Aromatik Karides Sote
Malzemeler:
10 adet karides
1 çimdik isli paprika
1 adet mandalinanın suyu ve kabuğu
1 diş sarımsak
20 gr zeytinyağı
Tuz
Tane karabiber
70 gr körpe ıspanak (Karides içine pişirirken)
Tabaklarken:
2 dal reyhan, yapraklanmış
3-4 dal kişniş, yapraklanmış
15 gr acı biber marmeladı
Pirinç Köftesi için:
3 kaşık pilav
1 yemek kaşığı un
40 gr zeytinyağı
1 adet limon kabuğu
1 paket fesleğen, yapraklanıp doğranmış
1/2 adet yumurta
10 gr zencefil
2 diş sarımsak
1 paket taze kişniş, yaprakları doğranmış
1 adet taze soğan, ince doğranmış
Tuz
Tane karabiber
Yapılışı:
Karidesleri tuz, tane karabiber, isli paprika, mandalina suyu ve kabuğu, 1 diş sarımsak ve zeytinyağı ile marine edip dinlendirin.
Pirinç Köftesi için: Tüm malzemeyi karıştırıp elle şekil verebilirsiniz. Olana kadar dinlendirin.
Servis anında, iri bir köfte büyüklüğü kadar şekillendirip kızgın tavada az zeytinyağı ile dışı kabuk bağlayıncaya kadar pişirin.
Bu sırada marinedeki karidesleri ve tüm malzemeleri daha önceden kızdırdığınız tavaya körpe ıspanaklarla birlikte ekleyip yüksek ısıda kısa süreli olarak pişirin.
Tabaklarken pirinç köftesi, sotelenmiş ıspanak ve karides karışımına biraz acı biber marmeladı, reyhan ve kişniş yaprakları ekleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!