EBRU ÇEREZCİ

Moda ve gastronomi ikilisinin birbirlerine duydukları aşk, tüm dünyada yankı uyandırıyor. Jacquemus ve Bottega Veneta derken şimdi sırada Nişantaşı’nda açılan Hiref var. Mekanın geleneksel tatları, modern lezzetler ile harmanlayan menüsünü ve konseptini Hiref’in kurucu ortağı Ebru Çerezci’den dinledik.

18 Aralık 2019 Çarşamba 08:49 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr / Fotoğraflar Merve AĞAZAT

Hiref için hem mağaza, hem cafe konsepti oluşturma fikri nasıl oluştu?
Hiref markasını ilk günden beri bir konsept olarak ele aldık. Duruşumuz, tasarım çizgimiz ve ürün kalitemiz ile zaman içinde gerçekten de “Hiref tarzı” diye bir tanım oluştu. Daima iyi bir ev sahibi olmaya özen gösterdik. Marka olarak kültürümüzü modern ve zarif bir biçimde ele alıyoruz. Misafirlerimizi bu kez ikram kültürümüz ile ağırlamak istedik. Yöresel lezzetleri, özüne saygılı bir şekilde farklı tatlar ile harmanladık. Sanatla iç içe, akıllarda yer eden bir mekan oluşturduk.

Mekanda Türk çağdaş resim sanatının önemli isimlerinin işleri dikkat çekiyor. Burayı dekore ederken aklınızda ne vardı?
Nişantaşı’ndaki bu adreste insanlar, rahat, samimi, kaliteli ve keyifli zaman geçirsin istiyoruz. Burada Nuri İyem ve Fikret Mualla gibi sanatçıların eserleri yer alıyor. Hem yemek yiyebileceğiniz hem de alışveriş yapabileceğiniz bir mekan çıktı ortaya. 

Hiref gelenekseli modernizm ile birleştiren bir marka. Bu durumu menüye nasıl yansıttınız?
Türk mutfağına büyük saygı ile yaklaştık ve bu zengin kültürü, günümüz modern anlayışı ile ele aldık. En büyük desteği Demet Sabancı Çetindoğan verdi. Geleneksel Türk mutfağına ve ağırlama kültürüne çok hakim olduğu için yönlendirmeleri kıymetli oldu. Markanın ruhunu ve geleneksel tatları çok güzel harmanladı. 

Menüde yer alan Tahinli San Sebastian da gelenekseli modernizm ile birleştiren bir tatlıydı. Bu tarz başka öne çıkan lezzetleriniz hangileri?
San Sebastian sevilen bir tat ancak bu lezzeti Hiref’te sunmak fark gerektiriyordu. Biz de cheesecake’i, tahin ile harmanladık ve sonuç harika oldu. Ayvalı Burrata salatası da menüdeki iddialı seçeneklerden. Ayva tatlısını burrata ile bir araya getirdik. Hiref Mantı da ıspanak dolgulu ve beş ay boyunca mağarada dinlendirilen Karaman yöresine ait obruk peyniri ile lezzetlendiriliyor.

RÖPORTAJIN TAMAMI BU HAFTA ALEM'DE.

EN ÇOK OKUNANLAR

BAFTA 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

BAFTA 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
BAFTA Film Ödülleri 2025 Kazananlar

BAFTA Film Ödülleri 2025 Kazananlar

9 dakika okunma süresi
Machka'nın Yeni Yüzü: Sinem Kobal

Machka'nın Yeni Yüzü: Sinem Kobal

1 dakika okunma süresi
"The White Lotus" Artık BluTV'de!

"The White Lotus" Artık BluTV'de!

1 dakika okunma süresi
Podyumdan Küresel Farkındalığa: Tülin Şahin Avrupa Parlamentosu'nda

Podyumdan Küresel Farkındalığa: Tülin Şahin Avrupa Parlamentosu'nda

38 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Z Raporu: Mina Derman

Z Raporu: Mina Derman

Benan Terzioğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Benan Terzioğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Ebeveynliğe Heyecan Dolu Bir Başlangıç: Zeynep Tuğçe Bayat ve Cansel Elçin

Ebeveynliğe Heyecan Dolu Bir Başlangıç: Zeynep Tuğçe Bayat ve Cansel Elçin

Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri

Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri

Ege Özyeğin'in Yeni Yıl Dilekleri

Ege Özyeğin'in Yeni Yıl Dilekleri

Begüm Kıroğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Begüm Kıroğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Lüks Otelciliğe İlham Veren Bir Yolculuk

Lüks Otelciliğe İlham Veren Bir Yolculuk

Podyumdan Küresel Farkındalığa: Tülin Şahin Avrupa Parlamentosu'nda

Podyumdan Küresel Farkındalığa: Tülin Şahin Avrupa Parlamentosu'nda

Sinem Ekşioğlu'ndan 2025'e İlham Veren Masa Set Up'ları

Sinem Ekşioğlu'ndan 2025'e İlham Veren Masa Set Up'ları

Tutkulu Bir Koleksiyoner: Mustafa Taviloğlu

Tutkulu Bir Koleksiyoner: Mustafa Taviloğlu

2024 Yılının En Özel Röportajları

2024 Yılının En Özel Röportajları

Pozitif Enerjisiyle Parlayan Sinem Kobal ile 2025'e İlham Dolu Bir Başlangıç

Pozitif Enerjisiyle Parlayan Sinem Kobal ile 2025'e İlham Dolu Bir Başlangıç