Labne, hardal, kekik ve karabiberi bir kapta karıştırın.
Kreplere önce sos sürün, daha sonra jambonları yerleştirip, rulo şeklinde sarın.
Parmak kalınlığında dilimleyerek servis edin.
Çin Böreği
Malzemeler:
Susam yağı
1 adet yufka
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kabak
400 gram lahana
Soya sosu
Yapılışı:
Susam yağını kızdırın, kibrit çöpü gibi doğradığınız havuç, kabak, pırasa ve lahanayı soteleyin. Soya sosunu ekleyin ve pişirdikten sonra ılınmaya bırakın.
Yufkayı sekiz eşit üçgen halinde dilimleyin.
Üçgenlerin geniş tarafına bir dolu yemek kaşığı sebze koyun ve rulo yaparak kapayın.
Ucunu su ile yapıştırın.
Bütün böreklerinizi sardıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye alın, üzerine yağ gezdirin ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Not: Dilerseniz, fırında pişirmek yerine kızgın yağda kızartabilirsiniz.
Cevizli Dip Sos
Malzemeler:
230 gram biber salçası
3 dilim tost ekmeği
100 gram ceviz
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1/2 çay kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Ekmeklerin kabuklarını alın, dörde bölün ve cevizle birlikte rondodan geçirin.
Bütün malzemeleri bir kasede birleştirin ve hepsi iç içe geçene kadar karıştırın.
Ekmek veya cips ile servis edebilirsiniz.
Not: Dip sosunuzu servis etmeden önce biraz buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.
Füme Somonlu Krep Sandviç
Malzemeler:
6-7 yaprak marul
1 yemek kaşığı mayonez
50 gram füme somon
1 çay kaşığı hardal
2 adet krep
Yapılışı:
Mayonez, hardal ve karabiberi karıştırın.
Kreplerinizin üzerine sürün.
Kreplerin içine yeşillik ve füme somon koyarak rulo yapın.