Lara MUTLU - [email protected] / Fotoğraflar: Selin SARAL
Kurduğunuz bu yılbaşı sofrası için nereden ilham aldınız?
Ceylan Sel Sohtorik: Soframızı hazırlarken, kış mevsimden ve kışın doğanın bize sunduğu sebze ve meyvelerin renklerinden esinlendik.
Nasıl bir sofra kurdunuz?
Milay Nil Sönmez: Doğal ve mevsimsel tatları; rafine ve zarif tarzıyla çok beğendiğimiz Touline Ceramics’in el yapımı seramikleri, eskiye ait çatal bıçaklar, yılbaşı aksesuarları ve canlı bitkiler ile birleştirdik. Soframıza rengini doğadan alan sağlıklı ve mevsimsel yemeklerimiz ile renk katmak istedik.
2019’a nerede, nasıl girmeyi planlıyorsunuz?
C.S.: Bu sene yılbaşına yakın arkadaşlarımız ve çocuklarımızla birlikte kalabalık bir grup olarak Palandöken’de girmeyi planlıyoruz. 2019’a bembeyaz karlar içinde kalabalık bir sofra ve çocukların bağrışmaları ile girmeyi hayal ediyoruz.
M.N.: Yılbaşına eşimle baş başa Hindistan’da girmeyi düşünüyoruz. Yılın yorgunluğunu Ayurvedik terapiler ile geride bırakmayı ve 2019’u bol yoga ve meditasyon ile daha dingin ve yavaş karşılamayı istiyorum.
Yılbaşı menünüzde neler var?
C.S.: Bu yılbaşı soframız için de yine glütensiz, laktozsuz ve rafine şekersiz harika bir menü hazırladık.
Aktive edilmiş Vita Humus, glütensiz Golden Krakerler ile Zencefilli Balkabağı Çorbası, Fırında Tamarılı Ördek ile baby havuç & Brüksel lahanası, Tahin soslu Tatlı Patates ve tatlı olarak da Çikolatalı & Badem Ezmeli Raw Cake var. İçecek olarak ise Yıldız Anasonlu Nar Kombucha tercih ettik.