Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene

Tarif Geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, farklı lezzetleri bir arada harmanladığı Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene tarifini paylaşıyor.

YAZAR: Pelin Bozkurt Bilgiç
20 Ocak 2021 Çarşamba 13:27 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene

Malzemeler:


  1. 3 adet rezene
  2. 100 gram balkabağı
  3. 1 adet soğan
  4. 2 diş sarımsak
  5. 1 adet portakal kabuğu rendesi
  6. 1 portakal suyu
  7. 4 kaşık zeytinyağı
  8. 2 adet defneyaprağı
  9. 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  10. 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  11. 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi ya da tozu
  12. Tuz


Yapılışı:


  1. Öncelikle tavaya zeytinyağını koyun. Sonra havanda dövdüğünüz kişniş ve kimyon tohumunu ekleyin. En son soğanı da ekleyip yumuşayana kadar karıştırın.
  2. Ortadan ikiye kestiğiniz rezeneleri tencereye düzenli bir şekilde yerleştirin. Ardından sırasıyla küp küp doğradığınız balkabaklarını, bir diş sarımsağı ve iki dal defneyaprağını ekleyin.
  3. Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu birlikte çok kısık ateşte pişirin. Eğer biraz su ilave etmeniz gerekirse yarım çay bardağı kadar ekleyebilirsiniz.
  4. Taze zencefili, kimyonu ve kişnişi son aşamada ekleyip, karıştırın.
  5. Servis aşamasında üstüne antepfıstığı serpebilirsiniz.


Afiyet olsun.

Avokadolu Bakla Çorbası

Elmalı Rulo Tarifi

Zencefilin Bilinmeyen Faydaları

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

55 dakika okunma süresi
2025 Gastronomi Trend Raporu

2025 Gastronomi Trend Raporu

29 dakika okunma süresi
Zeynep Sıradağlı ile Ayakkabıdan Hikaye Yaratmak

Zeynep Sıradağlı ile Ayakkabıdan Hikaye Yaratmak

10 dakika okunma süresi
2025'te Yollara Çıkacak Lüks Arabalar: En Prestijli Modeller

2025'te Yollara Çıkacak Lüks Arabalar: En Prestijli Modeller

1 dakika okunma süresi
En Kolay Nail Art Modelleri

En Kolay Nail Art Modelleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey