ÇABA GENÇ FARKLI PROJELERLE HEP ATAKTA

Çaba Derneği’nin genç oluşumu Çaba Genç, Fuerza Bruta gösterisi için 17 Kasım’da gala gecesi düzenliyor. Çalışma ekibi ve projenin destekçisi Cem Hakko ile bir araya gelerek projeleri hakkında konuştuk.

ABONE OL
9 Kasım 2016 Çarşamba 11:03 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
ÇABA GENÇ FARKLI PROJELERLE HEP ATAKTA

Fuerza Bruta, 16-27 Kasım tarihleri arasında İstanbul Volkswagen Arena’da peşpeşe şovlar düzenliyor. Ancak bunlardan 17 Kasım’da gerçekleşecek olanı çok özel çünkü Çaba Genç, o gün gerçekleşecek gala gecesi ile fark yaratmayı planlıyor. Projede Vakkorama’nın katkısının olmasından dolayı Cem Hakko’nun da katılımıyla proje hakkında geniş bilgiye sahip oluyoruz.


Çaba ile Çaba Genç arasındaki fark nedir?
Deniz Atalay: Çaba Derneği 10 senedir faaliyet gösteren, çocuk eğitimine katkı için kurulmuş bir sosyal sorumluluk derneğidir. Çaba Genç ise, Çaba Derneği’nin büyüklerinin gençlerinden oluşan, hem Çaba Derneği’ne katkı amacıyla, gene derneğin çatısı altında, gençlerin oluşturduğu enerjiyle ve sosyal sorumluluk farkındalığı içeren, ancak yeniliklere, değişime ve çağın getirilerine çok daha fazla açık olan farklı projeler yaratmak amacıyla çalışmaya başlamış bir oluşum olarak kuruldu. 


Hezan Özbek: Çaba Genç’le Çaba aslında aynı oluşum. Çaba Genç, Çaba’nın altında, sosyal sorumluluk bilincini oturtmak için gençlerin başlattığı, bir çekim noktası oluşturmak için kurulan bir dernek. Gençlere sosyal sorumluluk bilincini erken yaşta vermeyi, aynı zamanda o köprüyü kurmak istiyor Çaba Genç. Olayın içinde sadece Çaba olsaydı, Fuerza Bruta’ya girmek istemezdi. Vakkorama’yla Çaba Genç daha güzel sinerji oluşturacağı için bunu bu şekilde yapmak istediler. Böylelikle gençlerin ve büyüklerin katılabileceği ortak bir event oldu. 

 


Çaba Genç nasıl başladı?
Hezan Özbek: Çaba’nın tiyatro projesi oldu. Üç yıl arka arkaya günümüzün dizileri ile ilgili komedi skeçleri yapıldı. İş adamlarından tutun, ünlülere kadar çok geniş yelpazede oynandı. Tiyatroda genç bir kadro oluştu. Bu gençler kendi içerisinde sosyalleşmeye, dernek içinde faal olarak bir araya gelmeye başladı. Çaba Genç, oradan organik olarak doğmaya başladı ama ismi yoktu o zaman. Dernekteki büyüklerimiz ve başkanlarımız bunu resmiyete dökmek istedi. İki sene önce bunun tohumlarını attık, Çaba içinde bir oluşum yarattık. 


Geriye dönüp baktığınızda hangi çalışmanızı mutlulukla hatırlıyorsunuz?
Deniz Atalay: Gençler söz konusu olduğunda işin için eğlence oluyor ki insanlar sosyal sorumluluk projelerine daha çok çekiliyor. Çaba Genç her zaman ayakları yere basan ve yaptığı projelerin hep arkasında olan bir oluşum oldu. Bütün projeleri mutlulukla hatırlıyoruz ama en güzeli Adile Sultan’da yaptığımız application lansmanıydı. 

Zülal Yüksel: Adile Sultan’daki gecemiz çok güzeldi. Sumahan Hotel’de de güzel bir organizasyon yapmıştık, o da çok güzeldi.


Deniz Atalay: Bunlar hep Çaba Genç’in kendi bünyesindekiler. Aynı zamanda Çaba’nın da geceleri oluyor. Onları da her zaman Çaba Genç olarak destekliyoruz. 


Hezan Özbek: Fuerza Bruta etkinliğinde yüzde 50 Çaba Genç’in de payı var. Bazı eventler Çaba’nın olsa da, gençler çoğunlukta olabiliyor. Event’in kime hitap ettiği olayı şekillendiriyor. Aynı oluşum olduğumuz için aramızda çok fazla ayrım yok. 

 

Fuerza Bruta projesinden bahseder misiniz? 
Serkan Geler: Fuerza Bruta New York temelli bir gösteri. Çıktıkları dünya turnesindeki bölümlerden bir tanesi de İstanbul. Burada yaklaşık 18-19 gösteriye imza atacaklar. Biz Çaba Genç olarak güzel bir galayla süslemek istedik. Galayı belli bir seviyede yapabilecek unsur da Çaba. Bu fikir oluştuktan sonra nasıl yaparız kısmına geçtik. Bu girişimi Çaba gerçekleştirsin, Çaba Genç’in katılımcıları olsun istedik. Before ve After diye partiler planladık. Katılımcılar biraz erken gelsin, havayı solusunlar, sonra organizasyonu yaşasınlar. Çaba Genç’in kitlesi eğlenmeyi sever, dünyayı yakından takip eder. Türkiye’yi dünyada temsil eden DJ Mahmut Orhan’la bir araya geldik. 


Hezan Özbek: Power FM de çok destek oldu bize. Serkan Geler: Cem Hakko bizi çok destekledi. Power FM’e fikrimizi söylediğimizde çok beğendiler. Mahmut Orhan’ın takvimine de uyunca after party’mize dahil oldu. Gala günü Before Party, Fuerza Bruto gösterisi ve After Party ile beraber muhteşem bir gece yaşayacağız. Vakko, Vakkorama, Çaba Genç birlikteliği de çok güzel. Doğuş Holding de arkamızda. Bilet satışlarımız hızla devam ediyor. 

 

Çaba Genç’in Fuerza Bruta gösterileri ile ulaşmak istediği hedef nedir?
Ceyda Akyol: Çaba Derneği olarak hep yüksek hedeflerimiz var. Bunun sebebi hep sonunda çocuklara faydalı olacak işler yapabilmek. Türkiye’de bugüne kadar hiç yapılmamış ilke imza atmış bir derneğiz. Eğlenceli ve yaratıcı organizasyonlar düzenliyoruz. Bunlarla daha çok çocuğa okuma şansı vermek, hayatta bir adım daha ileri gitmeleri için destek olmak istiyoruz. 


Deniz Atalay: Yapılmamış, orijinal Çaba çatısı altından çıkan organizasyonlara imza atmak istiyoruz. Çaba Genc olarak heyecanlı ve keyifli bir çalışma süreci yaşadık. Farklı bir geceye imza atacağımız ve bu vesile ile çok daha fazla sayıdaki çocuğun eğitimine katkı sağlayacağımız için gerçekten çok mutluyuz.


Serkan Geler: Dernek olarak elde ettiğimiz bütün geliri daha önce gerçekleştirdiğimiz Çanakkale’deki Çaba Çam, Florya’daki Çocuk ve Gençlik merkezimiz ve bundan sonraki üçüncü aşamada Bursa’da gerçekleştirilecek merkeze aktarıyoruz, aktaracağız.


Ceyda Akyol: Çaba Çam’ı çoğaltmaya çalışıyoruz aslında. Çaba Çam, bir proje olarak Çanakkale’de çok dikkat çekti. Hatta Avrupa Birliği’nden ödülümüz var. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇABAÇAM (Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi) Projesi, Üniversite, Yerel Yönetim ve Sivil Toplum Örgütleri’nin paydaşlarının koordinasyonu ve işbirliğine güzel bir örnek model teşkil edecek şekilde Çaba Derneği sponsorluğunda ve Çanakkale Kepez Belediyesi desteğiyle 2008 yılı Mart ayından itibaren Eğitim Fakültesi’ndeki mekanında hayata geçildi. Proje kapsamında bugüne kadar 4-6 yaş arasında toplam 120 çocuk, aile ve 200’e yakın hizmet öncesi öğretmen adayına eğitim sağlandı.


Hezan Özbek: Bir üniversite kampüsü düşünün. Üniversitenin eğitim projesine Çaba destek oluyor. Arsada bir eğitim merkezi yapılıyor. Lokal yönetim, buraya durumu olmayan aileleri getiriyor. Orada eğitim alıyorlar.


Ceyda Akyol: Sadece çocuklar eğitim almıyor. Anneler, babalar da çocuklarla eş zamanlı eğitim alıyor.


Hezan Özbek: Hafta sonları ebeveynler geliyor. Kampüs içerisinde olduğundan, mezun olan öğretmenlere stajyerlik şansı veriliyor. Yani belediyenin yardımıyla mağdur olan ya da yardıma ihtiyacı olanları bir araya getiriyoruz. 


Cem Hakko’yla birlikte çalışıyor olmak konusunda ne düşünüyorsunuz? Daha önce ortak bir projeniz olmuş muydu?
Deniz Atalay: Büyük bir şans. Daha önce Cem Bey’in annesi Ketty Hakko’nun yaptığı hikaye kitabının Four Seasons’ta etkinliği olmuştu. Çaba ağırlıklı bir projeydi. O kitapların satışı olmuştu o gün. Vakkorama’larda satılmakta olan rahmetli Ketty Hakko’nun kitabı “Büyükanne K’nin Öyküleri” serisinin geliri eğitim projelerimizde kullanılmak üzere derneğimize bağışlandı. Bu sebeple Cem Bey’e katkılarından dolayı bir kez daha derneğimiz adına teşekkur ediyoruz. Vakko ailesi ile Çaba Genç olarak işbirliğimiz güzel projelerle devam edecek.


Zülal Yüksel: Florya’daki merkezimizde küçük bir köşe yapıldı, çocuklar o kitapları okuyorlar. Bu kadar güzel bir şekilde devamı gelen bir proje oldu. Buradan elde edilen gelir de vakfa aktarıldı. 


Hezan Özbek: Çaba Genç ve Vakko’nun yani iki büyük markanın çok daha iyi örtüştüğüne inandık. 

 

 


Çaba Genç, renkli ve genç simalardan oluşuyor. Herkes projeye nasıl dahil oluyor?
Deniz Atalay: Dernek çatısı altında büyük küçük projelere herkesin katkısı mutlaka oluyor. Dernekte bu şekilde bir birlik oluşturuyoruz. 100 kişiye yakın kalabalık bir ekibiz aslında. Rutin toplantılar yapan, sürekli iletişim içinde bir oluşumuz. Bu bir takım çalışması. 


Ceyda Akyol: Ünvan, titr gibi şeyler ortadan kalkıyor. Biz o konuda şanslıyız. 


Hezan Özbek: Bize gelen renkli simalar, içimizdeki sinerjiyi görünce o oluşum içinde yer almak istiyor. Birbirimize o kadar karışıyoruz ki, ön plana çıkmak olmuyor. Ceyda ve Deniz’in dediği gibi herkesin kendilerine göre katkıları var. Ama bu katkı, o insanın katkısı olarak değil, takım çalışması olarak ortaya çıkıyor. 


Ceyda Akyol: Bireysel farklılıklar şöyle ortaya çıkıyor; Örneğin 8 Kasım’da Zülfü Livaneli’nin 50. yıl konserini bizimle yapması müthişti. 


Deniz Atalay: Zülfü Livaneli, 50. sanat yılı gala gecesini Çaba Derneği Ailesi ile gerçekleştirmek istediği için bizi çok onurlandırdı. Bizim icin bir prestij gecesiydi. Zorlu PSM’de 8 Kasım’da harika bir organizasyona kendisi ile birlikte imza atmaktan dolayı çok mutluyuz. 


Buradaki 5 isim sadece Fuerza Bruta galasının çalışma ekibi. Çaba Genç’in başkanlığını Hezan’ın yapması bizi ortak paydada buluşturuyor. 


