Patates-Kabak CipsiMalzemeler: 3 adet orta boy patates2 orta boy kabak5 yemek kaşığı zeytinyağı2 çay kaşığı kekik1,5 çay kaşığı tuz2 çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı sarımsak tozu1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı toz kırmızı biberYapılışı: Patatesleri ve kabakları eşit büyüklükte ve ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz patatesleri soğuk suda 10-15 dakika bekleterek nişastasından arındırın. Bekleyen patatesleri havlu kağıt yardımıyla kurulayın. Ardından zeytinyağı ve baharatlarla sosunu hazırlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize ayrı ayrı yerleştirin. Sosunu sebzelerle buluşturduktan sonra 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Baharatlı Patlamış Mısırlar Malzemeler: 1 çay bardağı mısır1 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı sarımsak tozu1 çay kaşığı toz kırmızı pul biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kekikYapılışı: 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklediğimiz tenceremizde mısırları patlatıyoruz. Küçük bir kapta karıştırdığımız baharatları üzerine ekliyoruz ve hazır.Fit Kakao Topları Malzemeler: 6 adet gün kurusu kayısı6 adet hurma1 adet kuru incir3 adet ceviz1-2 tatlı kaşığı kakao-tarçınYapılışı: Kuru meyvelerin çekirdeklerini çıkarıp, yumuşayana kadar ıslatıyoruz. Ardından cevizini ekliyoruz ve malzemeleri macun kıvamına gelene kadar rondodan geçiriyoruz. Ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz. Hindistan ceviziyle kaplayıp servis ediyoruz.Afiyet Olsun!Yılbaşı Menünüze Eşlik Edecek TariflerNaneli Sıcak ÇikolataYılbaşı Sofralarınızı Lezzetlendirecek Tatlı Tarifleri