Öncelikle yağ yakıcı kahvaltının zamanı önemlidir. Araştırmalar, vücudun gün içerisindeki yağ yakımının maksimum düzeyde olabilmesi için kahvaltının uyandıktan 30 dakika ile 1 saat içerisinde tüketilmesi gerektiğini bildirmektedir, bu şekilde hem gün içerisinde daha tok hisseder hem de öğle ve akşam yemeğinde daha az yemek tüketirsiniz. İkincisi proteinden zengin bir kahvaltı (çoğunlukla yumurta ve süt ürünlerinden oluşan) gün içerisinde daha az yemenizi sağlayarak kilo kaybında yardımcı olur.
Yapılan araştırmalar, kahvaltıda yumurta tüketen kadınların ekmek tüketen kadınlara göre iki kat daha hızlı kilo kaybettiğini gözlemlemiştir. Yumurtada bulunan protein oranı tokluğu artırarak hem daha enerjik hissetmenize neden olur hem de kilo kaybına. Muz gibi dirençli nişasta içeriği yüksek olan kahvaltılar etmek gün içerisinde daha çok kalori yakıp, yağ depolarınızı eritmeye yardımcı olur. Dirençli nişastanın en zengin kaynaklarından ikisi muz ve yulaf kepeğidir.
Uzman Diyetisyen Selahattin DÖNMEZ