Sağlıklı ve pratik Glütensiz Kek Tarifi
"Harika muz tadıyla dolu, yumuşacık, hafif tatlı, kıtır kıtır bademli, kısacası rüya gibi! Beyaz un ve şeker içeren eski versiyonlarından hemen uzaklaşıyoruz çünkü artık sağlıklı bir tarifimiz var. Organik karabuğday ve organik pirinç unu ile glütensiz olarak hazırladığımız tarifi akçaağaç şurubu ile hafifçe tatlandırıyoruz."
Glütensiz Kek Tarifi Malzemeleri
1. 150 gr. karabuğday unu
2. 80 gr. pirinç unu
3. 10 gr. karbonat
4. Yarım tatlı kaşığı tarçın
5. 3 orta boy muz (Yaklaşık 250 – 300 gr.)
6. 200 ml. badem sütü
7. 50 ml. akçaağaç şurubu
8. 75 ml. üzüm çekirdeği yağı
9. Çeyrek vanilya özü
10. 1 çimdik Himalaya tuzu
11. Göz kararı file bademGlütensiz Kek Nasıl Yapılır?
1. Karabuğday unu, tarçın, pirinç unu, karbonat ve tuzu, tel süzgeçten eleyerek bir kabın içine alıyoruz.
2. Daha öncesinde dilimlediğimiz muzları, badem sütünü, akçaağaç şurubunu, üzüm çekirdeği yağını ve vanilya özünü blender'da karıştırıyoruz.
3. Unlu karışımın üzerine, muzlu karışımı yavaş yavaş ekliyoruz. Kıvamının sulu olmaması için bir anda hepsini dökmemeye özen gösteriyoruz.
4. Spatula yardımıyla unlu karışım ve muzlu karışımı iyice birbiri ile bütünleştiriyoruz.
5. Dikdörtgen bir kek kalıbının içine pişirme kağıdı yerleştirip hafifçe yağlıyoruz.
6. Karışımı kalıba döküyoruz ve üzerine dilimlenmiş file bademleri serpiştiriyoruz.
7. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.Glütensiz Kek Kaç Dakikada Pişer? Glütensiz Kek Tarifi ve Püf Noktaları
1. Pişip pişmediğini anlamak için içine kürdan batırabilirsiniz; kürdan temiz çıkarsa ekmeğimiz pişmiş demektir.
2. Fırından çıkan ekmeğimizi keserken parçalanmasın diye en az bir saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Ev Yapımı Pratik Çikolata Tarifleri
Sağlıklı ve Pratik 3 Detoks Tarifi
Açai Meyveleriyle Hazırlanan Pratik Tarifler
Çocuklara Özel Eğlenceli ve Pratik Organik Sağlıklı Tarifler