Frittata
İtalyan omleti yapmaya ne dersiniz? Bol yeşillik, kıyma ve yumurtanın birleşiminden ortay çıkan nefis bir lezzet. Yüksek protein içeriği ile bu muhteşem tarifin sizi uzun süre tok tutacağına emin olabilirsiniz diyoruz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tavayı ocağa alıp tereyağı ile zeytinyağını aktarıp karıştırın. Ardından soğanları ekleyip beş dakika pembeleşene kadar kavurun. Kıyma ilavesini de yapıp tuz ile karabiber ekleyip kıymalar pişene kadar iyice tekrar kavurun. Diğer taraftan yumurtaları derin bir kabın içerisine kırıp çırpın. Çırparken yavaşça un ilavesini yapıp çırpmaya devam edin. Kabak, dereotu ve soğanı da ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı pişirdiğiniz kıymanın üzerine aktarın. Piştikten sonra üzerine eski kaşar ve çok az da tereyağı ekleyip 60 derece fırında 30 dakika kadar pişirip sıcak servis edebilirsiniz.
Scrambled Egg
Yapılışı oldukça kolay olan kahvaltıların vazgeçilmezi: Çırpılmış yumurta. Bu tarifte damak tadınıza göre süt veya krema miktarınızı artırıp azaltabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken önemli nokta ise yumurtaları pişirirken tavanın kenarlarından ortasına doğru pişirmeniz gerektiğidir. Bu sayede eşit ve daha kabarık şekilde pişmesini sağlarsınız.
Malzemeler:
Yapılışı:
Yumurtaları bir kasede hafif şekilde çırpın. İsteğinize göre krema veya süt ilavesi yapıp fazla köpürtmeden çırpmaya devam edin. Tavayı ısıtıp tereyağını içerisine aktarın ve iyice eritin. Yumurta karışımınızı erimiş yağın üzerine aktarıp üzerine tuz ve karabiber ilavesini de yapın. Kısık ateşte tavanın kenarlarından ortasına doğru karıştırarak yumurtaları pişirin. Piştikten sonra hemen rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip peynir az şikelide eriyene kadar bekleyin. Ardından servise hazır.
Peynirli Yumurta
Peynir ile yumurtanın buluşmasından ortaya çıkan harika bir lezzet. Besin değeri oldukça yüksek.
Malzemeler:
Yapılışı:
İlk olarak peyniri rendeleyin. Diğer yandan yumurtaları derin bir kasede iyice çırpın. Tereyağını tavaya aktarıp erittikten sonra içerisine rendelemiş olduğunuz peyniri ilave edin. Peynir eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Ardından çırpmış olduğunuz yumurtaları erittiğiniz peynire ekleyin ve iyice karıştırın. Yumurtalarınız piştikten sonra servis tabağına aktarıp maydanoz ve karabiber ilavesini de yapıp tüketebilirsiniz.
Patatesli Yumurta
Patatesten vazgeçemeyeneler için enfes bir tarif! Bu tarifin sizi uzun süre tok tutacağını ve damak zevkinize hitap edeceğini garanti ediyoruz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küçük küpler haline getirin. Tavaya az miktarda zeytinyağını gezdirip üzerine doğramış olduğunuz patateslerinizi ilave edin ve iyice kızartın. Diğer yandan bir kaseye yumurtaları kırıp çırpın. İçerisine baharatlarınızı ekleyip iyice karıştırın. Kızartmış olduğunuz patateslerinizin üzerine çırpılmış baharatları yumurtaları da ilave edip iyice pişirin. İstediğiniz kıvamda pişirdikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Pastırmalı Yumurta
Türk mutfağının en sevilen tariflerinden biri: Pastırmalı yumurta. Oldukça lezzetli olan bu tarifi pazar kahvaltılarınızda sevdiklerinizle sohbet eşliğinde denemeye ne dersiniz?
Malzemeler:
Yapılışı:
Pastırma dilimlerini bıçak yardımı ile ince şeritler haline getirin. Tavaya tereyağını aktarıp eritin. Pastırma dilimlerinizi erittiğiniz yağa aktarıp 1-2 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine aralıklı bir şekilde yumurtaları kırın. Üzerine karabiber ve tuz ilavesi yapın. Yumurtalar istediğiniz kıvamda piştikten sonra tavayı ocaktan alıp pastırmalı yumurtaları dikkatli bir şekilde servis tabağına aktarın.
Afiyet olsun.