Hızlı ve Kabaklı Tart
Malzemeler:
2 adet kabak (İnce doğranmış)
1 tatlı kaşığı kekik tohumu
1 çay kaşığı kişniş tohumu
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gr tulum peyniri
1 bardak esmer pirinç unu
1 kahve fincan zeytinyağı
1 çay bardağı sıvı (Süt, su, ilikli kemik suyu ya da peyniraltı suyu)
1 tatlı kaşığı karnıyarık otu
Yapılışı:
Derin bir kaba unu, zeytinyağını, tuzu, bir adet yumurtayı, seçtiğiniz herhangi bir sıvıyı ve karnıyarık otunu katıp iyice karıştırın. Kıvamının ne ekmek hamuru kadar sert ne de kek hamuru kadar akışkan olmamasına dikkat edin. Elinize yapışmayan, rahatlıkla açabileceğiniz bir hamur olmalı.
Daha sonra tart kalıbınızı kenarlarını iyice yağlayın.
Tart kalıbına iyice elinizle bastırıp yerleştirin.
Diğer yandan tartı ister elinizdeki spiral aletle spagetti haline getirin ister diğer aletleri veya bıçağı kullanarak ince şeritler halinde doğrayın.
Kekik tohumunu ve kişniş tohumumu havanda dövüp biraz parçaladıktan sonra yağ, tulum peyniri, tuz ve kabağı karıştırıp lezzetlerin bir arada harmanlanmasını sağlayın.
Malzemeleri tart kalıbına yaydığınız hamurun üzerine yerleştirdikten sonra biraz daha yağ ilave edebilirsiniz.
En son 260 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Servis için:
Kabak ile havuç ve taze rezene sapları çok yakışır. Farklı tatların arasındaki uyumu yakalayıp denemeler yapmayı ihmal etmeyin.
Afiyet olsun!