Serkan Geler: Çaba Genç, iyi eğitim almış, profesyonellerden ve aile işini yapan insanlardan oluşuyor. Biz bunları bırakıp, özellikle büyük organizasyonlara severek ciddi emek veriyoruz. 


Hezan Özbek: Yeri geliyor bu beşlinin haricinde, dernek içinde çok insan o projede çalışmaya başlıyor. Farklı projelerde farklı insanlar çalışabiliyor. Yeri geliyor, bir projede ben yer almıyorum. Örneğin kitap projesinde yoktum. Katkımın olmayacağını gördüğüm bir projede katkısı olacak başka arkadaşları projeye öne çıkarıyoruz. Bizde herkes her işi yapmıyor. Farklı event’lerin farklı çalışma grupları oluyor. 

EN ÇOK OKUNANLAR

Cupra City Garage 10. Lokasyonuyla İstanbul'da
Cupra City Garage 10. Lokasyonuyla İstanbul'da

Cupra City Garage 10. Lokasyonuyla İstanbul'da

1 dakika okunma süresi
Kesintisiz Mobilite için Yeni Adım
Kesintisiz Mobilite için Yeni Adım

Kesintisiz Mobilite için Yeni Adım

2 dakika okunma süresi
Türk ve İngiliz Zarafetinin Yansıması: Lion Diamond
Türk ve İngiliz Zarafetinin Yansıması: Lion Diamond

Türk ve İngiliz Zarafetinin Yansıması: Lion Diamond

1 dakika okunma süresi
John Galliano Maison Margiela'ya Veda Etti
John Galliano Maison Margiela'ya Veda Etti

John Galliano Maison Margiela'ya Veda Etti

5 dakika okunma süresi
Merve Tüfekçi Emre'nin İlk Sergisi
Merve Tüfekçi Emre'nin İlk Sergisi

Merve Tüfekçi Emre'nin İlk Sergisi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dans ve Terapinin Birleşme Noktasında Bir Sanatçı: Ekin Bernay
Dans ve Terapinin Birleşme Noktasında Bir Sanatçı: Ekin Bernay

Dans ve Terapinin Birleşme Noktasında Bir Sanatçı: Ekin Bernay

Sinem Ekşioğlu'ndan 2025'e İlham Veren Masa Set Up'ları
Sinem Ekşioğlu'ndan 2025'e İlham Veren Masa Set Up'ları

Sinem Ekşioğlu'ndan 2025'e İlham Veren Masa Set Up'ları

Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri
Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri

Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri

Begüm Kıroğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri
Begüm Kıroğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Begüm Kıroğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Çağatay Odabaş ve Esra Çevik İle "Işık. Gölge. Sahneler." Üzerine
Çağatay Odabaş ve Esra Çevik İle "Işık. Gölge. Sahneler." Üzerine

Çağatay Odabaş ve Esra Çevik İle "Işık. Gölge. Sahneler." Üzerine

Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları
Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları

Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları

Pamela Harper ile Halcyon Days Üzerine
Pamela Harper ile Halcyon Days Üzerine

Pamela Harper ile Halcyon Days Üzerine

Rabia Güreli ile Contemporary Istanbul Üzerine
Rabia Güreli ile Contemporary Istanbul Üzerine

Rabia Güreli ile Contemporary Istanbul Üzerine

Nostaljik Yolculuk: Rüya Büyüktetik ve Ece Tuncel'in Düğün Detayları
Nostaljik Yolculuk: Rüya Büyüktetik ve Ece Tuncel'in Düğün Detayları

Nostaljik Yolculuk: Rüya Büyüktetik ve Ece Tuncel'in Düğün Detayları

Geçmişten Günümüze Ardan Özmenoğlu'nun Sanat Yolculuğu
Geçmişten Günümüze Ardan Özmenoğlu'nun Sanat Yolculuğu

Geçmişten Günümüze Ardan Özmenoğlu'nun Sanat Yolculuğu

Ege Özyeğin'in Yeni Yıl Dilekleri
Ege Özyeğin'in Yeni Yıl Dilekleri

Ege Özyeğin'in Yeni Yıl Dilekleri

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı