c*paces Grup bünyesinde, Haziran 2023'te kapılarını açan Restoran Modern, İstanbul'un kültür, sanat ve tarihinden ilham alan çağdaş bir yemek deneyimi sunuyor. Misafirlerini, Türk mutfağına modern bir yorum getiren lezzetler eşliğinde, Tarihi Yarım Ada'nın nefes kesen manzarasını sunan mekanında ağırlıyor.
Restoran Modern'in Executive Chef'i Tuğçe Mirza Canik, lüks otellerin restoranlarından Michelin yıldızlı mekanlara dek uluslararası bir deneyime sahip.
Restoran Modern, öğle ve akşam yemekleri için iki ayrı menüye sahip. Öğle menüsünde taze baharatlı soğuk yoğurt çorbası, kabak çiçeği ve taze fasulye tempura, çıtır balık köftesi gibi başlangıçlar yer alırken, akşam saatlerinde siyah nohut ezmesi, dereotlu rezene, 'buttermilk' karides, Ege otlu buğdaylı yoğurt ve muhammaradan oluşan beşli meze seçkisi sunuluyor.
Başlangıçlarda Ege otlu mücver, morel mantarlı deniztarağı, bonfile çiğ köfte tartar, çakı midye tava, mini haşlama içli köfte, ılık kuşkonmaz, acılı karides güveç ve ahtapot kokoreç gibi Türk mutfağının farklı tatlarını yaratıcı şekilde bir araya getiren seçenekler dikkat çekiyor. 'Bottarga', tarama, kapari karpuzu, balık 'rillete', isli uskumru ve sardalya turşusunu buluşturan Balık Pazarı Tabağı, özgün bir deneyim olarak menüde yerini alıyor. Ana yemeklerde ise granyöz balığı buğulama, orman mantarlı şehriye, kuzu incik, dana kaburga, ördek yahnili yassı taze erişte ve mutancana gibi Türk mutfağının farklı dönem ve bölgelerine ait tarifler bir araya geliyor.
Restoran Modern, İstanbul Modern'in çalışma günleriyle paralel şekilde Pazartesi hariç her gün saat 12.00-00.00 arasında servis veriyor.