Ünlü Şeflerden Pratik Yaz Tatlısı Tarifleri

Ünlü şeflerden yaza özel pratik ve sağlıklı yaz tatlısı tarifleri.

YAZAR: Eray ERKOCA
28 Temmuz 2020 Salı 21:54 | Son Güncellenme:
6 dakika okunma süresi
Ünlü Şeflerden Pratik Yaz Tatlısı Tarifleri

Jale Balcı'dan "Dondurulmuş Yoğurt Parçaları" tarifi

Malzemeler:

1. 2 su bardağı tam yağlı yoğurt

2. 3 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu

3. 1 paket vanilya

4. 1 çay bardağı doğranmış çilek

5. 1 çay bardağı yabanmersini

6. 1 çay bardağı ahududu

DONDURULMUŞ YOĞURT PARÇALARI NASIL YAPILIR:

1. Bir kapta yoğurdu iyice karıştırın.

2. Vanilya ve balı ilave edip karıştırın.

3. Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye dökün. Kaşık yardımıyla eşit ama çok ince olmayacak şekilde dağıtın.

4. Üzerini çilek, yabanmersini ve ahududu ile süsleyin.

5. Süslemek için tercihe göre granola, hindistancevizi veya çikolata parçacıkları da kullanabilirsiniz.

6. Dondurucuda en az 4-5 saat arası iyice sertleşene kadar bekletin.

7. Elinizle kırdıktan veya bıçakla kestikten sonra servis edin.

Afiyet olsun!

Arda Türkmen'den "Vişneli Crumble" tarifi

MALZEMELER:

1. 500 gr donuk vişne

2. 2-3 yemek kaşığı toz şeker

3. 1 silme yemek kaşığı buğday nişastası

4. ½ su bardağı su

CRUMBLE İÇİN:

1. 150 gr tereyağı – soğuk küçük küp küp doğranmış

2. 150 gr un – 1,5 su bardağı

3. 50 gr toz şeker – 3 yemek kaşığı

SERVİS ETMEK İÇİN:

1.Dondurma

2.Toz antep fıstığı

VİŞNELİ CRUMBLE NASIL YAPILIR:

*Crumble için

1. Un, toz şeker ve tereyağını elinizle ufalayın, iri parçalar kalabilir, çok ufaltmaya çalışmayın.

2. Ardından buzdolabına koyun ve soğuk olarak bekletin.

*Vişneler için

1. Vişnelerinizi bir tencereye alın ve üzerine toz şeker ekleyin.

2. Ocağa alıp hafif tıkırdatın.

3. Bir karıştırma kabına nişastayı alın, içerisine suyu ekleyip karıştırın.

4. Vişneler daha çok sularını salınca ocağın altını kapatın. Karıştırarak içerisine nişastalı karışımı ekleyin.

5. Ardından tekrar ocağın altını açın ve karıştırarak 5 dakika daha pişirin.

Not: Vişneler için uyguladığınız şeker miktarı biraz ekşi olacaktır, eğer daha tatlı bir tat isterseniz 1 su bardağı toz şekere kadar çıkarabilirsiniz.

*Birleştirmek için

1. Hazırladığınız vişneyi cam fırın kabınıza alın ve üzerine hazırladığınız crumble'ı serpiştirin.

2. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25–30 dakika pişirin.

3. Fırından çıkardığınız crumble'ınızı dondurma ve fıstıkla süsleyerek servis edin.

Not: Dilerseniz büyük kaba tek bir tane ya da küçük kaplara birkaç tane porsiyonluk yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Bağışıklığınızı Güçlendirecek 5 Smoothie Tarifi

Lezzetli ve Pratik 6 Kahvaltı Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Fashion Trust U.S. 2025 Ödülleri Görünümleri
Fashion Trust U.S. 2025 Ödülleri Görünümleri

Fashion Trust U.S. 2025 Ödülleri Görünümleri

1 dakika okunma süresi
CI BLOOM 4. Edisyonuyla Çağdaş Sanat Sahnesini İstanbul'a Taşıyor

CI BLOOM 4. Edisyonuyla Çağdaş Sanat Sahnesini İstanbul'a Taşıyor

1 dakika okunma süresi
Louis Vuitton Milano'daki Tarihi Mağazasını Yeniden Açtı

Louis Vuitton Milano'daki Tarihi Mağazasını Yeniden Açtı

4 dakika okunma süresi
Ekav'da Sergi; "İçsel Yansımalar"

Ekav'da Sergi; "İçsel Yansımalar"

1 dakika okunma süresi
Butter Yellow: Sezonun En Sıcak Tonu

Butter Yellow: Sezonun En Sıcak Tonu

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey