Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Michelin yıldızlı Het Gebaar'ın Şefi Roger van Damme, Four Seasons Hotel Bosphorus'ta özel bir çay saati menüsü sunuyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
2 Ağustos 2024 Cuma 13:53 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Roger van Damme

Four Seasons Hotel Bosphorus, yaz aylarının buluşma noktası halini alan terasında, 10 Ağustos günü 14.00-17.00 saatleri arasında zarif bir çay saati menüsü ile dünya lezzetlerini Boğaz'ın kıyısına taşıyor. Dünyanın en iyi pasta şefi unvanına sahip, Michelin yıldızlı Het Gebaar'ın şefi Roger van Damme tarafından hazırlanan özel çay saati ile konuklar, görsel ve lezzeti buluşturan yaratıcı tatlarla bezeli modern bir menüyü keşfedecek.

Görkem Özkan, Roger van Damme

Özel Çay Menüsünde Hangi Lezzetler Olacak?

Roger van Damme'nin özel menüsünde yer alacak kiraz ağacı ile tütsülenmiş somon rillettes milföy, şekerlenmiş limon kabuğu ve dereotu eşliğinde sunulurken, tavuklu Choux çöreği, baklava hamurunda 24 saat pişirilmiş dana kaburga, ricotta, salatalık, lime kabuğu, biberiyeli sandviç, tulum peyniri, kekik, mandalina & domates marmeladı eşliğinde brioche ise damaklarda iz bırakacak.

Yuzu, salatalık eşliğinde sunulan Tuna tartar ve Ossetra havyarı da misafirlerin yanında hazırlanıp sunularak lezzeti doruğa taşıyacak. Tatlılarda ise egzotik krema, acı çikolata mousse ve hafif vanilyalı mascarpone kreması eşliğinde yumuşak çikolatalı kek, kiraz & limon otu, beyaz çikolata mousse, mürver çiçeği, kiraz püresi eşliğinde mereng, vanilyalı krem brulee ve taze çilek, frambuaz jölesi eşliğinde kıtır kadayıf, badem frangipane keki ve hafif pasta kreması eşliğinde nektarin tart, nefis bir lezzet şöleni yaşatacak. Üzümlü ve limonlu çörekler, vanilya tropeziennes, limon kreması ve çilek reçeli ile buluşacak. Belçika waffle ise misafirlere Chef Roger van Damme tarafından canlı olarak hazırlanarak sunulacak.

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'un En Yeni Mekanları

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul Modern'de Japon Sanatı

İstanbul Modern'de Japon Sanatı

1 dakika okunma süresi
Eylül Ayı Burç Yorumları

Eylül Ayı Burç Yorumları

24 dakika okunma süresi
Eylül Ayı Dizi Önerileri

Eylül Ayı Dizi Önerileri

13 dakika okunma süresi
Max Mara'nın İkonik Üyesi

Max Mara'nın İkonik Üyesi

1 dakika okunma süresi
Koton ve Zeynep Bastık'tan Özel Koleksiyon Tanıtımı

Koton ve Zeynep Bastık'tan Özel Koleksiyon Tanıtımı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı