Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz klorella (chlorella) nedir? Klorellanın sağlığa yararları neler? Klorella tozunu ne zaman ve nasıl kullanmalıyız? Evde deneyebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli, klorellalı detoks suları tarifleri hazırladık.
Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz klorella (chlorella) aslında yeşil tatlı su yosunudur. Çeşitli vitaminleri ve mineralleri içerir. Özellikle B12, D vitamini, omega-3 yağ asitleri ve protein bakımından oldukça zengindir. Peki biz neden son zamanlarda adını sıkça duyuyoruz? Çünkü antioksidan, antibakteriyel ve antiviral etki gösterir. Ayrıca klinik çalışmalar, klorella takviyesinin kan yağları ve yüksek kan şekeri üzerinde olumlu etki gösterdiğini belirtmektedir.
Tercihen sabahları olmak üzere, günün herhangi bir zamanında kullanılabilir. Yemeklerden önce büyüklüğüne göre değişmekle beraber yaklaşık 1 çay kaşığı (yaklaşık 2 gr) klorellayı 1 bardak limonlu suya karıştırarak, taze sebze ve meyve sularına, smoothie'lere, maden suyuna ekleyerek kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
4 çay kaşığı klorella
1 litre su
1 adet limon suyu ve dilimleri
Yapılışı:
Limon dilimlerinizi ve klorella tozunu suyla karıştırıp tüketin.
Malzemeler:
1 çay kaşığı klorella
2 su bardağı su
1 adet limon suyu ve dilimleri
1 parmak kalınlığında dilim ananas
4-5 yaprak nane
Yapılışı:
Limon dilimleri ve diğer tüm malzemeler ile birlikte klorella tozunu karıştırıp tüketin.
Malzemeler:
1 su bardağı hindistan cevizi suyu
1/2 su bardağı taze veya dondurulmuş ananas parçaları
1/3 küçük avokado
1/4 su bardağı yoğurt
4-6 taze fesleğen yaprağı
1 çay kaşığı klorella
1 çay kaşığı chia tohumu
1 çay kaşığı macha tozu
1 çay kaşığı arı poleni
1 çay kaşığı kadar limon suyu sıkın
Bir tutam pembe Himalaya tuzu
Tatlandırmak için biraz bal, akçaağaç şurubu veya stevia (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri yüksek hızlı karıştırıcınıza koyun, yaklaşık 30-45 saniye veya güzel ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.