Kahvaltılık Lezzetli Muzlu Porridge Tarifi

Gabfoods'un yaratıcısı Gabriela Palatchi, “Casa” adlı bir yemek kitabı çıkardı. Kitapta, Palatchi'nin rafine şekersiz ve glütensiz tariflerinin yanı sıra pek çok mutfak sırrı da yer alıyor. Üstelik kitaptaki tüm tariflerin fotoğrafları da bizzat Gabriela Palatchi tarafından çekilmiş.

ABONE OL
9 Aralık 2020 Çarşamba 15:22 | Son Güncellenme:
8 dakika okunma süresi
Gabriela Palatchi'den Muzlu Porridge Tarifi

Türkiye’de ilk ziyaret ettiğimi şehirlerden biri kebabıyla ünlü Adana’ydı. Kebap en abartılan ola dursun, gezide en sevdiğim lezzet meşhur Kazım Büfe’de içtiğim muzlu süt oldu. Kelimenin tam anlamıyla süt, şeker ve muzun harmanlandığı basit bir ‘milkshake’di ama içeceğe karşı obsesif hale geldim; soğuk ve kremsi tatlılığı vardı. Zamanla bu obsesiflik biraz meyve karışımıyla birlikte, benim sağlıklı ve orijinaline övgü duyan ‘muzlu yulaf lapama’ dönüştü. Yulaf bir gece önceden ıslatılmalı, meyve püresi ve bademler bir gün önceden veya gece yulaf kaynatılmadan önce yapılabilir.

  1. (Glütensiz, vegan ve rafine şekersiz)
  2. Pişirme Süresi: 15 dakika
  3. 2 Kişilik

Muzlu Porridge


Malzemeler:


  1. · ½ bardak ya da 50 gram glütensiz yulaf
  2. · 1 bardak ya da 235 ml su
  3. · 1 bardak ya da 235 ml fındık sütü
  4. · ½ muz
  5. · 1 yemek kaşığı ya da 15 gram badem yağı


Yapılışı:


  1. 1. 1 kasenin içerisinde ½ bardak ya da 50 gram glütensiz yulafı ve bir bardak suyu karıştırın. Bir gece öncede ıslatın.
  2. 2. Ertesi sabah, muzlu sütü hazırlayın. Rondonun içerisine ½ muzu ve bir bardak fındık sütü ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kenarda bekletin.
  3. 3. Orta derece ateşte ısıttığınız tavanın içine ıslattığınız yulafı ve bir bardak muzlu sütü ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Ardından bir yemek kaşığı badem yağı ekleyin ve istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Sonrasında yulafı ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.

Meyve Püresi


Malzemeler:


  1. · 1 kase ya da 100 gram dondurulmuş orman meyveleri (Tercihinize göre ahududu, yaban mersini, çilek)
  2. · ½ bardak ya da 20 gram hindistancevizi şekeri
  3. · ½ bardak ya da 60 ml su


Yapılışı:


  1. 1. Orta derece ateşte ısıttığınız tavanın içine meyveleri, hindistancevizi şekerini ve suyu ekleyin. Şeker eriyene ve meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Meyveler hafifçe kalınlaşmalı.
  2. 2. Tavayı ocaktan alın ve soğumasına izin verin. Soğuduğunda ister el blender’ı kullanarak tavanın içerisinde karıştırın ister rondonun içine alın. Püre haline getirin ve çekirdekleri çıkarmak için süzün.
  3. 3. Bir kenarda bekletin. Arta kalanları, kapaklı bir kavanoza alıp buzdolabında saklayabilirsiniz.


Bademler:


Malzemeler:


  1. ½ kase ya da 55 gram dilimlenmiş badem
  2. 2 yemek kaşığı ya da 40 gram akçaağaç şurubu ya da bal


Yapılışı:


  1. 1. Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Fırın tepsisinin her köşesine kaplayacak şekilde parşömen kağıdı serin.
  2. 2. Kasenin içerisinde, bademleri ve tercih ettiğiniz şekeri (akçaağaç şurubu ya da bal) karıştırın. Bademleri fırın tepsisine boşaltın ve tek bir katman oluşturacak şekilde yayın. 10 dakika fırında kızartın, yanmamasını sağlamak için sürenin yarısında karıştırın.
  3. 3. Piştiğinde fırından alın ve bir kenarda bekletin. Arta kalanları, kapaklı bir kavanoza alıp mutfak tezgahında saklayabilirsiniz.


Son olarak, yulaf lapasını bir kaseye boşaltın. Bademleri, yulaf yapasının üzerine serpin. Bir kaşık yardımıyla en tepesine meyve püresini ekleyin. Sıcakken servis edip, tüketin. Afiyet olsun.


Kitabı satın almak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi
Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi

Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi

Patlak Fasulye Salatası Tarifi
Patlak Fasulye Salatası Tarifi

Patlak Fasulye Salatası Tarifi

Karamelize Muzlu Porridge Tarifi
Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Vegan Zencefilli Yılbaşı Pastası Tarifi
Vegan Zencefilli Yılbaşı Pastası Tarifi

Vegan Zencefilli Yılbaşı Pastası Tarifi

Sote Sebzeli Fırın Patates Püresi Tarifi
Sote Sebzeli Fırın Patates Püresi Tarifi

Sote Sebzeli Fırın Patates Püresi Tarifi

Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?
Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?

Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?

Vegan Chai Tea Latte Cheesecake Tarifi
Vegan Chai Tea Latte Cheesecake Tarifi

Vegan Chai Tea Latte Cheesecake Tarifi

Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding
Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding

Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding

Vegan Çekirdekli Kraker Tarifi
Vegan Çekirdekli Kraker Tarifi

Vegan Çekirdekli Kraker Tarifi

Karın Yağlarını Eriten 5 Tarif
Karın Yağlarını Eriten 5 Tarif

Karın Yağlarını Eriten 5 Tarif

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi
Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Vegan Mercimek Krep Tarifi
Vegan Mercimek Krep Tarifi

Vegan Mercimek Krep Tarifi