Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Güne enerjik bir başlangıç yapmak isteyenler için vegan karamelize muzlu porridge tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
17 Mart 2023 Cuma 10:59 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Porridge yani yulaf lapası, yulaf sevmeyenlerin dahi keyifle tüketebileceği kadar çeşitlendirilebilir. Porridge, uzun süre tok tutması ve enerji vermesi nedeniyle sabah güne başlamak için oldukça ideal bir tercih. Porridge tariflerini normal süt ile hazırlayabileceğiniz gibi bitkisel sütlerle vegan olarak da yapabilirsiniz. Karamelize muzlu porridge tarifini, hem vegan hem tatlı ihtiyacını karşılayan hem de doyurucu ve enerji veren bir tarif olarak mutlaka deneyin.

Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Malzemeler:

4 tepeleme yemek kaşığı karabuğday ezmesi (tercihe göre yulaf ezmesi de olur)

200 ml bitkisel süt

2 adet kakule içi

½ çay kaşığı tarçın

Karamelize Muz İçin Malzemeler:

1 adet orta boy muz

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri veya esmer şeker

1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı

Üzeri İçin Malzemeler:

Doğranmış Antep fıstığı

Şeker ilavesiz üzüm özü veya herhangi bir tatlandırıcı şurup


Hazırlanışı:

1. Orta boy bir sos tavasına karabuğday ezmesi, süt, baharatlar ve portakal kabuğunu ekleyin.

2. Kısık ateşte sürekli karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.

3. Kuru bir tavaya şeker ilave edin, kısık ateşte tamamen eriyince üzerine Hindistan cevizi yağı ekleyin. Uzunlamasına ortadan böldüğünüz muzu tavaya ekleyip önlü arkalı karamel sos ile kaplayın.

4. Lapayı tabağa alın, üzerine muzları, Antep fıstıklarını, isteğe göre portakal kabuğu rendesini, üzüm özü veya şurubu ekleyin. Afiyet olsun.


Vegan Banana Bread Tarifi

Vegan Mercimek Krep Tarifi

Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 10 Restoran

EN ÇOK OKUNANLAR

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?