Malzemeler:
Yapılışı:
Öncelikle fırını 180 dereceye getirin ve tepsiye yağlı kağıdınızı serin. Ardından bir kapta yulaf, un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta tereyağı ve şekeri iyice çırpın.
Yumurta, vanilya, elma püresi ilavesini de yapıp çırpmaya devam edin. Elde ettiğiniz karışımı un karışımı ile birleştirin. Kurutulmuş kiraz ve çikolatayı da ekledikten sonra yağlı kağıda kaşık yardımı ile paylaştırın.
Şekillerini düzenledikten sonra 10 dakika kadar fırında pişirin. Oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
İlk olarak hurmaları yumuşatma adına sıcak suda bir süre bekletin. Ardından çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Kayısıları ise küçük parçalar haline getirin.
Ayrı bir kapta çikolatayı eritin ve hurma-kayısı karışımına ekleyin. Rondoya muz, süt, çikolata ve hurma karışımını ekleyip karıştırın. Karışımı bir kaba aktarıp temizlediğiniz rondaya bu kez yulafı ekleyip toz haline getirin.
Toz haline gelen yulafa tarçın, kakao ve fındık ilavesi yapıp tekrar rondodan geçirin. Elde ettiğiniz toz karışımı hurmalı karışıma ekleyin, iyice karıştırın. Ardından eliniz ile küçük yuvarlak toplar haline getirin. Buzdolabında bir saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Öncelikle bir kap içerisine un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırın. Ardından küçük parçalar haline getirdiğiniz kayısı parçalarını da ilave edip karıştırmaya devam edin.
Vanilya, yumurta, bal ve pekmez ilavesini de yaptıktan sonra karışımı robottan geçirin. Muffin kaplarınıza aktarıp 180 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirin. Dilerseniz içerisine az miktarda muz ilavesi de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Muhallebi için:
Yapılışı:
Önce balkabağı püresini hazırlamak için kabakları soyduktan sonra parçalar haline getirin. Bir tencerede şeker ilavesini yapıp iyice kaynatın. Yumuşadıktan sonra blender'dan geçirin.
Muhallebisi için ise krema hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ilıdıktan sonra krema ilavesini yapın ve çırpın. Karışımı kuplara aktarırken önce muhallebi sonra kabak püresi ardından tekrar muhallebi olacak şekilde koyup üzerine ceviz parçaları serpiştirin. Buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Derin bir kap içerisinde kakao, badem unu, karbonat ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta badem yağı, Hindistan cevizi şekeri, bal, zeytinyağı, yumurta ve vanilyayı pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
Kuru malzemelerinizi de bu karışıma ekleyip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı kek tepsinize aktarıp 180 derecede yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.