Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene

Tarif Geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, farklı lezzetleri bir arada harmanladığı Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene tarifini paylaşıyor.

YAZAR: Pelin Bozkurt Bilgiç
20 Ocak 2021 Çarşamba 13:27 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Malzemeler:


  1. 3 adet rezene
  2. 100 gram balkabağı
  3. 1 adet soğan
  4. 2 diş sarımsak
  5. 1 adet portakal kabuğu rendesi
  6. 1 portakal suyu
  7. 4 kaşık zeytinyağı
  8. 2 adet defneyaprağı
  9. 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  10. 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  11. 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi ya da tozu
  12. Tuz


Yapılışı:


  1. Öncelikle tavaya zeytinyağını koyun. Sonra havanda dövdüğünüz kişniş ve kimyon tohumunu ekleyin. En son soğanı da ekleyip yumuşayana kadar karıştırın.
  2. Ortadan ikiye kestiğiniz rezeneleri tencereye düzenli bir şekilde yerleştirin. Ardından sırasıyla küp küp doğradığınız balkabaklarını, bir diş sarımsağı ve iki dal defneyaprağını ekleyin.
  3. Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu birlikte çok kısık ateşte pişirin. Eğer biraz su ilave etmeniz gerekirse yarım çay bardağı kadar ekleyebilirsiniz.
  4. Taze zencefili, kimyonu ve kişnişi son aşamada ekleyip, karıştırın.
  5. Servis aşamasında üstüne antepfıstığı serpebilirsiniz.


Afiyet olsun.

Avokadolu Bakla Çorbası

Elmalı Rulo Tarifi

Zencefilin Bilinmeyen Faydaları

EN ÇOK OKUNANLAR

Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

27 dakika okunma süresi
Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

3 dakika okunma süresi
Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

3 dakika okunma süresi
Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?