TONLU ENGİNAR DİP NASIL YAPILIR?
MALZEMELER:1. 200 gr ton balığı
2. 1 adet taze enginar (Küp küp doğranmış)
3. ½ avokado
4. 1 dal taze soğan
5. 1 bardak taze bakla içi (Haşlanmış)
6. 1 limon kabuğu
7. 1 limon suyu
8. Tuz
9. 1 çay kaşığı kimyon
10. 1 kahve fincanı ılık su
11. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tonlu Enginarlı Dip Sos Tarifi
Tüm malzemeleri rondodan geçirip kıvamlı bir sos hazırlayalım.
ÇITIR SUSAMLI FASULYE NASIL YAPILIR?
MALZEMELER:
1. 250 gr taze fasulye (Ayıklanmış)
2. 2 yemek kaşığı balsamik sirke
3. 2 yemek kaşığı soya sosu
4. Tuz
5. 2 yemek kaşığı susam
6. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
SUSAMLI FASULYE YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri karıştırıp 140 derece fırında 20 dakika tutalım. Ardından 100 derecelik fırında 10 dakika kadar daha tutup, çıkaralım.
Lezzetini içinde barındıran, az pişmiş kenarlarından çıtır olmaya başlıyor.
Siz daha çıtır isterseniz ısıyı 120 dereceye düşürüp süreyi kontrollü bir şekilde uzatabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yoğurtla Hazırlanan Sağlıklı Dondurma Tarifleri
Ferahlatan Soğuk Kahve Tarifleri
Lezzetli ve Fit Nice Cream Tarifleri