EBRU ÇEREZCİ

Moda ve gastronomi ikilisinin birbirlerine duydukları aşk, tüm dünyada yankı uyandırıyor. Jacquemus ve Bottega Veneta derken şimdi sırada Nişantaşı’nda açılan Hiref var. Mekanın geleneksel tatları, modern lezzetler ile harmanlayan menüsünü ve konseptini Hiref’in kurucu ortağı Ebru Çerezci’den dinledik.

18 Aralık 2019 Çarşamba 08:49 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr / Fotoğraflar Merve AĞAZAT

Hiref için hem mağaza, hem cafe konsepti oluşturma fikri nasıl oluştu?
Hiref markasını ilk günden beri bir konsept olarak ele aldık. Duruşumuz, tasarım çizgimiz ve ürün kalitemiz ile zaman içinde gerçekten de “Hiref tarzı” diye bir tanım oluştu. Daima iyi bir ev sahibi olmaya özen gösterdik. Marka olarak kültürümüzü modern ve zarif bir biçimde ele alıyoruz. Misafirlerimizi bu kez ikram kültürümüz ile ağırlamak istedik. Yöresel lezzetleri, özüne saygılı bir şekilde farklı tatlar ile harmanladık. Sanatla iç içe, akıllarda yer eden bir mekan oluşturduk.

Mekanda Türk çağdaş resim sanatının önemli isimlerinin işleri dikkat çekiyor. Burayı dekore ederken aklınızda ne vardı?
Nişantaşı’ndaki bu adreste insanlar, rahat, samimi, kaliteli ve keyifli zaman geçirsin istiyoruz. Burada Nuri İyem ve Fikret Mualla gibi sanatçıların eserleri yer alıyor. Hem yemek yiyebileceğiniz hem de alışveriş yapabileceğiniz bir mekan çıktı ortaya. 

Hiref gelenekseli modernizm ile birleştiren bir marka. Bu durumu menüye nasıl yansıttınız?
Türk mutfağına büyük saygı ile yaklaştık ve bu zengin kültürü, günümüz modern anlayışı ile ele aldık. En büyük desteği Demet Sabancı Çetindoğan verdi. Geleneksel Türk mutfağına ve ağırlama kültürüne çok hakim olduğu için yönlendirmeleri kıymetli oldu. Markanın ruhunu ve geleneksel tatları çok güzel harmanladı. 

Menüde yer alan Tahinli San Sebastian da gelenekseli modernizm ile birleştiren bir tatlıydı. Bu tarz başka öne çıkan lezzetleriniz hangileri?
San Sebastian sevilen bir tat ancak bu lezzeti Hiref’te sunmak fark gerektiriyordu. Biz de cheesecake’i, tahin ile harmanladık ve sonuç harika oldu. Ayvalı Burrata salatası da menüdeki iddialı seçeneklerden. Ayva tatlısını burrata ile bir araya getirdik. Hiref Mantı da ıspanak dolgulu ve beş ay boyunca mağarada dinlendirilen Karaman yöresine ait obruk peyniri ile lezzetlendiriliyor.

RÖPORTAJIN TAMAMI BU HAFTA ALEM'DE.

EN ÇOK OKUNANLAR

2024 MTV Avrupa Müzik Ödülleri: Unutulmaz Anlar

2024 MTV Avrupa Müzik Ödülleri: Unutulmaz Anlar

2 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Doğu Ekspresi ile Yeni Keşifler

Doğu Ekspresi ile Yeni Keşifler

4 dakika okunma süresi
Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

6 dakika okunma süresi
2024 Baby2Baby Gala'da Yıldızlar Geçidi

2024 Baby2Baby Gala'da Yıldızlar Geçidi

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Tuba Ünsal Hakkında Merak Edilenler

Tuba Ünsal Hakkında Merak Edilenler

Buse Terim'in Bilinmeyenleri

Buse Terim'in Bilinmeyenleri

Rabia Güreli ile Contemporary Istanbul Üzerine

Rabia Güreli ile Contemporary Istanbul Üzerine

Çağatay Odabaş ve Esra Çevik İle "Işık. Gölge. Sahneler." Üzerine

Çağatay Odabaş ve Esra Çevik İle "Işık. Gölge. Sahneler." Üzerine

Pamela Harper ile Halcyon Days Üzerine

Pamela Harper ile Halcyon Days Üzerine

Özge Özacar x Dior Beauty İş Birliği

Özge Özacar x Dior Beauty İş Birliği

“Frida Kahlo'nun Günlükleri” Sergisi Hakkında Merak Edilenler

“Frida Kahlo'nun Günlükleri” Sergisi Hakkında Merak Edilenler

METT Bodrum'da Şef Kyung Soo Moon'un Mutfak Sırları

METT Bodrum'da Şef Kyung Soo Moon'un Mutfak Sırları

Geçmişten Günümüze Ardan Özmenoğlu'nun Sanat Yolculuğu

Geçmişten Günümüze Ardan Özmenoğlu'nun Sanat Yolculuğu

Niş Lezzet Üssü: La Plage No: 14

Niş Lezzet Üssü: La Plage No: 14

Aslı Gümüşel Hakkında Bilinmeyenler

Aslı Gümüşel Hakkında Bilinmeyenler

Zehra Işık x Mert Aslan ile Yeni Koleksiyon Üzerine

Zehra Işık x Mert Aslan ile Yeni Koleksiyon Üzerine