Hem tatlı yiyeyim hem de fit kalayım diyorsanız bu tariflere bir şans verin. Haftada bir 1-2 kere bir iki topu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Muzları dilimleyin ve buzlukta dondurun. Yoğurdu, balı ve vanilyayı bir kapta çırpın. Dondurulmuş muzla beraber blender'da karıştırın. 1 gece dondurucuda bekletin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Dilimlediğiniz ve çekirdeklerini ayıkladığınız karpuzu küp küp doğrayın. Blender'dan geçireceğiniz kaba karpuzu, balı, rendelenmiş limon kabuğunu, taze sıkılmış limon suyunu ve tarçını ekleyin. Dondurucuya ekleyeceğiniz kaba karışımı boşaltın ve en az 3-4 saat dondurucuda bekletin. Servis ederken nane yapraklarıyla süslemeyi unutmayın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Hazırladığınız mutfak robotuna dut, pudra şekeri ve vanilini ekleyip blender'dan geçirin; ardından yoğurdu, balı, limon rendesini ve limon suyunu ilave edin. Kaplara kat kat boşaltacağınız karışımın arasına biraz dut eklemeyi unutmayın. Dondurucuda en az bir gün bekletin.