"2002 yılında Paris'te kurulan AB Gallery, Seul'de bulunuyor. Koreli ünlü sanatçıların eserlerini tanıtmak ve Türkiye ile Kore arasındaki kültürel alışverişi hızlandırmak için 2006 yılında Contemporary İstanbul Sanat Fuarı'nın birinci edisyonuna katıldık. O zamandan beri AB Gallery, 17 yıldır fuara art arda ve başarıyla katılıyor; fuarın sadık bir ortağı olmaktan gurur duyuyor. CI, Kore ile diğer Asya sanat ve kültürünün bu bölgelere tanıtımına adanmış en önemli uluslararası sanat fuarlarından biri. Kore, Seul'deki galerimizde Türk ve diğer Orta Doğulu sanatçıların çeşitli solo/grup sergilerini düzenlemeye devam ediyor. Contemporary Istanbul'un bu seçkisinde, çoğunluğu ressam ve heykeltıraş olan 10 Koreli ve bir Türk asıllı Tayvanlı sanatçılarımız yer alıyor. Özellikle heykeltıraş Kuk-taek Chung'a ait dört parça heykel, CI Başkanı Ali Güreli tarafından toplanarak 2012 yılından bu yana İstanbul'daki Sofa Hotel binasına yerleştirildi. AB Gallery'nin sanatçılarının eserleriyle Kore/Asya sanatlarının yeni ufkunu keşfedebilirsiniz. İstanbul, Batı ve Doğu'nun, Avrupa ile Asya'nın birleştiği, tarif edilemez bir tarihe sahip, Türkiye'nin çekirdek şehri. Türkiye'de modern sanat 1990'larda çok geç başlamış olsa bile, dünya sanat akımlarını hızla yakaladı. Orta Doğu ve Asya arasındaki kültürel alışverişi teşvik etmek için İstanbul'un ana rol üstlenmesi gerektiğini düşünüyoruz."
"Son 15 yıldır düzenli olarak İstanbul'a geliyorum ve birkaç kez Contemporary İstanbul'a katıldım. İstanbul'u, oradaki arkadaşlarımı ve koleksiyonerleri seviyorum. Geri döndüğüm için çok mutluyum. Contemporary Istanbul'un küresel bir izleyici kitlesi var. Ayrıca bienal ile aynı zamanda olması, birçok büyük küratör, koleksiyoncu ve basını da beraberinde getiriyor. Dubai'de galerimiz olduğu için Türkiye pazarına çok ilgi duyuyoruz. Türk sanatçı Melis Buyruk, İranlı sanatçılar Naeemeh Kazemi, Arash Nazari ve Fransız-Lübnanlı sanatçı Mouna Rebeiz'in çalışmalarını bu yılki edisyonda göstereceğiz. Melis Buyruk, 1984 yılında Gölcük'te doğan bir Türk sanatçı. Büyük ölçekli çiçekli seramik heykelleri, çanak çömlek formlarından yola çıkarak, geleneksel olanı güncelle buluşturuyor. Naeemeh Kazemi ise 2002'den beri İran'da profesyonel sanatçı olarak çalışmakta. Naeemeh'in eserlerinde nihai bir gerçeklik yok. Anlam sisteminin sürekli değiştiğine ve her gün yeni gerçekliklerin doğduğuna inanıyor. Naeemeh, eserlerinde Rönesans'ın ustalarından temalar kullanarak geçmişle günümüz arasında bağlantı kuruyor. Arash Nazari, Negārgari (İran resmi) renklerinin bir kombinasyonunu kullanan İranlı bir ressam. Çağdaş sanatın tema yerine form aradığını kabul edersek, bu resimlerde temanın nötralizasyonunu ve forma olan dikkati görürüz. Renkler bu yatay çizgilerde daha saf bir şekilde ortaya çıkıyor. Sanki birisi bir kimya laboratuvarında Negārgari'de kullanılan boyaların doğasını inceliyor. Mouna Rebeiz, Londra'da yaşayan Lübnanlı-Kanadalı bir ressam. Mouna Rebeiz hem figüratif hem de soyut işlerinde enerjiyi yakalıyor. Mouna, Amerika Birleşik Devletleri, Paris, Londra, Lübnan ile büyük Avrupa başkentlerinde çok sayıda solo ve grup sergisi yaptı. Bu yılki Venedik Bienali'nde San Marino Cumhuriyeti'ni temsil ediyor. İstanbul gerçekten uluslararası bir sanat merkezi. Dünyanın en canlı sanat başkentlerinden biri. Derinden bağlı koleksiyonerleri, büyük galerileri, müzeleriyle İstanbul çağdaş sanatın kalbini taşıyor."
"Geçen yılki edisyon sonrasında Contemporary Istanbul'da bir kez daha yer almaya karar verdim. Galeri için CI, bölgede hızlı bir şekilde başlamamızı ve büyümemizi sağlayan başlangıç motoru oldu diyebilirim. Dürüst olmak gerekirse Contemporary Istanbul Türkiye'deki çağdaş sanatın en önemli etkinliklerinden biri. Dünyanın farklı yerlerinden büyük yetenekleri keşfetmeyi ve birleştirmeyi motto olarak benimsemiş bir galeri olarak bizim için İstanbul, Batı ve Doğu'dan farklı sanatçıları, tarzları izleyebileceğimiz, görebileceğimiz, hatta sergileyebileceğimiz mükemmel bir mekan. Bu edisyon için Portekiz, Türkiye ve İran'dan yedi sanatçıyı bir araya getiriyoruz. Özenle seçilmiş seçkimiz; Portekizli sanatçı Miguel Rodrigues'in son zamanlardaki ikonik Hiperbarok eserlerini, İranlı sanatçı Zahra Shahcheraghi'nin ustalıkla yaratılmış soyut dışavurumcu resimlerini içeriyor. Alina de Oliveira, Seçil Erel, João Teixeira, Killa Was Here ve Diogo Barros Pires'in büyüleyici eserlerini de bu yıl ilk kez sergileyeceğiz. Geçen yılki fuarda olduğu gibi amacımız; çok sayıda vizyona, düşünce ve duygu ifadelerine dayanan hoş, şaşırtıcı bir görsel estetik kombinasyon sunmak. İstanbul, Batı ve Doğu'nun bir araya geldiği, çağdaş sanatın en iyi sergileme alanına olanak tanıyan güçlü bir coğrafi avantaja sahip."