Hareketsiz yaşam, uzun süre oturarak çalışmak, yüksek karbonhidratlı ve yağlı, fast food gibi yiyeceklerle beslenmek ve bu faktörlerin dışında genlerimiz, hormonal sorunlar ve yaşlanmaya bağlı dokusal bozukluklar selülite neden olabilmekte.
Sıkı durun, selülitten kurtulmanın formülü olan besinleri söylüyorum. Bunlardan ilki; ton balığı. 2015 yılında yapılan bir çalışmada ton balığı tüketiminin kalça çevresinde yağların azalmasına neden olduğu gösterilmiş. Ayrıca Journal of the American Heart Association'da yayınlanan bir çalışmada içerisindeki L-arginin içeriğiyle badem tüketiminin bacak yağlarında azalmaya yol açtığı gösterilmiş. Ve son olarak yeşil çay, her gün içtiğiniz 2-3 fincan yeşil çay da selülitlerin azalmasında oldukça etkili olacak.
Bahsettiğim besinler, tek başına bir mucize olmayan, porsiyon kontrolü ile kullanıldığında ve egzersizle desteklendiğinde bizleri harika sonuçlara ulaştıracak besinlerdir. Yani aslında her zamanki gibi iyi planlanmış bir diyet programı ve egzersiz bu işin olmazsa olmazlarından.
Malzemeler
3 yemek kaşığı Meksika fasulyesi
1 adet küçük boy kuru soğan
50 g ton balığı
Dilediğiniz yeşillikler
3-4 yaprak taze fesleğen
Tuz
Sosu için: 1 yemek kaşığı balzamik sirkesi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Yağını süzdüğünüz ton balığını tüm malzemelerle karıştırın ve sosunu ekleyin.
Malzemeler
2 yemek kaşığı yulaf
1 çay bardağı badem sütü
1 tutam toz tarçın
1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği
1 yemek kaşığı yabanmersini
Hazırlanışı
Küçük bir tencereye yulaf ve badem sütü konulur. Hafif kısık ateşte pişirilmeye başlanır. 3-4 dakika içinde yulaf yumuşar, şişer. Yulafın çok fazla pişmesine gerek yok, sadece şişmesi yeterlidir. Yulafı ateşten almaya 2-3 dakika kala içine tarçın, kabak çekirdeği ve yabanmersini eklenir.
Malzemeler
3 yemek kaşığı yeşil çay
2 adet limon suyu ve kabukları
2 yemek kaşığı bal
1-2 sap taze nane
1 su bardağı kaynar su
2 su bardağı soğuk su
Hazırlanışı
3 yemek kaşığı yeşil çayı, 1 su bardağı kaynar suyla 10 dakika demleyin. Diğer yandan 2 adet limonun suyunu sıkıp, derin bir kaba alın. Limon kabukları ve nane yapraklarını da içine koyun. Daha sonra demlenen çayı ilave ederek balı da ekleyip iyice karıştırın. Servis ederken buz ve nane yapraklarını unutmayın.