nın Yeni Yüzü: Sinem Kobal
Machka'nın Yeni Yüzü: Sinem Kobal

Machka'nın Yeni Yüzü: Sinem Kobal

1 dakika okunma süresi
Podyumdan Küresel Farkındalığa: Tülin Şahin Avrupa Parlamentosu'nda
Podyumdan Küresel Farkındalığa: Tülin Şahin Avrupa Parlamentosu'nda

Podyumdan Küresel Farkındalığa: Tülin Şahin Avrupa Parlamentosu'nda

38 dakika okunma süresi
BAFTA Film Ödülleri 2025 Kazananlar
BAFTA Film Ödülleri 2025 Kazananlar

BAFTA Film Ödülleri 2025 Kazananlar

9 dakika okunma süresi
BAFTA 2025 Kırmızı Halı Görünümleri
BAFTA 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

BAFTA 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri
Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri

Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri

Sinem Ekşioğlu'ndan 2025'e İlham Veren Masa Set Up'ları
Sinem Ekşioğlu'ndan 2025'e İlham Veren Masa Set Up'ları

Sinem Ekşioğlu'ndan 2025'e İlham Veren Masa Set Up'ları

Ebeveynliğe Heyecan Dolu Bir Başlangıç: Zeynep Tuğçe Bayat ve Cansel Elçin
Ebeveynliğe Heyecan Dolu Bir Başlangıç: Zeynep Tuğçe Bayat ve Cansel Elçin

Ebeveynliğe Heyecan Dolu Bir Başlangıç: Zeynep Tuğçe Bayat ve Cansel Elçin

Z Raporu: Mina Derman
Z Raporu: Mina Derman

Z Raporu: Mina Derman

Tutkulu Bir Koleksiyoner: Mustafa Taviloğlu
Tutkulu Bir Koleksiyoner: Mustafa Taviloğlu

Tutkulu Bir Koleksiyoner: Mustafa Taviloğlu

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Podyumdan Küresel Farkındalığa: Tülin Şahin Avrupa Parlamentosu'nda
Podyumdan Küresel Farkındalığa: Tülin Şahin Avrupa Parlamentosu'nda

Podyumdan Küresel Farkındalığa: Tülin Şahin Avrupa Parlamentosu'nda

Benan Terzioğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri
Benan Terzioğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Benan Terzioğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Pozitif Enerjisiyle Parlayan Sinem Kobal ile 2025'e İlham Dolu Bir Başlangıç
Pozitif Enerjisiyle Parlayan Sinem Kobal ile 2025'e İlham Dolu Bir Başlangıç

Pozitif Enerjisiyle Parlayan Sinem Kobal ile 2025'e İlham Dolu Bir Başlangıç

Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları
Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları

Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları

Güven, Sevgi ve Saygı Çerçevesinde Yılları Deviren Hande Soral ve İsmail Demirci
Güven, Sevgi ve Saygı Çerçevesinde Yılları Deviren Hande Soral ve İsmail Demirci

Güven, Sevgi ve Saygı Çerçevesinde Yılları Deviren Hande Soral ve İsmail Demirci

Lara Kurdoğlu: Hayatı Anlama Yolculuğu
Lara Kurdoğlu: Hayatı Anlama Yolculuğu

Lara Kurdoğlu: Hayatı Anlama Yolculuğu