Paris'te moda haftası devam ederken moda tasarımcısı Simon Porte Jacquemus'un açtığı restoran Oursin, ismini bir Fransız terimi olan deniz kestanesinden alıyor.

Paris'te moda haftası devam ederken moda tasarımcısı Simon Porte Jacquemus'un açtığı restoran Oursin, ismini bir Fransız terimi olan deniz kestanesinden alıyor.

ABONE OL
27 Eylül 2019 Cuma 14:49 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi
PARİS'E TAZE KAN

Elif ÖKSÜZ TAŞKIN – [email protected]

Paris’te Galeries Lafayette Champs-Élysées’in birinci katında açılan Oursin, Jacquemus’un Akdeniz tutkusuyla örtüşürken ilhamını güneşin ısıttığı sahil kasabalarından alıyor. Champs-Élysées Caddesi manzarasıyla hemen ilgi odağı haline gelen mekan, beyaz duvarları ve seramikleri ile bize yazı anımsatıyor.

Tasarımı tamamen Simon Porte Jacquemus’a ait Oursin, yıl boyunca devam edecek bir yaz mevsimi hayaliyle ortaya çıktı. Oursin’deki tabaklar, artizan detaylar bize Jacquemus tasarımlarını hatırlatırken, daha önce Septime, Clamato, La Cave de Septime ve D’Une Île’de çalışan şef Erica Archambault’un hazırladığı lezzetler parmak ısırtıyor.

Menüde ilk bakışta dikkat çeken tatlar deniz kestanesi pate, Sicilya soslu linguine midye ve kırmızı tekir tuzlaması. Hardal yağı, Baeri havyarı ve kremşantiyle harmanlanmış patates püresi, Anthony Courteille’nin fırını Sain’den gelen özel ekmekler ise bizim favorimiz.

Sadece Pazar günleri kapalı olan mekana gitmeden önce rezervasyon yapmayı ihmal etmeyin!

Etiketler: paris, gurme, mekan, keşif

EN ÇOK OKUNANLAR

Kışa Özel Nail Art Trendi
Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi
“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

4 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor
Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

1 dakika okunma süresi
Contemporary Istanbul'un 19. Edisyonu Sanatseverlerle Buluştu
Contemporary Istanbul'un 19. Edisyonu Sanatseverlerle Buluştu

Contemporary Istanbul'un 19. Edisyonu Sanatseverlerle Buluştu

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

Güney Fransa'nın En Hit Restoranları
Güney Fransa'nın En Hit Restoranları

Güney Fransa'nın En Hit Restoranları

İstanbul'un En Yeni Kafeleri
İstanbul'un En Yeni Kafeleri

İstanbul'un En Yeni Kafeleri

Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak
Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak

Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot
İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

İstanbul'un En İyi Şef Restoranları
İstanbul'un En İyi Şef Restoranları

İstanbul'un En İyi Şef Restoranları

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları
İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey
Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey

İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie
İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie

İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie

İstanbul'un Yaz Rotaları
İstanbul'un Yaz Rotaları

İstanbul'un Yaz Rotaları

Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna
Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna

Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları
İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları