Aslı Gümüşel Hakkında Bilinmeyenler

Şu sıralar kendini en iyi hissettiği dönemde olduğunu belirten Aslı Gümüşel ile Bodrum'da ışıl ışıl bir çekim yaptık.

ABONE OL
7 Ağustos 2024 Çarşamba 17:53 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
Aslı Gümüşel Hakkında Bilinmeyenler

Bodrum tatilin nasıl geçiyor?

Git gel yaparak ama çok keyifli geçiyor. Tüm yazı, perşembe ve pazar günleri Bodrum'da, diğer günler ise İstanbul'da olacak şekilde planladım. Arada kendime tatiller veriyorum tabii ki.

Yakın zamanda başka tatil planların var mı?

Zaten çok seyahat ettiğim için bana göre tatil, evde olup hiç dışarı çıkmamak sanırım. Ama ağustos sonunda bir Mikonos seyahatim olacak.

Hayatının nasıl bir dönemindesin?

Hayatın her dönemini, farklı duygular, farklı sınavlar ve farklı mükafatlarla geçirdiğimize inananlardanım. Şu sıralar ise kendimi iyi hissettiğim ve kalbimin ekmeğini yediğim, tatmin edici bir dönemimde olduğumu düşünüyorum.

Kendini iyi hissetmek istediğinde neler yapıyorsun?

Sağlıklı olduğum her gün, iyi hissetmem için en güzel sebep bence. Bunun dışında müzik dinlemek, birinin yüzünde gülümseme sebebi olmak, işimde bir adım daha iyiye gitmek ve en önemlisi yapmak zorunda olduğum değil de kalbimin söylediğini yapabilme cesaretini göstermek, beni en mutlu eden şeyler.

Çok eğlenceli bir arkadaş grubun var, onlarla bir arada olduğunda nasıl hissediyorsun?

Hayatımdaki en büyük zenginlik, biriktirdiğim arkadaşlarım, dostlarım. Maalesef öyle bir dönemdeyiz ki, yakın zannettiğin insanlar, bir gün bir bakmışsın en büyük düşmanın olmuş. O yüzden etrafımda olan yakınlarımı ailemin bireyleri gibi hisseder, onlara emek verir ve sonucunda onlarla beraber huzurlu ve mutlu hissederim.

Yeni hayatında nasıl hissediyorsun, adapte olmakta zorlandığın anlar oldu mu?

Tabii ki zorlandım ama biliyorum ki her zorluğun, ardından bana mükafatı oldu, oluyor ve de olacak.

Metin Şen ile ayrılma kararınızdan sonra arkadaş kalmayı başaran çiftlerdensiniz. Bu dengeyi nasıl sağladınız?

İkimizin de gördükleriyle alakası var sanırım. Ne maddiyat ne de duygusal egolarımız için birbirimizi yıpratmanın bir anlamı olmadığının farkındaydık. Ayrıca iki yetişkin çocuğumuz var, onlara olan sevgimiz ve saygımız bizi disipline ediyor sanırım.

Eylül ayı bir nevi içe dönme, kendini yenileme zamanı. Sana da böyle hissettiriyor mu? Önümüzdeki eylül ve sonrası için planların var mı?

Eylül itibarıyla tabiri caizse motor takmış gibi olacağım. Kısmetse iki yurt dışı, bir yurt içi fuarımın ardından, Venedik Bienali'ne ve Londra'ya gitme planlarım var.

Modun düştüğü zaman genellikle kolay toparlanır mısın?

Kendime, biraz düşünme ve resetleme süresi vermeye çalışıyorum. Yaşadığım duygu her ne ise onu özümsediğimde o olayın başıma neden geldiğini ve bana ne mesaj vermeye çalıştığını anladığımda, üzerinden gelebilmem daha kolay oluyor. Ama şöyle bir özelliğim olduğu söylenir; ben "hayır" cevabı bilmem. Düşersem de yerden en pozitif şekilde, bir değil 10 kez de olsa kalkmasını bilirim; yeter ki aynı hatalar tekrarlanmasın. "Kader gayrete aşıktır" sözünü benimseyenlerdenim. Sorunuzun cevabı ise; çabuk değil ama birçok kişiye göre daha hızlı toparlanırım.

Sence ilişkide nasıl birisin?

Sosyal ve iş hayatında ne kadar disiplinli ve katı biriysem, ilişkilerimde de o kadar duygusalım sanırım. O yüzden kırılmamak için etrafıma kalın bir duvar ördüm ama içeri aldıklarıma da pamuk gibiyim.

Ashley Joy her geçen gün daha da büyüyor, markanı kurarken bugünleri hayal ediyor muydun?

İlk günden beri hayal ediyorum, üstelik çok daha fazlasını... Bu yolda ilerledikçe ne kadar çok bilmediğimi görüyor, bu konularda kendimi daha fazla geliştirmeye çalışıyorum. Çünkü kalp ile yapılan her şeyin mükafatı, çok tatmin edici.

