Tarif Geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, farklı lezzetleri bir arada harmanladığı Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene tarifini paylaşıyor.
YAZAR: Pelin Bozkurt Bilgiç
20 Ocak 2021 Çarşamba 13:27 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
Malzemeler:
3 adet rezene
100 gram balkabağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu
4 kaşık zeytinyağı
2 adet defneyaprağı
1 çay kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi ya da tozu
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle tavaya zeytinyağını koyun. Sonra havanda dövdüğünüz kişniş ve kimyon tohumunu ekleyin. En son soğanı da ekleyip yumuşayana kadar karıştırın.
Ortadan ikiye kestiğiniz rezeneleri tencereye düzenli bir şekilde yerleştirin. Ardından sırasıyla küp küp doğradığınız balkabaklarını, bir diş sarımsağı ve iki dal defneyaprağını ekleyin.
Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu birlikte çok kısık ateşte pişirin. Eğer biraz su ilave etmeniz gerekirse yarım çay bardağı kadar ekleyebilirsiniz.
Taze zencefili, kimyonu ve kişnişi son aşamada ekleyip, karıştırın.
Servis aşamasında üstüne antepfıstığı serpebilirsiniz.