Muhteşem bir lif kaynağı olan hindiba ile kinoanın buluşmasından ortaya çıkan sağlık bombası! Kolayca hazırlanabilen ve yoğun bir lezzete sahip olan bu tarifi denemenizi öneriyoruz. Peki, yapılışı nasıl derseniz hemen paylaşıyoruz. İlk olarak bir su bardağı kaynamış suyun içerisine ¼ bardak kinoayı atın. 10 -15 dakika kadar haşlayın. Ardından yumuşamış kinoaları süzün. Biraz kurumasını bekleyin. Sonrasında çok az yağlı bir tavada kuruyan kinoalarınızı kızartın. Kızarttıktan sonra bir havlu kağıtta fazla yağının alınmasını sağlayın. Diğer yandan bir diş sarımsağı ince kıyın. 1/3 su bardağı kadar kremayı bir kaba aktarın. Üzerine kıydığınız sarımsağı ve biraz tuzu ekleyin. 2 çay kaşığı elma sirkesi, iki çay kaşığı dijon hardal ve yarım tatlı kaşığı bal ilave edin. İyice çırpın. Ardından iki küçük baş hindiba ve doğranmış maydanoz ve dereotu karışımını da ekleyin. Servis tabağına bu karışımı ve kızarttığınız kinoalarınızı aktarın. Tuz ve karabiber serpiştirip dilerseniz birkaç parça eski kaşar da ilave edip tüketime hazır hale getirebilirsiniz.
Kinoa tabii ki sadece salatalar için değil kahvaltınızda da muhteşem bir seçim olacak! Kinoa ve yulaf ile hazırlanan bu muhteşem tarifi sabahları sıcak bir şekilde tükettiğinizde gün boyu tok kalabilirsiniz. Nasıl mı? Hemen paylaşıyoruz. İlk olarak orta boy bir tencerede kuru meyvelerinizi ve yarım su bardağı yulafı, yarım su bardağı önceden haşlanmış kinoayı kuru üzümü, tarçın, kakule ve biraz tuzu bir tencereye aktarıp üzerine dört su bardağı su ilave edin. 30 dakika kadar pişirin. Ardından servis kasesine alıp üzerine biraz süt, akçaağaç şurubu, çok az ceviz ve kabak çekirdekleri serpiştirerek harika bir tarif hazırlayabilirsiniz.
Pratik bir akşam yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Narın antioksidan etkisi ile kinoanın güçlendirici etkisi birleşince ortay çıkan efsane bir lezzet! Üstelik yapımı da çok kolay. Hemen tarife geçiyoruz. Bir tavaya çok az miktarda sağlıklı yağ ilave edin. 1 kg rezene, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin. Rezenenin rengi değişene kadar hafifçe tavada kızartın. Ardından iki çorba kaşığı kadar limon suyu, yarım çay kaşığı kimyon, bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi şekeri ekleyin. Çok az daha karıştırarak kızartmaya devam edin ve altını kapatın. Diğer yandan bir tencereye bir su bardağı kinoa ekleyip suyunu da ilave edip 10 dakika kadar haşlayın. Süzüp dinlenemeye bırakın. Üzerine taze limon suyu gezdirin. Kinoalara rezene karışımını ilave edin. Doğranmış acı biber ve dilediğiniz doğranmış yeşillikleri de ekleyin. Tuz ve karabiberinizi de ekledikten sonra salata tabağına alıp narları serpiştirin.
İster tek başına isterseniz de et yemeğinizin yanında tercih edebileceğiniz harika bir lezzet. Aşırı doyurucu ve mükemmel tat! Öncelikle kinoayı haşlayın. Süzdükten sonra dinlenmeye bırakın. Diğer yandan tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağını karıştırın. Cevizleri 3-4 dakika kadar tavada kavurun. Ardından kinoaları salata kasesine alıp üzerine dilimlenmiş kuşkonmaz, kişniş ve yine dilimlenmiş turp ekleyin. Üzerine salata sosunuzu gezdirip cevizlerinizi serpiştirin ve servise hazır.
Kurabiyeden asla vazgeçemem diyorsanız tam size göre bir tarif! Badem, yaban mersini ve kinoanın birleşiminden ortaya çıkan enfes bir lezzet... Fırını önceden 170 dereceye getirin. 1.5 su bardağı kepekli unu, kabartma tozunu, çok az tuz ve karbonatı bir kapta karıştırın. Yarım su bardağı tuzsuz tereyağı, yarım su bardağı esmer şeker ve çok az balı mikser yardımı ile iyice çırpın. 2 yumurta, vanilya, badem özünü de ekleyip çırpmaya devam edin. Bir su bardağı kinoa, bir su bardağı yulaf, bir su bardağı kuru yaban mersini ve yarım su bardağı çiğ bademi ekleyip karıştırmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz harçtan iki yemek kaşığı kadar alarak fırın tepsisine dizin. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar fırında pişirin. Afiyet olsun.