Girişimci yönünle birçok kadına ilham oldun. Bununla ilgili neler söylemek istersin? İş hayatına atılacak hemcinslerin nasıl bir yol izlemeliler?

Öncelikle birçok kadına dokunabilme şansım olduğu ve onlara birçok platformda ulaşabildiğim için, kendimi çok şanslı hissediyorum. Naçizane tavsiyem; "O ne dedi, bu ne dedi?" gibi söylentilere daha az takılmaları, kalplerinin sesini dinlemeleri. Ayrıca çok çalışmalı, çok çalışmalı, çok ama çok çalışmalı... İstikrar ve vizyonlarıyla da başarılarını taçlandırmalarını hatırlatırım.

Yeni sürprizler var mı?

Hem de birçok sürpriz var. Sadece Ashley Joy ile alakalı da değil. Çok yakında paylaşacağım.

Bu dünyanın içinde olan biri olarak son yıllarda değişen güzellik algısıyla ilgili neler söylemek istersin?

Bana göre kadın, kendini mutlu hissettiği her zaman güzel görünür. Vücudunda beğenmediği bir yer varsa, tabii ki bir destek alsın derim. Fakat bu "Kim ne dedi?" algısı olmadan, kendi iradesiyle aldığı bir karar olmalı. Eğer gerçekten etrafımızdaki 5-6 kişinin ortalaması isek, arkadaş seçiminin öneminin burada da altını çizmek isterim. Bir insan saçlarındaki beyazları ile mutluysa, bu özgüvenin yanındaki arkadaşına da sirayet edeceğinin bilincinde olmak gerekiyor. Benim önerim hiçbir şeyi abartmadan yapmak, azar azar ve kıvamında, en makbulü.

Sosyal medyada oldukça aktifsin, takipçilerin en çok neleri merak ediyor?

Gerçekten ne olduğunu merak ediyorlar. "Mış" gibi insanlarla dolu bir ortamda, güzelliğiyle, zorluklarıyla paylaşılan her şeyi merak ediyorlar. Ama sanırım en çok güzel yaş almanın sırları, nerelerden giyindiğim, nerelere seyahat ettiğim ve kozmetikle ilgili sorular alıyorum.

Pazar bakımların hepimize ilham oluyor. Senin favori bakımların neler?

Tabii ki cilt ve saç. Ayrıca mutlaka bir çekmece detoksu yaparım.

Oldukça fit görünüyorsun. Spor, hayatının ne kadarında yer alıyor?

Haftada 3-4 gün çok düzenli spor yaparım. Sporu kilo verme amaçlı değil, daha çok ruhuma iyi geldiği için yapıyorum. Herkese iyi gelen bir aktivite mutlaka vardır diyorum.

Oğullarınla nasıl bir ilişkin var, birlikte neler yapmaktan keyif alıyorsunuz?

Oğullarıma sevgim zaten tartışılmaz ama daha çok saygı duyuyorum. Şimdilik daha çok onlar benden bir şeyler öğrenseler de ben de onların ağzından çıkan her sözü ve yorumu dikkate alırım. "Allah güzel insanlarla karşılaştırsın" derim hep. Yemek sonrası sohbetlerimizin keyfi ve onlarla uyumadan önceki sevgi seanslarımızda gerçekleşen diyaloglarımız çok özeldir. İşimle alakalı, yorumlarını almak ve bunun üzerine sohbet etmek de ayrı güzel tabii.

Çok hayal kurar mısın?

Hem de nasıl.

Gözlerini kapadığında, beş yıl sonrası için hayallerin neler?

Dünyada bilinen bir marka sahibi ve adından saygı ile bahsedilen bir kadın girişimci olmak.

Seni en çok ne mutlu eder?

Birinin "Allah razı olsun" demesi.

Belli bir yaşa gelince hayattaki alma- verme dengesi daha da önemli bir hal alıyor, sende de böyle oldu mu? Bu dengeyi kurabildin mi yoksa hep daha fazla veren taraf mısın?

Hala öğreniyorum diyelim...

Birkaç yıldır daha farklı bir Aslı var sanki karşımızda. Daha kendinden emin ve ışıl ışıl... Kişisel gelişimin için özel bir şey yapıyor musun?

Benim yolum yıllar içerisinde, planlı ya da tesadüf diyebileceğim birçok insanla kesişti. Ve her kesişen noktada kendimi daha çok tanıma fırsatı buldum. Bu nedenle hep, "Çok şanslıyım" derim. Ama arınma için ciddi emek sarf ediyorum. Her sene umre ziyareti gerçekleştirmeye, sabahları yaptığım yoga ve dua seanslarıma, spor aktivitelerime ve enerjisi ile kokusu iyi olan ortamlarda vakit geçirmeye özen gösteriyorum. En önemlisi de etrafımdaki en fazla görüştüğüm insanları iyi seçebilmek. Tüm yaptıklarım ve yapamadıklarım, bugünkü Aslı'nın oluşmasına çok yardımcı oldu.

Konfor alanından çıkmak nasıl hissettiriyor, zorlandığın zamanlar oluyor mu?

Tabii ki çok zor anlar oluyor. Ama sen Yaradan'a güvenir, teslim olmayı başarabilirsen, gelecek sürprizlere hazır oluyorsun. Tevafuk ve teslimiyet bu süreçte kolaylık sağlıyor bana.

Hayat motton nedir?

Güzel düşünmenin, güzel konuşmanın ve pozitif bir bilincin hayatı şekillendiren unsurlar olduğuna inanıyorum. Ayrıca sana iyi gelmeyen kişi veya mekanlardan arkana bakmadan, kibarca, beddua etmeden, yargılamadan, nezaketle ama Allah'a havale ederek uzaklaşmak da diğer mottom.

Kendinde en sevmediğin özelliğin?

Çok detaycı, bazen de fazla fedakar olmam.

Hayatındaki en önemli dönüm noktaları neler?

Evliliğim, çocuklarımın doğumu, babamı kaybetmem ve boşanmam tabii ki.

  1. Genel Yayın Yönetmeni: Gözde Yörükoğlu ERSU
  2. Röportaj: Ceylan YENİACUN
  3. Fotoğraflar: Lara SAYILGAN
  4. Styling: Tuğçe KILINÇLI
  5. Saç: Akın ÜNAL
  6. Makyaj: Erkan ULUÇ
  7. Video: Kaan KARAASLAN
  8. Fotoğraf asistanı: Salih YILMAZ

Mekan için Hyde Bodrum'a teşekkür ederiz.

EN ÇOK OKUNANLAR

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Eylül Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

1 dakika okunma süresi
Sephora Türkiye x Charlotte Tilbury Beauty Daveti
Sephora Türkiye x Charlotte Tilbury Beauty Daveti

Sephora Türkiye x Charlotte Tilbury Beauty Daveti

1 dakika okunma süresi
Venedik Film Festivali'nde Angelina Jolie ve Cartier Işıltısı
Venedik Film Festivali'nde Angelina Jolie ve Cartier Işıltısı

Venedik Film Festivali'nde Angelina Jolie ve Cartier Işıltısı

2 dakika okunma süresi
Beymen'in 2024-25 Sonbahar/Kış Yıldızı Jessica Chastain
Beymen'in 2024-25 Sonbahar/Kış Yıldızı Jessica Chastain

Beymen'in 2024-25 Sonbahar/Kış Yıldızı Jessica Chastain

1 dakika okunma süresi
Bulgari'den İtalyan Işıltısı
Bulgari'den İtalyan Işıltısı

Bulgari'den İtalyan Işıltısı

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Uğur Ayaydın ve Elie Saab Jr. ile Soru-Cevap
Uğur Ayaydın ve Elie Saab Jr. ile Soru-Cevap

Uğur Ayaydın ve Elie Saab Jr. ile Soru-Cevap

Erol Tabanca ve İdil Tabanca ile Sanat Üzerine
Erol Tabanca ve İdil Tabanca ile Sanat Üzerine

Erol Tabanca ve İdil Tabanca ile Sanat Üzerine

Zehra Işık x Mert Aslan ile Yeni Koleksiyon Üzerine
Zehra Işık x Mert Aslan ile Yeni Koleksiyon Üzerine

Zehra Işık x Mert Aslan ile Yeni Koleksiyon Üzerine

Niş Lezzet Üssü: La Plage No: 14
Niş Lezzet Üssü: La Plage No: 14

Niş Lezzet Üssü: La Plage No: 14

Şeflerin En'leri: Favori Lezzet Durakları
Şeflerin En'leri: Favori Lezzet Durakları

Şeflerin En'leri: Favori Lezzet Durakları

Refik Anadol ve Rafet Fatih Özgür ile “Inner Portrait” Projesi Üzerine
Refik Anadol ve Rafet Fatih Özgür ile “Inner Portrait” Projesi Üzerine

Refik Anadol ve Rafet Fatih Özgür ile “Inner Portrait” Projesi Üzerine

Maya Portakal Bitargil Hakkında Merak Edilenler
Maya Portakal Bitargil Hakkında Merak Edilenler

Maya Portakal Bitargil Hakkında Merak Edilenler

Meriç Küçük ile Yaz Gardırobu Önerileri
Meriç Küçük ile Yaz Gardırobu Önerileri

Meriç Küçük ile Yaz Gardırobu Önerileri

METT Bodrum'da Şef Kyung Soo Moon'un Mutfak Sırları
METT Bodrum'da Şef Kyung Soo Moon'un Mutfak Sırları

METT Bodrum'da Şef Kyung Soo Moon'un Mutfak Sırları

Selin Türkmen ile Soru-Cevap
Selin Türkmen ile Soru-Cevap

Selin Türkmen ile Soru-Cevap

Burçin Terzioğlu Hakkında Merak Edilenler
Burçin Terzioğlu Hakkında Merak Edilenler

Burçin Terzioğlu Hakkında Merak Edilenler

Luigi Stinga ile İtalyan Mutfağı
Luigi Stinga ile İtalyan Mutfağı

Luigi Stinga ile İtalyan Mutfağı